[i8000] Omnia II Fakty i Mity

• 77 Odpowiedzi
  • 13112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline voyteckst

• **
  • 181
  • Sprzęt: MIO A701 + 8GB -> HTC KAISER + 8GB -> Omnia 2
Odp: Omnia II Fakty i Mity
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 29, 2010, 18:59:49 »
co do procesora to można uznać za dobry ale jakby był ciut szybszy byłoby bardzo dobrze - i bez jaj nie dwa 2GHz od razu ale
tak by wszystko działało 20% szybciej (nie cierpię iphone ale tam nie powiesz że jest jakaś zwłoka w reakcji)
na forum ktoś pokazywał że inny sprzęt taktowany 560Mhz lub coś koło tego lepiej wyrabiał z grafiką

Iphone to akurat kiepskie porównanie, bo jego system operacyjny nie ma multitaskingu (czyt. jest odpalona jedna aplikacja i dopiero iphone 4g będzie ją miał). Lepszym porównaniem są telefony z androidem.

« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 29, 2010, 19:07:24 »
dzięki, nie wiedziałem o tym że to WM
Napisane: Styczeń 29, 2010, 19:00:38
co do procesora to można uznać za dobry ale jakby był ciut szybszy byłoby bardzo dobrze - i bez jaj nie dwa 2GHz od razu ale
tak by wszystko działało 20% szybciej (nie cierpię iphone ale tam nie powiesz że jest jakaś zwłoka w reakcji)
na forum ktoś pokazywał że inny sprzęt taktowany 560Mhz lub coś koło tego lepiej wyrabiał z grafiką

Iphone to akurat kiepskie porównanie, bo jego system operacyjny nie ma multitaskingu (czyt. jest odpalona jedna aplikacja i dopiero iphone 4g będzie ją miał). Lepszym porównaniem są telefony z androidem.

zgoda, to akurat wiem. dlatego m.in. iphone 3GS odpadł u mnie z krótkiej listy na początku. mi chodziło o płynność grafiki widoczną np w przeglądarce internetowej, przewijaniu kontaktów ... tam jest to perfekt i to trzeba przyznać szczerze. na youtube są ekstra filmiki np. "iphone 3gs vs. HTC HD2" ... dają niezależny ideologicznie pogląd na te delikatne różnice. U mnie to minimalne spowolnienie widać m.in. gdy przesuwam paluchem na jedną ze stron Mobile Shell na której mam 6 kolumn i 8 wierszy ikonek do programów - poszalałem, no nie  :D no i część ikonek odświeża się po ok. sekundzie, przy drugiej próbie ma to już w cache i jest ok ale tak czy siak w 3/4 przypadków widać ten efekt , karuzela w Mobile Shell tez nie działa tak płynnie by było komfortowo, dlatego nie używam jej  - jest dobrze ale nie bardzo dobrze :)
dlatego pisałem +10 +20% :) lub szybszy Windows Mobile 7 ;)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 19:28:49 wysłana przez grzegorz_g1 »

*

Offline abes99

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio P550=>Tośka G900=>HP Ipaq 214/Lark 43.1/E51=>Omnia II/Lark 43.1
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 29, 2010, 20:06:12 »
Ja się tylko wypowiem co do jakości i głośności rozmów - przesiadłem się z Nokii E51 i IMHO w Omnii jest dużo lepiej :D. W końcu mogę spokojnie rozmawiać gdy jestem na zatłoczonej ulicy czy knajpie, co w Nokii nie zawsze wychodziło ;). W sumie to dlatego zmieniłem telefon - E51 nie sprawdzał się głównie z powodu jakości rozmów (tak samo jak wcześniej Tośka G900). Teraz z rozmowami jest ok i w końcu mam telefon, którym można zrobić całkiem przyzwoitą fotkę ;). Ale może to kwestia egzemplarza? Tak więc co użytkownik to inne zdanie ;)....

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 29, 2010, 20:43:04 »
Zgadzam się z przedmówcą. Jakość rozmów z O2 oceniam wysoko. W poprzednich postach czytałem o wyższości Nokii 6300 - moje zdanie jest wręcz odwrotne, a mam porównanie, bo Nokii używa od ponad roku żona. Może rzeczywiscie to kwestia egzemplarza?

« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 29, 2010, 23:16:49 »
Zgadzam się z przedmówcą. Jakość rozmów z O2 oceniam wysoko. W poprzednich postach czytałem o wyższości Nokii 6300 - moje zdanie jest wręcz odwrotne, a mam porównanie, bo Nokii używa od ponad roku żona. Może rzeczywiscie to kwestia egzemplarza?

o właśnie, może tu jest pies pogrzebany i niepotrzebnie drę łachy na Samsungu :) ... jedna rzecz nie chodzi mi o głośność ale o pasmo które sprawia że dźwięk ma lepsza jakość, dynamikę, jakbym rozmawiał z kimś blisko a nie przez grubą kurtynę :) albo trafiłem na dobrą serię tego modelu nokii produkowaną w innej fabryce :) .... hmmm ... tylko jak by to sprawdzić? będę czekał aż ktoś z bliskiego otoczenia się pojawi z O2 ... a nawet jeśli będzie miał faktycznie lepszą charakterystykę to co, uznaja mnie w sklepie za wariata który czepia się o to że nie jest "prawie lepszy dźwięk"... już się przyzwyczaiłem i traktuję Omnię 2 jako telefon na rok, nie mam lojalki na 2 lata z Orange... zwykle jak zmieniam umowę co rok na lepsze warunki to sam kupuję telefon na firmę a stary idzie dla żonki lub dzieci :) następny Omnia 3 lub inny nowy z serii PRO lub coś topowego z HTC, tak czy siak pewnie już na Mobile 7, wtedy zwrócę uwagę na ten parametr :) pozdrawiam wszystkich i dzięki za rady i sugestie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2010, 23:21:21 wysłana przez grzegorz_g1 »

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 03, 2010, 22:49:24 »
Minus omni to mała ilość ram nie wiadomo czemu dali tylko 256 to porażka, materiały dla mnie kicha tak samo jak w galaxy, ui samsunga totalkna żenada wciśnięte mnóstwo niepotrzebnych aplikacji ani to wyglądu nie ma ani funkcjonalności no i sławetny procesor który niby ma swoje 800mhz a radzi sobie ledwo o jakies niecałe 10 % lepiej niż mój qalcoom w touchu hd i gorzej odtwarza i emuluje niż paralax na omni i900. Dla mnie omnia 2 powinna mieć procek paralax taki jak i900 tylko o częstotliwości 800, co najmniej tyle ramu co HD reszta ok aparat dobry, wyświetlacz amoled rewelacja i wbudowana pamięc to jest duży plus aczkolwiek ja w Hd miałem karciochę więc nie odczuwam braku miejsca.

Samsung stara sie coś zrobić ale do końca mu nie wychodzi a największą porażką dla mnie to jest rysik przywieszany.

Na koniec bateria chętnie wsadził bym taką do swojego HD aczkolwiek różnica nie jest powalająca po teście starcza zaledwoie na 1 dzień dłużej ale zawsze to 1 dzień więcej.

Samsung powinien trochę popatrzeć na konkurencje i zwolnić swoich pożal się boże projektantów bo cofają się wstecz zamiast iść do przodu.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline Cholek

• *
  • 60
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 04, 2010, 00:41:20 »
A kolega "karaskiew" jak widać nie ma na stałe i8000 więc chyba trochę zazdrość bierze odnośnie hd1 który jak po obmacaniu kilku aparatów z tej półki nie jest dla mnie wart połowy swojej ceny :) . Tak po na marginesie nie porównuje się i8000 vs HD1 bo to porównanie nie ma sensu nie będę mówił z jakich względów jest to raczej oczywiste , na forum jest dosyć obszerne i8000 vs HD2 radzę się zapoznać :) i wypowiadać się o aparatach które się posiada na stałe :)
p.s przy takich porównaniach należy pamiętać że ten sprzęt kosztuje 1100-1200zł :) ale co będę tłumaczył , jak pisałem wcześniej upadła mi z 180 cm na kostkę brukową nawet zarysowań nie ma , 2 razy nadepnełem ją jak na podłodze leżała wyświetlaczem do dołu i nic żadnych uszkodzeń nic nie lata nic nie stuka puka , więc mowa o złym wykonaniu czy materiałach to tylko twoje przypuszczenia kontra moje własne testy .........
po miesiącu użytkowania i8000 stwierdzam że jest warta sporo więcej a jeszcze nas zaskoczy ....  miłej nocki :)
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 00:51:25 wysłana przez Cholek »

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 04, 2010, 12:08:33 »
karaskiew   czy ty czytaszto co piszesz?????? zastanow sie czlowieku :-|   nikt nie zmusza do uzywaia samsunga gadzetow, mozna wywalic i po sprawie, niektorym touchflo tez nie pasuje, i te brednie ze procek 10% wydajniejszy!! litosci  moze ty masz snapdragona w swoim hd przetaktowanego na 700mhz ???   niedlugo sie dowiemy ze omnia2 wedlug karaskiewa jest slabsza od diamonda i baterie gorzej trzyma........................
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 04, 2010, 12:33:50 »
Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa w przeciwieństwie do nadal świetnego paralaxa w i900 a co do zazdrości to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji jak chcesz sypiący się sprzęt kupujesz samsunga. A co do tego co jest lepsze Htc, Samsung, aplle, nokia i inne to zawsze jest subiektywna sprawa dla mnie samsung to porażka jako telefon i firma rtv jedynie ekran amoled mają ciekawe i nic więcej. Nie zawódł mnie nigdy HTC, SE i ostatnio LG natomiast Samsung i Nokia juz nieraz wiec te firmy olewam. A co do UI to wiadomo ze można zmienic lecz oceniamy produkt w standardzie i samsung jak dla mnie w przeciwieństwie do TF3d dał ciała ale to moja opinia. A jak się komuś nie podoba no to cóż każdy jest inny jedni kupują Samsungi inni HTC inni Aplla inni LG więc każda opinia jest zawsze subiektywna.
Ja mam pogląd od 2 strony gdyż sprzedaje telefony i wiem co najczęściej jest w serwisie jak jest wykonane i na tym opieram swój wybór ostatnio w polsce Samsungi sprzedają się rewelacyjnie i tak samo rewelacyjnie wracają do serwisu.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 04, 2010, 13:48:16 »
Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa w przeciwieństwie do nadal świetnego paralaxa w i900 a co do zazdrości to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji jak chcesz sypiący się sprzęt kupujesz samsunga.
Ja mam pogląd od 2 strony gdyż sprzedaje telefony i wiem co najczęściej jest w serwisie jak jest wykonane i na tym opieram swój wybór ostatnio w polsce Samsungi sprzedają się rewelacyjnie i tak samo rewelacyjnie wracają do serwisu.
wiesz sa samsungi i samsungi.. my tutaj mowimy o konkretnym modelu a skoro rewelacyjne znasz to od drugiej strony to moze podaj oficjalne dane ile zostalo sprzedanych egzemplarzy omnii II i ile z tego wrocilo do serwisu oraz te same dane dotyczace HTC(model mozesz sobie wybrac :) ), ale poprosze o pelne dane bo tylko wtedy mozna by obiektywnie ocenic awaryjnosc zarowno jednego jak i drugiego modelu..
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 04, 2010, 14:07:37 »
"Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa

Wiec czemu na tcpmp darmowym wiec "gorszym"  jest juz dobrze znaczy duzo szybciej niz hd1???

"to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji

mialem juz omnie 1, 2 tv samsunga, mikrofalowke, dvd i jak na razie nic do serwisu trafilo, a kaisera 2 razy zanosilem.

"Ja mam pogląd od 2 strony gdyż sprzedaje telefony i wiem co najczęściej jest w serwisie jak jest wykonane

No ja raczej uzytkuje i dopiero po chwili zaczynam opowiadac co sie psuje, co jest tandetne, itp, zreszta ostatnio w sklepie jak sprzedawcy sie spytalem czym roznia sie 2 zelazka to powiedzial ze cena, wiec na fachowosci tychze bym raczej nie polegal.

"A co do UI to wiadomo ze można zmienic lecz oceniamy produkt w standardzie

Wiec na htc hd jedziesz na fabrycznym romie?????? i masz porownanie do fabrycznego samsunga, widgety zreszta chyba nikt rozsadny nie uzywa.

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 14:30:35 wysłana przez Konował »
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

mgcompany

« Odpowiedź #41 dnia: Luty 04, 2010, 15:56:27 »
Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa w przeciwieństwie do nadal świetnego paralaxa w i900

Poczytaj dokładnie dlaczego wyniki w CorePlayerze są jakie są na Omnii II i na I. Pierwsza ma procesor PXA310, pod którego są napisane sterowniki i wykorzystuje je właśnie CorePlayer, czy TCPMP. Omnia II ma inny procesor i nie ma odpowiedniego sterownika w programach tego typu do odtwarzania filmów, przez co używa się uniwersalnych i nie przekłada się to na wydajność. Standardowy Touch Player za to jest przystowany do tego urządzenia i działa znakomicie.

a co do zazdrości to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji jak chcesz sypiący się sprzęt kupujesz samsunga.

Przebywając na forum HTC Diamonda ciągle ktoś narzekał na awaryjność tego modelu (począwszy od plamach na ekranie, odpryskach, po moduł GPS, telefonu, itp.), na serwis, na czas realizacji naprawy, w ogóle na wszystko. Przebywając tutaj ludzie pisali tylko w kilku przypadkach o kurzu pod ekranem, czego winą jest kiepska partia i niedopatrzenie przez kontrolerów Samsunga i chyba raz o GPSie. Każdy sprzęt się psuje, jeden mniej, drugi bardziej. Równie dobrze można przejrzeć fora np. Blue Angela, Universala, Kasiera, Raphaela, Leo i innych, i na każdym będzie coś o awaryjności tego modelu i jego głównych bolączkach.

A co do UI to wiadomo ze można zmienic lecz oceniamy produkt w standardzie i samsung jak dla mnie w przeciwieństwie do TF3d dał ciała ale to moja opinia. A jak się komuś nie podoba no to cóż każdy jest inny jedni kupują Samsungi inni HTC inni Aplla inni LG więc każda opinia jest zawsze subiektywna.

Twoja opinia na temat interfejsu Samsunga też jest subiektywna jak każda, ale nikt na forum nie ukrywa tego, że Samsung skopał swój TouchWiz 2.0. Znacznie lepszy jest Samsung Today. Z resztą na każdy interfejs znajdzie się ktoś, kto będzie marudził. Na TF3D marudzili, że wolny, że nie można go spersonalizować, że pamięciożerny, na SPB MS też niektórzy narzekają (mi akurat się on nie podoba, pobrałem triala i mnie nie przekonał). Na Titanium też ludzie gadają różne rzeczy, a ile wyszło do niego dodatków. Nie ma interfejsu idealnego i wszystko zależy od użytkownika co mu się podoba, co nie!

Ja mam pogląd od 2 strony gdyż sprzedaje telefony i wiem co najczęściej jest w serwisie jak jest wykonane i na tym opieram swój wybór ostatnio w Polsce Samsungi sprzedają się rewelacyjnie i tak samo rewelacyjnie wracają do serwisu.

Opierasz się na jakiś konkretnych danych, na konkretnym modelu, czy na całości produkcji Samsunga (czyt. wszystkich modelach)? Bo z tego co zauważyłem, jeśli coś jest popularne, dobrze sprzedajne, to też często trafia do serwisu, bo jest tego więcej i częściej trafiają się błędy podczas produkcji. Tak samo ludzie mówią o awaryjności iPhone'a, że się strasznie psuje, a nikt nie przytoczył żadnych konkretnych danych na temat konkretnego modelu! I tak o każdej marce telefonów, czy to SE, czy Nokia, Samsung, LG, kiedyś i Motorola. Jeśli chcesz mieć naprawdę niezawodne urządzenie, to musisz je wyprodukować sobie sam, z odpowiednio wytrzymałych komponentów, które kosztują znacznie więcej niż to, co mamy w swoich PDA/telefonach.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 05, 2010, 15:16:21 »
Poczytajcie testy coreplayera i procek to lipa w przeciwieństwie do nadal świetnego paralaxa w i900 a co do zazdrości to nie zazdroszczę nikomu samsunga którego przyjmuje na kilogramy do reklamacji jak chcesz sypiący się sprzęt kupujesz samsunga. A co do tego co jest lepsze Htc, Samsung, aplle, nokia i inne to zawsze jest subiektywna sprawa dla mnie samsung to porażka jako telefon i firma rtv jedynie ekran amoled mają ciekawe i nic więcej. Nie zawódł mnie nigdy HTC, SE i ostatnio LG natomiast Samsung i Nokia juz nieraz wiec te firmy olewam. A co do UI to wiadomo ze można zmienic lecz oceniamy produkt w standardzie i samsung jak dla mnie w przeciwieństwie do TF3d dał ciała ale to moja opinia. A jak się komuś nie podoba no to cóż każdy jest inny jedni kupują Samsungi inni HTC inni Aplla inni LG więc każda opinia jest zawsze subiektywna.

Dla mnie Twoja opinia jest spalona po tym zdaniu "i firma rtv jedynie ekran amoled mają ciekawe i nic więcej".
Samsung jest w pierwszej  trojce najwiekszych producentow matryc LCD na swiecie i nie wiem czy dasz wiare, ale nie tylko amoled ma ciekawy w swojej ofercie :-) Oczywiscie, mozna miec watpliwosci jesli bedziemy mowili o samochodzie Samsunga czy ich drukarkach, ale takich watpliwosci nie ma jesli rozmawiamy o np. monitorach LCD. Dlatego uwazam, ze Twoja opnia jest co najmniej mocno wybiorcza i niewiarygodna.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 06, 2010, 00:11:12 »
Niestety głośnik umieszczony z tyłu to jest żeczywiście problem szczególnie przy głupawym pomyśle dzwonka narastającego.Mam omnię dwa miesiące  i sporo połączeń nie odebralem. Potem muszę oddzwaniać a to już bije po kiszeni.Dla mnie to dwie największe wady tego telefonu.Reszta jeśli chodzi o telefon ,ok.Czego się nie da powiedzieć  o systemie wm6.5.ten to dopiero bubel.Mam teraz najnowszy rom w którym jest samsung today ,uratował sytuację jeśli chodzi o obsługę zewnetrzną.O reszcie szkoda gadać .

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 06, 2010, 11:30:03 »
Problemem jest nie głośnik z tyłu (bo to przecież jest w setkach modeli telefonów), ale jego wykonanie. Przykładowo w i600 głośnik też jest z tyłu, ale zasłonięcie go palcem nie tłumi dźwięku. W Omnii tłumi i to jest cały problem. Tyle, że wystarczy podłożyć cokolwiek pod urządzenie i problem znika.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline cotvi

• **
  • 202
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 06, 2010, 12:37:16 »
Z prostej historii posiadanych telefonów (patrz stopka). Samsunga oceniam wysoko. Na pewno lepiej niż TD2. TouchFlo to nie wszystko :) Wielkość ekranu optymalna. Bateria wystarczająca 2-5 dni. Jest morowo. TD2 za mały ekran bateria do kitu. HD1 za duży, nie poręczny, bateria do kitu.
Na Omni 2 wszystkie multimedia śmigają. Aparat tez lepszy od HTC.
Polecam O2.
Omnia 2
HTC HD
HTC TD2
Omnia SAHJ1 > DXHK3 > DXHL2 > DXIA2_QB05M > 30.01.2009 (DXIA2 updates)
HTC Tytn II

*

Offline icek80

• **
  • 188
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 08, 2010, 20:13:19 »
zgadzam się z przedmówcą,chodzi o budowę glośnika,tutaj dali ciała i nie tylko.Z tym podkładaniem to tak nie zawsze się da przynajmniej w mojej robocie.

*

Offline Blowy

• *
  • 62
  • Sprzęt: Samsung Omnia II - I8000
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 09, 2010, 11:29:07 »
Z tego by wynikało ,że oprócz telefonu i pokrowca trzeba nosić jeszcze specjalną podkładkę pod telefon ;) Podtrzymuje ,że z tym głośnikiem coś jest nie tak i dzwoni bardzo cicho w pozycji leżącej.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 09, 2010, 12:04:49 »
zgadzam się z przedmówcą,chodzi o budowę glośnika,tutaj dali ciała i nie tylko.Z tym podkładaniem to tak nie zawsze się da przynajmniej w mojej robocie.
a nie wystarczy polozyc ekranem do dolu :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 09, 2010, 12:37:47 »
Podtrzymuje ,że z tym głośnikiem coś jest nie tak i dzwoni bardzo cicho w pozycji leżącej.
Dźwięk jest stłumiony, bo fale dźwiękowe nie mogą swobodnie rozchodzić się w powietrzu. Głośnik jest w porządku.

*

Offline phr34k

• *
  • 92
  • Sprzęt: Galaxy S III
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 09, 2010, 12:42:08 »

Trzeba tylko pamiętać żeby w ustawieniach wyłączyć tryb etykiety bo inaczej nie będzie słychać nic z wyjątkiem alarmu budzika
Program jest bogiem, download nałogiem, hasło zabawą, google podstawą.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 09, 2010, 12:47:22 »

O najprostsze rozwiązania najtrudniej  :grin: Maruderów nigdy nie zabraknie - jak juz ekran jest OK, bateria OK to znowu głosnik jest błeee. Ludzie - dajcież spokój! Jeszcze niedawno miałem Polarisa, który nowy kosztował mnie dwa lata temu 200 zł więcej niż teraz Omnia2 a różnice pomiędzy nimi są ogromne ( na korzyść O2 oczywiście ). Użytkownicy ( nie mówię o tych co jedynie widzieli sprzęt ) jak się wydaje bardzo szybko zapominają dlaczego wybrali własnie swoje telefony i potem doszukuja się dziury w całym; tylko po kiego grzyba? Ja np. ciesze się, że nie wydałem 2,6 kafla na telefon - może i popularniejszy od O2 - który tak patrząc globalnie służy do tego samego, ma te same funkcje i niewiele większe ale na pewno nie warte swojej ceny - moim zdaniem - możliwości. Zresztą ilośc postów n/t problemów i usterek w "tym" fonie zdecydowanie przewyższa ich ilośc w dziale O2 ( no, ale jak to ktoś powiedział - awaryjność jest wprost proporcjonalna do sprzedanej ilości ). Z telefonami jak z małżeństwem - rozwieść zawsze się można - tyle, że zawsze jesteśmy "w plecy"  :E

« Odpowiedź #52 dnia: Luty 10, 2010, 11:17:35 »
Moje 3 grosze po przesiadce z HTC Kaiser na O2:
Minusy O2:
brak rysika, czasem sie przydaje;
slabo lezy w dloni, wydaje mi sie ze powinien byc odwrotnie wyprofilowany (zamienic gora dol);
kiepski uchwyt na smycz i w zlym miejscu (juz raz mi sie smycz wypiela);
brak pada kierunkowego;
kiepskie ulokowanie gniazda usb;
Reszta wyswietlacz, bateria, szybkosc, gniazdo sluchawek itp. to same plusy.

*

Offline icek80

• **
  • 188
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 12, 2010, 20:30:57 »
Z tym ekranem do dołu to tak zwany nienaturalny odruch,większość lidzi położy telefon ekranem do góry.Kolego zygzag,to nie jest marudzenie,my płacimy i wymagamy.Mam w domu chiński odpowiednik jajfona.Samsung ze swoim głośnikiem może mu buty czyścić.Czyli jak się chce to się da.Co jest najważniejsze w telefonie?Właśnie głośnik.Tak samo podchodzono przez wiele lat do tematu głośnik w tv.Dobry tv glośniki 4W albo 8W.dopiero teraz zrozumiano że dżwięk też jest ważny.Jak się przesiadasz na lepszy sprzęt to oczekujesz więcej niż od tego który masz.Mialem hermesa grał głośniej niż omnia.Nie miej pretensji do ludzi że nie chcą się cofać tylko iść do przodu.Najgorsze jest to że my sobie piszemy a i tak nikt z producentów tego nie czyta.Dla nich liczy się wcisnąć kit frajerom ,niech płacą.A za rok wcisną nam omnie 3 albo 4 i znowu coś będzie nie tak.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 12, 2010, 23:01:47 »
A za rok wcisną nam omnie 3 albo 4 i znowu coś będzie nie tak.

Dziwisz sie? Po co maja sobie strzelic w kolano robiac swietny telefon? To bardzo zly pomysl wypuscic na rynek
telefon bez wad lub z wadami malo znaczacymi.
Historia Mersedesa "beczki" czegos uczy.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline jirajamgo

• 542
  • Sprzęt: Xiaomi Mi Max 6/128gb
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 12, 2010, 23:21:12 »
xaltuton
Dziwisz sie? Po co maja sobie strzelic w kolano robiac swietny telefon? To bardzo zly pomysl wypuscic na rynek
telefon bez wad lub z wadami malo znaczacymi.
Historia Mersedesa "beczki" czegos uczy.

ale w tym rzecz by była jak by wypościli telefon bez wad to i zyskali by na ilości sprzedażny i jakości marki

zresztą czemu nikt nie korzysta z 3310 itp. tel. idealny

bo co chwile wymyślają coś nowego w tel. a my nie mając tego w tym idealnym chcemy mieć ten telefon co to akurat to posiada  :grin:

*

Offline icek80

• **
  • 188
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 13, 2010, 00:34:49 »
Na tą chwilę telefon idealny to nie taki co nie ma wad,ale taki który mimo wad spełnia wymogi na daną chwilę.My rozwijamy się razem z telefonami.Oto podstawy które musi spełniać obecnie telefon:Dobra bateria,Dział telefonii w której skład wchodzą-jakość połączeń ,zasięg i właśnie dżwięki,Duży czytelny wyświetlacz ułatwiający obsługę i system prosty w obsłudze i niezawodny.Tego producenci powinni przestrzegać ,reszta to bajery i dodatki w których można się popisywać dowoli .Jak to wygląda w praktyce? moja subiektywna opinia
Sony ericson-dobre telefony badżewiaste małe ekraniki,wstyd.xperia nie robi tu wielkiego wyłomu na tle innych firm.
Nokia-to samo plus system dla młotków, symbian nie zachwyca niczym.Ilość telefonów podobnych do siebie przeraża.Flagowa 97 to cegła z oszukanym niby 3 cale ekranem.
LG-poprawia systematycznie wszystko ,najgorzej z systemem.Ich wynalazki potrzebują jeszcze dużo pracy.
Samsung-duża poprawa,pamiętacie slajdery wszystkie podobne do siebie?A systemy kompletnie porąbane?mam takiego j760 o mamusiu niezły kit.Wymyślili ekran amoled nowe systemy,zaprzęgli WM i Androida.tylko tak dalej.
HTC-Od początku byli świetni,inne firmy powinny brać przykład.Trochę spada jakość.
Jajfon-niedościgniony wzór dla innych-niestety ludzie inteligentni go nie kupią .

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 13, 2010, 14:24:31 »
Icek80, nie generalizuj, bo głupoty piszesz.

I może jednak trzymajmy się tematu Omni?

A żeby ten post nie był tylko marudnym offtopem, mały cytat stąd:
W porównaniu jakości zdjęć palma pierwszeństwa należała się Nokii 6700 classic, jednak pod względem baterii Omnia II zmiażdżyła wynik Nokii oferując o prawie 5 godzin dłuższy maksymalny czas rozmowy.
:ok:
Czas, żeby legenda Nokii, jako producenta "wszystkoodpornych" telefonów z doskonałymi bateriami wreszcie odeszła do lamusa... :)
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 14:28:09 wysłana przez Shiryu »

*

Offline icek80

• **
  • 188
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 14, 2010, 08:16:06 »
Ale żeś pojechał kolego shiryu,to co napisałem niejednemu da do myślenia przed kupnem fona ale fakt trzymajmy się omni.Tutaj temat powoli dobiega do końca.Dobry telefon i tyle . :ok:

*

Offline peterp079

• **
  • 132
  • Sprzęt: Omnia II, Galaxy S2
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 17, 2010, 08:59:46 »
Ja mam takie uwagi co do telefonu:
Brak profilów dzwonienia, nie ma wibracji w budziku, pisanie smsów to porażka całkowita.
Poza tym zabawka fajna. Tyle że jako telefon do dzwonienia i pisania smsow toporny strasznie. Przesiadlem sie z Nokii 6290 i jednak tam wszytsko mozna zrobic w czasie o polowę krótszym niż w O2. Też mnie denerwuje że nie nie mogę przejść bezpośrednio do zapisania numeru w klsiążce telefonicznej z smsa przysłanego z numeru którego nie mam zapisanego. Trzeba gdzieś najlepiej nr przepisać na kartkę i dopiero go wprowadzić. W 6290 można bylo bezpośrednio z smsa sobie dodać ten nr. do kontaktów. Bardzo uciążliwa rzecz.
Zostaję przy O2 na dłużej puki co mimo wszystko bo lubię takie zabawki ale tak jak wspomniałem wyżej jeśli ktoś chce mieć fajny telefon ale jednak przede wszystkim do używania go jako telefon niech raczej poszuka czegoś innego.