hej, ktoś moze interpretuje że opluwam jego skarb, jego drogocenny pierścień którego tyle szukał

hahaha
mam samsunga Omnia 2 z miesiąc, jak dla mnie ocena 8/10 czyli dobra, dobra +
wybolduję jeszcze:
jeśli miałbym kupić dziś to też wybrałbym ten model i sam go innym polecam ale wskazując jakie ma mniejsze i większe wady które opisałem wyżej ... może teraz rom bym zmienił na lżejszy niz sklepowy
to że napisałem o wadach nie oznacza że telefon nie ma zalet ... ma i to właśnie one przeważają nad wadami i kilkoma drobiazgami:)
nie jestem ofiarą która narzeka bo się kompletnie zawiodło na telefonie jako całości, bo wcześniej go nie sprawdziło się

może część osób kupuje prosto ze strony www po pobieznym przejrzeniu i potem sobie marudzi ... ale to nie ja

. dlatego właśnie go kupiłem gdyż więcej było zalet ... choć dopłaciłbym z 300-400 zł teraz za model omnia 3 z poprawkami: dźwięku rozmowy, mikro usb u dołu, szybszy procek i kilka detali jak dioda sygnalizująca nieodebrane smsy. Wtedy byłoby wspaniale, no nie?
nadal podtrzymuję wszystko co napisałem, ponownie dla Was "już się przyzwyczaiłem do jakości dźwięku"
"- to bardzo porządna dziewczyna" "
TRUDNO, CO ZROBIĆ!" (cytat z Misia dobrze oddający moje nastawienie hahaha)
ale .... no właśnie ale ... zadzwoń kolego który nie wierzysz z Nokia 6300 i potem z drugiego, no w sumie co za różnica, nie
a właśnie ... tu masz dźwięk czysty i wyraźny ... a tu w omnia 2 skompresowany jak przez telefonię internetową
ktoś może zrobić coś dobrego z główna funkcją telefonu, ktoś inny może zrobić inaczej ... co za różnica jeśli to jest mój skarb, nie?ktoś kto telefon używa jako zabawkę i nie rozmawia dużo może to mieć w nosie
ktoś kto nigdy nie miał telefonu z dobrym dźwiękiem w ogóle tego nie zauważy, bo nie ma skali porównania, tak jak ja sam nie doceniałem dźwięku Nokii 6300 póki pierwszy raz nie porozmawiałem prze Omnia 2 ... o to właśnie mi chodzi i tu jest klucz do zrozumienia tematu + odrobina dobrej woli do spojrzenia z różnych punktów widzenia ktoś inny dokupi sobie stereo słuchawki po bluetooth i też napisze że to ma gdzieś, ale tak trochę bardziej żartem: rozumiem że większość z nas którzy nie mają tego dodatku nie są frajerami, tak? hahahahahaha (1. jeśli to zdecydowanie poprawia jakość rozmowy szkoda że nie dodają zatem takich słuchawek w komplecie, 2. potrzebne zweryfikowanie doświadczeniem - czyli musiałbym porównać jakość czy jest faktycznie lepsza, bo może wcale nie jest)
ktoś inny nie korzysta z automapy w aucie i nie korzysta ze stacji dokującej - czy zatem można stwierdzić że Omnia generalnie problemu ergonomii i estetyki podłącznia w aucie do uchwytu i do stacji dokującej w domu nie ma?
nie pisałem że chodzi mi o jakość hifi audiofilską - to nazwijmy delikatnie "interesujące" że ktoś tak to sobie po bandzie albo nawet za bandą zinterpretował

ja jestem pewien że Samsung dał tu ciała i tyle... ktoś inny może nie mieć tego świadomości i wszystko ok
, inny znowu może mieć świadomość i porównanie - "dźwięk mam gorszy fakt ale przyzwyczaiłem się i zapomniałem że tu się cofnąłem" ... ja jednak jestem tez ok mówiąc ze się temu dziwię, widocznie integralność tej osoby jest inna od mojej ... zgodzimy się też że ktoś jest średniakiem to myśli w sposób jak myślą średniacy i wystarczą mu średnie rozwiązania
lider szuka rozwiązań najlepszych, i tyle
podobnie jest np, ze skrzynią biegów - są lepsze i gorsze, ci którzy mają gorze przyzwyczajają się, dostosowują swoje reakcje i nie widzą wad
wydaje się że część osób jest zapatrzonych w sprzęt że traci dystans ... no tak przecież nie powiem że to co kupiłem ma jakąkolwiek mniejszą wadę, jest w czymś gorsze od innego sprzętu

panowie

))
tak samo kiedyś z w bajtku zachwalano przewagę tej samej gry na Commodore nad wersją dla Atari cytuję "nie ma co się dziwić że i dźwięk jest dużo lepszy skoro gra na Commodore zajmuje 8kb więcej" )
to co dziś wydaje nam się super za dziesięć, dwadzieścia lat będzie archaicznym zabytkiem mającym wady
człowiek będzie kiedyś mówił ... "kurcze ale byłem zapatrzony w tą technikę ... a przecież dźwięk był wtedy tak fatalny w porównaniu do tego co jest dzisiaj, szczególnie w takiej Omnia 2"
w moim przypadku miałem spore przygotowanie do tego czego się spodziewać poza właśnie dźwiękiem (liczne filmiki porównujące sprzęt na youtube, recenzje),
co do procesora to można uznać za dobry ale jakby był ciut szybszy byłoby bardzo dobrze - i bez jaj nie dwa 2GHz od razu ale
tak by wszystko działało 20% szybciej (nie cierpię iphone ale tam nie powiesz że jest jakaś zwłoka w reakcji)
na forum ktoś pokazywał że inny sprzęt taktowany 560Mhz lub coś koło tego lepiej wyrabiał z grafiką
pozdrawiam, Luke
ps. czekam na Omnia 3 bez większych i mniejszych felerów Omnia 2

ps2. co do zalet,jest wiele drobiazgów na spotkaniach odkrywam zaletę trybu Etykieta, telefon na wyświetlaczu i nikt nie przeszkadza
nadal jednak uważam że brakuje trybów - może to wynika z tego że przez całe lata miałem różne nokie gdzie było chyba 5 profili,
jak bylem na zewnątrz gdzie jest głośno ustawiałem PROFIL "na zewnątrz" , myk, myk i telefon dawał całą parę bo tak właśnie chciałem jeśli by ktoś dzwonił, osobno oczywiście tryb normalny, tryb spotkania, ...
W Omnia masz KIEPSKO: albo wyłączone, albo normal albo wibra,brakuje jeszcze dwóch trybów: na wariata i spotkania które dałoby się samemu zdefiniować i szybko przełączać między nimi
fajnym pomysłem w Nokia była zmiana trybu na cichy i z powrotem na normalny przez dłuższe naciśnięcie #
ps3. do plusów dodam DLNA - bardzo często korzystam pokazując w gronie rodzinnym na TV zrobione zdjęcia i filmiki, duży plus, który uwzględniałem przy zakupie