[i8000] Omnia 2 jak ustawic internet

• 6 Odpowiedzi
  • 7391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[i8000] Omnia 2 jak ustawic internet
« dnia: Marzec 21, 2010, 21:37:48 »
Witam wszystkich!
Jestem nowy na tym forum i jestem tez nowym posiadaczem tel Samsung omnia 2
Tel był w sieci Orange ale simlock został sciagniety kodem Samsunga
I moje pytanie brzmi jak ustawic internet bo cały czas laczy mi sie przez orange i nie wiem jak to wszystko zmienić szukalem na forum jakiejs pomocy krok po kroku ale nic nie dziala mam teraz w tel inna kartę sim niż orange i czy chce sie laczyc przez marketplace od widget czy normalnie przez operę wyskakuje mi cały czas blad
proszę o pomoc

p.s.
przepraszam za ortografie

« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 22:01:01 wysłana przez koart »

*

mgcompany

Odp: Omnia 2 jak ustawic internet
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2010, 21:49:30 »
Ściągnij ustawienia internetowe ze strony operatora, albo wejdź np. na tą stronę: klik i wybierz ustawienia dla swojej sieci i dla Omnii 2 lub innego telefonu z Windows Mobile (HTC TouchHD, HD2, Diamond, Touch Pro, obojętnie, ale te są najpopularniejsze) i operator przyśle Ci SMSem. Jeśli po skonfigurowaniu dalej będzie próbował łączyć się z Orange, to wejdź w Start -> Ustawienia -> zakładka Ustawienia sieciowe -> Połączenia -> zakładka Zaawansowane -> wciśnij Wybierz sieci -> wybierz sieć z jaką mają się łączyć domyślnie programy. Jeśli masz wgrany jakiś nowszy ROM, np. JB1, JB3, JA5, to w ustawieniach możesz też od razu wybrać "Ustawienia operatora" (są w ustawieniach sieciowych).

*

Offline intesp

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy S4
Odp: [i8000] Omnia 2 jak ustawic internet
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2010, 22:47:17 »
No to może żeby inni też skorzystali wkleję treść wiadomości z zapytaniem do Ciebie:

Witam! Widzę, że jesteś fachowcem od Omnii 2 dlatego też mam pytanko (nie znalazłem odpowiedzi na forum). Posiadam Omnię i900 i Omnię 2. Ładuję kartę PLAY z abonamentem na Internet do obu. W Omnii i900 mam HSDPA (świeci się H) a na Omnii 2 wszystko pozaznaczane HSDPA i WCDMA i "guzik z pętelką" działa tylko na 3G+ wiesz może dlaczego ?? Dzięki z góry za odpowiedź.

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2010, 22:56:53 »
3g+ to w omni2 znaczy ze masz zasieg hsdpa. poprostu zamiast h masz 3g+

*

Offline intesp

• *
  • 87
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2010, 23:19:24 »
OK jeśli tak to dzięki za odpowiedź...choć powiem jedno SpeedTest na Omnii i900 z HSDPA - 1.5 Mb/s a w Omnii 2 (HSDPA) 3G+ - 612kb/s. Dlatego zadałem to pytanie, ponieważ sprawdzałem to w wielu miejscach i zawsze ten sam efekt. Przesył danych na Omnii 2 wydaje mi się gorszy jak na Omnii i900 co mnie osobiście martwi. Może to kwestia jakichś dodatkowych ustawień ??

*

mgcompany

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2010, 17:22:11 »
3G+ to znaczy, że znajduje się w zasięgu sieci 3.5G, czyli HSDPA, ale po nawiązaniu połączenia internetowego przez sieć komórkową ikonka powinna się zmienić na H. U mnie w Orange tak jest, nie wiem jak w innych sieciach, a jeśli się nie pojawia, to nie wiem dlaczego.
Naszła mnie jeszcze jedna myśl - w ustawieniach systemu zwiększ wydajność na wysoką i wtedy sprawdź prędkość połączenia.

*

Offline intesp

• *
  • 87
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2010, 20:39:51 »
3g+ to w omni2 znaczy ze masz zasieg hsdpa. poprostu zamiast h masz 3g+

Kolega ma rację w instrukcji od Omnii II nie ma ikony H. Jednak nadal uważam, że przesył danych w i900 był o wiele lepszy niż w Omnii II. Dodatkowo abstrahując od tematu jak wrzuciłem do telefonu 800 kontaktów moich klientów do książki telefonicznej Omnia II wiesza się niesamowicie. Nie wiem jaki ma to związek ale jest to strasznie denerwujące...