[i8000] Ładowarka samochodwa Omnia 2

• 5 Odpowiedzi
  • 1554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kod_m

• 13
[i8000] Ładowarka samochodwa Omnia 2
« dnia: Luty 26, 2010, 09:48:45 »
Witam, kupiłem wczoraj taką ładowarkę http://telforceone.pl/Sklep/Opisproduktu/tabid/166/productId/101306/Default.aspx . Niby też micro USB, ale dzisiaj rano wtykam, ładowarka działa bo świeci się dioda ale niestety telefon się nie ładuje. Czy te ładowarki micro usb czymś się różnią, np. stykami lub może głębokością wejścia w gniazdo telefonu, bo wydaje mi się że sieciowa oryginalna wchodzi troszkę głębiej niż ta samochodowa. Proszę kolegów i koleżanki o jakieś opinie na ten temat.
Dzięki i pozdrawiam

Z bliska wygląda dokładnie jak ta z tej aukcji: http://allegro.pl/item919311823_ladowarka_samochodowa_nokia_8600_luna_8800_carbon.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 22:19:41 wysłana przez beju »

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
Odp: Ładowarka samochodwa Omnia 2
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2010, 10:04:50 »
Nie wiem jak Ty ale ja nie zauważyłem na liście kompatybilnych modeli żadnego Samsunga tylko same Nokie. To raz.
Dwa - trzeba było kupować, jak radzą tu niemalże wszyscy, ładowarkę oryginalną za 25-30zl a nie rzucać się na chińską tandetę. Jak to się mawia - biedny dwa razy płaci...

*

Offline kod_m

• 13
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2010, 10:14:05 »
No niby tak, że nie ma na liście żadnego samsunga, ale skoro za rok wg dyrektywy europejskiej wszystkie telefony mają mieć ładowarki micro usb, to czym różnią się te wtyki teraz, przecież micro usb to micro usb...trochę to dziwne. Ta ładowarka kosztowała grosze, więc straty nie będzie, po prostu nie lubię przepłacać za coś co wiem że może kosztować dużo mniej. Swoją drogą jestem pewny że oryginalna ładowarka samsunga też jest z chin :)

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL

*

Offline Blowy

• *
  • 62
  • Sprzęt: Samsung Omnia II - I8000
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2010, 14:36:41 »
Kolego tylko oryginalna ładowarka samsunga, miałem identyczną sytuacje jak kupiłem jakiś no name, paliła się dioda ładowania na ładowarce a telefonu nie ładował, końcówka pasowała niby normalnie.

Pierwsza lepsza aukcja:

http://www.allegro.pl/item926240122_oryg_ladowarka_samsung_cad300ubec_i8000_i8910_fv.html

szukaj czegoś takiego.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 14:38:38 wysłana przez Blowy »

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2010, 23:52:14 »
Z tą oryginalnością produktów wygląda tak:
Postanowiłem zakupić w sklepie oryginalną ładowarkę samochodową do Omni drugiej i.... niestety lipa. Nie ładuje. Szczęśliwie mój samochód stał nieopodal i coś mnie tchnęło aby wybebeszyć i sprawdzić pod sklepem. Wynik jak wyżej. Wróciłem oddałem i tyle.
Trafiłem więc do innego sklepu gdzie sprzedają co się da i tu na pierwszy ogień poszła ładowara od Noki i ... znowu lipa. W końcu zadziałała jakaś "no name"...uf
Do kompletu brakowało mi jeszcze jakiejś mądrej słuchawki BT i wybór padł na sprzęt Nokia z ładowarką sieciową na wejście micro. Oczywiście jak się domyślacie tą ładowarką tyż nie naładuje Omni. Natomiast ładowarką sieciową i dostarczonym z Omnią kabelkiem do PC naładuje wszystko  inne.
Inną kwestią która mnie wnerwia, to jedynie słuszne rozwiązanie wtyczki, która sterczy na wprost, co przy ładowaniu od góry wyglada bardzo nieestetycznie, a wystarczyłoby wyprodukować wtyczkę "złamaną".
Wniosek: to w sumie dobrze, że w naszym kraju nie ma łatwego dostępu do broni...
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 00:05:46 wysłana przez QMPEL »