Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa w przeciwieństwie do nadal świetnego paralaxa w i900
Poczytaj dokładnie dlaczego wyniki w CorePlayerze są jakie są na Omnii II i na I. Pierwsza ma procesor PXA310, pod którego są napisane sterowniki i wykorzystuje je właśnie CorePlayer, czy TCPMP. Omnia II ma inny procesor i nie ma odpowiedniego sterownika w programach tego typu do odtwarzania filmów, przez co używa się uniwersalnych i nie przekłada się to na wydajność. Standardowy Touch Player za to jest przystowany do tego urządzenia i działa znakomicie.
a co do zazdrości to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji jak chcesz sypiący się sprzęt kupujesz samsunga.
Przebywając na forum HTC Diamonda ciągle ktoś narzekał na awaryjność tego modelu (począwszy od plamach na ekranie, odpryskach, po moduł GPS, telefonu, itp.), na serwis, na czas realizacji naprawy, w ogóle na wszystko. Przebywając tutaj ludzie pisali tylko w kilku przypadkach o kurzu pod ekranem, czego winą jest kiepska partia i niedopatrzenie przez kontrolerów Samsunga i chyba raz o GPSie. Każdy sprzęt się psuje, jeden mniej, drugi bardziej. Równie dobrze można przejrzeć fora np. Blue Angela, Universala, Kasiera, Raphaela, Leo i innych, i na każdym będzie coś o awaryjności tego modelu i jego głównych bolączkach.
A co do UI to wiadomo ze można zmienic lecz oceniamy produkt w standardzie i samsung jak dla mnie w przeciwieństwie do TF3d dał ciała ale to moja opinia. A jak się komuś nie podoba no to cóż każdy jest inny jedni kupują Samsungi inni HTC inni Aplla inni LG więc każda opinia jest zawsze subiektywna.
Twoja opinia na temat interfejsu Samsunga też jest subiektywna jak każda, ale nikt na forum nie ukrywa tego, że Samsung skopał swój TouchWiz 2.0. Znacznie lepszy jest Samsung Today. Z resztą na każdy interfejs znajdzie się ktoś, kto będzie marudził. Na TF3D marudzili, że wolny, że nie można go spersonalizować, że pamięciożerny, na SPB MS też niektórzy narzekają (mi akurat się on nie podoba, pobrałem triala i mnie nie przekonał). Na Titanium też ludzie gadają różne rzeczy, a ile wyszło do niego dodatków. Nie ma interfejsu idealnego i wszystko zależy od użytkownika co mu się podoba, co nie!
Ja mam pogląd od 2 strony gdyż sprzedaje telefony i wiem co najczęściej jest w serwisie jak jest wykonane i na tym opieram swój wybór ostatnio w Polsce Samsungi sprzedają się rewelacyjnie i tak samo rewelacyjnie wracają do serwisu.
Opierasz się na jakiś konkretnych danych, na konkretnym modelu, czy na całości produkcji Samsunga (czyt. wszystkich modelach)? Bo z tego co zauważyłem, jeśli coś jest popularne, dobrze sprzedajne, to też często trafia do serwisu, bo jest tego więcej i częściej trafiają się błędy podczas produkcji. Tak samo ludzie mówią o awaryjności iPhone'a, że się strasznie psuje, a nikt nie przytoczył żadnych konkretnych danych na temat konkretnego modelu! I tak o każdej marce telefonów, czy to SE, czy Nokia, Samsung, LG, kiedyś i Motorola. Jeśli chcesz mieć naprawdę niezawodne urządzenie, to musisz je wyprodukować sobie sam, z odpowiednio wytrzymałych komponentów, które kosztują znacznie więcej niż to, co mamy w swoich PDA/telefonach.