[i8000] odtwarzacz mp3 - kilka pytań

• 6 Odpowiedzi
  • 1605 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
[i8000] odtwarzacz mp3 - kilka pytań
« dnia: Luty 07, 2010, 00:03:20 »
witajcie
używam wbdudowanego odtwarzacza multimedialnego do mp3 na treningach i mam z nim kilka problemów.

1. podczas odtwarzania, co parę minut, nieregularnie załącza się samoczynnie dialer Samsunga (okienko z klawiaturą numeryczną). skąd to się bierze i jak temu zapobiegać?

2. podczas odtwarzania nie wyłącza się wyświetlacz - przy 1-2 godzinnym odtwarzaniu, gdy lcd jest cały czas załączony zjada za dużo baterii. skąd ten kolejny bezsens ??

3. czy jest jakiś inny, ciekawy odtwarzac audio z lepszą funkcjonalnością, pozbawiony takich przedziwnych usterek? zależy mi na SRS WOWHD - nie wiem czy inne, o ile wogóle takowe są, tę funkcję posiadają. Bez niej dźwięk jest za bardzo jałowy ...

Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 00:21:33 wysłana przez beju »

Odp: odtwarzacz mp3 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2010, 00:34:14 »
Szczerze nie wiem. Ja nie spotkałem żadnego z tych problemów.
Jak chcesz SRS wszędzie to doinstaluj sterownik - znajdziesz na modaco. Jak chcesz wyłączyć wyświetlacz, to go wyłącz przyciskiem z boku.

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2010, 11:20:57 »
Zainstaluj sobie MortPlayer + SRS i bedziesz mial bez porownania lepszy odt. mp3 i jeszcze lepszy dzwiek  :ok:
To cos samsungowe nadaje sie tylko do wyswietlenia czegos na TV

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2010, 11:53:55 »
Są jeszcze Pocket Player, S2P i Nitrogen. Wszystkie warte uwagi.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2010, 12:35:13 »
no właśnie wyłączanie podświetlenia mi nie działa przy podpiętych słuchawkach i to jest najdziwniejsze...
dzięki za sugestie Panowie , zaraz wrzucę któryś z odtwarzaczy i sprawdzę funkcjonalność.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 07, 2010, 14:37:46 »
no właśnie wyłączanie podświetlenia mi nie działa przy podpiętych słuchawkach i to jest najdziwniejsze...

No to dziwy jakoweś. Jaki masz ROM? U mnie na JA5 wszystko chodzi bez problemu - np. przy wygaszonym ekranie podłączam słuchawki -> ekran zaświeca się pytając co chcę podłaczyć ( 3 opcje ) -> wybieram słychawki -> włączam playera i muza gra. W międzyczasie albo zadziała wygaszacz ekranu ( muza gra bez problemu dalej ) albo sam go wyłączam. Po ponownym włączeniu ekranu pojawia się suwak do wyłączenia blokady. Ot wszystko. Podobnie działa na słuchawkach BT od Jabry - nawet przy wyłączonym ekranie działa przerzucanie utworów, pauzowanie, zatrzymywanie ( podobno niektórzy mieli problem w tej kwestii ).

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2010, 13:17:37 »
Po HR wszystko wróciło do normy.
Zainstalowałem jako pierwszego Pocket Player jako, że na forach uważany jest za jeden z najlepszych. Niby wszystko w porządku ale żeby nim sterować musiałbym na stałe nosić przy sobie rysik. Jako, że to aplikacja dedykowana urządzeniom z dotykowymi wyświetlaczami uważam , że te milimetrowe przyciski to jakaś kpina z użytkownika.
Zabieram się za kolejny odtwarzacz :)