[i8000] Omnia 2, DLNA i TV

• 33 Odpowiedzi
  • 11673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antagonista

• 6
Odp: [i8000] Omnia 2, DLNA i TV
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 02, 2010, 22:20:09 »
Witam
Właśnie to trawię ale nieźle jest opisane na ich stronce po WLC radzą.
Ja mam o tyle boleści, że nie znam aż tak angielskiego abym mógł w oryginale spokojnie poczytać i ustawić jak należy, a google tłumacza reklamować nie będę.
na razie mam radio i  wk...ia  mnie you tube ale powoli bo widzę że ciągle coś dodają i pewnie zaraz będzie nowa wersja, coś tam było że to chodzi tam problem poradzą sobie
Ustawiałeś z głównego okna czy "individual settings klient device"
 Ja wykorzystuję to drugie i  ciągle nie mam pewności czy jedno ustawienie ma jakiś wpływ na drugie
No i najważniejsze jak dźwięk.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 13:02:44 wysłana przez antagonista »

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 06, 2010, 22:38:58 »
Witam
Właśnie to trawię ale nieźle jest opisane na ich stronce po WLC radzą.
Ja mam o tyle boleści, że nie znam aż tak angielskiego abym mógł w oryginale spokojnie poczytać i ustawić jak należy, a google tłumacza reklamować nie będę.
na razie mam radio i  wk...ia  mnie you tube ale powoli bo widzę że ciągle coś dodają i pewnie zaraz będzie nowa wersja, coś tam było że to chodzi tam problem poradzą sobie
Ustawiałeś z głównego okna czy "individual settings klient device"
 Ja wykorzystuję to drugie i  ciągle nie mam pewności czy jedno ustawienie ma jakiś wpływ na drugie
No i najważniejsze jak dźwięk.
Pozdrawiam

W sumie nie za wiele ustawilem - media type device, wersje DLNA i chyba tyle. Ruszylo od razu, nawet DTS z matroszki
mi przerobil w transkodingu bez zadnego ustawiania. Ale nie mialem  wiecej  czasu nad nim posiedziec,  a trzeba go sporo , zeby potestowac i optymalnie poustawiac. Widzialem tez gdzies przyklad streamingu z VLC, ale cos czuje, z to bedzie dluzsza walka.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline antagonista

• 6
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 12, 2010, 16:57:05 »
Witam
Pisząc wcześniej o złożoności tematu nie miałem oczywiście na myśli odpalenia i oglądania tego co potrafi cała reszta serverów tu nawet iso idą z marszu i bez bólu. Raczej zastanawiają mnie bardziej zaawansowane ustawienia w odniesieniu do plików o wyższych wymaganiach. No i oczywiście cięższy przypadek kiedy transkodować musimy dźwięk obraz i napisy, a 2godz oglądania to np 8GB MKV.
Po prostu odnoszę wrażenie że rzeczywistość jeśli chodzi o parametry ustawień, mija się z niektórymi
ogólnie przyjętymi zasadami i normami.
 Z wcześniejszej wypowiedzi wnioskuję że programik warto polecać.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 12, 2010, 23:53:31 »
Witam
Pisząc wcześniej o złożoności tematu nie miałem oczywiście na myśli odpalenia i oglądania tego co potrafi cała reszta serverów tu nawet iso idą z marszu i bez bólu.

I tu sie mylisz. Teoretycznie standard standardem, ale wczesniej oprocz ps3media zaden inny soft nie chcial mi poprawnie dzialac z moim samsungiem. Jak poszperasz na sieci to potwierdzisz, ze nie ma tak rozowo, zeby wszystko z marszu szlo.
Z niektorym oprogramowaniem dlna moj tv w ogole nie chcial gadac, na innych filmy odtwarzal bardzo chimerycznie.

Raczej zastanawiają mnie bardziej zaawansowane ustawienia w odniesieniu do plików o wyższych wymaganiach. No i oczywiście cięższy przypadek kiedy transkodować musimy dźwięk obraz i napisy, a 2godz oglądania to np 8GB MKV.
Po prostu odnoszę wrażenie że rzeczywistość jeśli chodzi o parametry ustawień, mija się z niektórymi
ogólnie przyjętymi zasadami i normami.

Czemu ciezszy przypadek?  Moze po prostu napisz jakie masz watpilowosci konkretnie i do jakich opcji to latwiej bedzie mi sprawdzic jak jest u mnie.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.