Witam. słuchajcie jakie jaja. swieża omnia więc wrzucam syf po kolei i testuje. potestowałem no to HR "guzikowy" i jade dalej. Po restarcie test... spoko wszystko. i mniej oranża w menu. Np prawy klawisz Soft zamiast oranż łerd- kontakty. no nic. patrze czy sie resetnie przez software. . ustawienia fabryczne -> 1234 -> Gotowe i leci. po restarcie nie mam pamieci flash. podlaczam do kompa to mam tylko pamiec urzadzenia "\" brak flasha 8gb. w omni mam "Moja pamiec 0.00MB"
i co tera? pewnie jestem pierwszy z takim tematem tak wiec bedzie ciezko ale zostanie przynajmniej dla potomnosci slad

EDIT: a więc dla potomności:
drogą dedukcji/indukcji doszedłem do tego co moglo byc przyczyną "znikniecia" pamięci
otóz miedzy pierwszym udanym HR a drugim po ktorym znikla pamięć PODLĄCZYŁEM KABEL USB DO KOMPA bo bateria padała. i to jest powodem bo omnia WYŁĄCZONA podpieta kablem wchodzi w tryb synchro chyba (samsung MITs USB Sync
) a podczas instalacji po HR restartuje sie raz lub dwa. to powoduje zmiane trybu pracy pamieci i uszkodzenie partycji (przynajmniej w moim przypadku.
Rozwiązanie Problemu:
Start>ustawienia>ust.ogólne>połączenie usb>pamięć masowa
po tym urządzenie instaluje sie na kompie jak pendive i winda pyta czy sformatować naszą "niesformatowaną" pamięć. potwierdzamy. (moze być szybkie formatowanie) i wszystko.