[i8000] NIewyrażne zdjęcia w "Album Zdjęć"

• 3 Odpowiedzi
  • 1099 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Glabi

• 10
[i8000] NIewyrażne zdjęcia w "Album Zdjęć"
« dnia: Luty 08, 2010, 01:50:27 »
Mam problem z aplikacją Album Zdjęć. Mam zainstalowany WM 6.5 i jak do tej pory nic nie doinstalowywałem  i w ogóle nic nie grzebałem w systemie. Problem polega na tym, że jak przeglądam zdjęcia to długo się wgrywają (nawet 1,5-3 sekundy) wygląda to w ten sposób, że zdjęcie wskakuje od razu jednak jest ono niewyraźne a dopiero po chwili się wyostrzaja.
Dzieje się tak zarówno ze zdjęciami robionymi telefonem jak również skopiowanymi z komputera (również o mniejszej pojemności).
Mało tego z komputera przerzuciłem kilka zdjęć uprzednio przyciętych i teraz jak się one wgrywają do w pierwszej chwili są one niewyraźne i widać na nich nawet to co zostało wycięte z oryginału!!! a dopiero po wyostrzeniu wyglądają tak jak na komputerze. Początkowo myślałem że omnia to taki muł ale przy przeglądaniu za pomocą „Ramki Cyfrowe” jak również w czasie przeglądania zdjęć w trybie aparatu fotograficznego problem ten nie występuje.
Czy też tak macie? A może ktoś wie  co zmienić, żeby było dobrze?
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 23:56:21 wysłana przez beju »

*

mgcompany

Odp: NIewyrażne zdjęcia w "Album Zdjęć"
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2010, 17:53:40 »
Tak działa ten program. Niestety, ale chyba nic z nim nie zrobisz. Nie jest zrobiony przez Samsunga, tylko inną firmę. Możesz go zmienić na coś innego, np. S2V. Przeglądarek zdjęć na WM jest dosyć dużo.

*

Offline Glabi

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2010, 22:42:14 »
Dziwne, że tak źle działa tylko w opisanym wariancie bo w innych jest dobrze.
Próbowałem kilku programów ale wszystkie nie miały rotacji. Obecnie wgrałem HTC album i jest OK, to znaczy prawie - rotacji nie ma ale jak raz się przestawi zdjącia, żeby były w poziomie to tak już zostaje i jeszcze jedno (na wypadek gdyby ktoś próbował) program należy odpalać przez menu "kostka" bo w przeciwnym razie za każdym razem będziemy musieli ustawiać album ze zdjęciami i do tego menu nie pasuje do rozdzielczości telefonu.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2010, 11:47:43 »
Dziwne, że tak źle działa tylko w opisanym wariancie bo w innych jest dobrze.
Próbowałem kilku programów ale wszystkie nie miały rotacji. Obecnie wgrałem HTC album i jest OK, to znaczy prawie - rotacji nie ma ale jak raz się przestawi zdjącia, żeby były w poziomie to tak już zostaje i jeszcze jedno (na wypadek gdyby ktoś próbował) program należy odpalać przez menu "kostka" bo w przeciwnym razie za każdym razem będziemy musieli ustawiać album ze zdjęciami i do tego menu nie pasuje do rozdzielczości telefonu.

A probowales darmowy xnview? Jest niezly.
http://www.xnviewpocket.org/screen_uk.html
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 11:50:15 wysłana przez xaltuton »
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.