[I8000] Jaki jest ostatni oryginalny ROM dostępny w serwisach Samsunga w Polsce

• 46 Odpowiedzi
  • 14425 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
Odpowiedzi typu - "Zadzwoń to się dowiesz" proszę sobie darować.

Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że na gwarancji, owszem wgrywają, ale tylko przy okazji innej naprawy. Jaki konkretnie ROM - nie powiedzieli.

Otworzyłem nowy wątek, bo sądzę, że informacje w nim zawarte mogłyby się przydać Użytkownikom z różnych powodów (nie ważne jakich) - nie zainteresowanych ROM-ami "gotowanymi"

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
Nie wiem jaki jest na 100%, ale jak mój telefon wrócił w tym tygodniu z naprawy to wgrany został soft w wersji JD4.

najnowszy z tego co wiem to XXJE2 z gorna belka
szczegoly
PDA: I8000NXXJE2
CSC: I8000TIMJE1
EBOT: I8000NXXJE2
PHONE: I8000XXJD1

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
Nie chodzi o najnowszy w ogóle a najnowszy oficjalny i wgrywany w serwisach. Moja Omnia w połowie maja wróciła z serwisu z romem JB3. Zdaje się, że oficjalnie nic nowszego nie ma.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
Nie chodzi o najnowszy w ogóle a najnowszy oficjalny i wgrywany w serwisach. Moja Omnia w połowie maja wróciła z serwisu z romem JB3. Zdaje się, że oficjalnie nic nowszego nie ma.
Pytanie w temacie dobre, bo jak widać nie ma jednoznacznej informacji.
Też byłbym ciekaw, bo jestem zwolennikiem oficjalnych romów.
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
U mnie miesiąc temu regenersis wrzucił JB1 (abstrahując od tego że jak wrócił ponownie na poprawki to przywrócili mi ROM z Orange :D)

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

Ja, dostając czysty telefon z play, oklejony fabrycznie, miałem JC1 po włączeniu ;-) zacząłem kombinować z gotowanymi itp. po testach jestem znowu na JC1. 

Soft Open XXJD7
Soft ORANGE BVIJ1

*

Offline jetsf

• 365
Czyżby w czerwcu nic nowego się nie pojawiło ?

*

Offline Blowy

• *
  • 62
  • Sprzęt: Samsung Omnia II - I8000
Może już powoli kończy się wsparcie dla O2 :) np. w Orange już wycofali z oferty, przynajmniej nie ma go na stronie orange.pl

*

Offline marcinb24

• 37
  • Mobilne technologie
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: [I8000] Jaki jest ostatni oryginalny ROM dostępny w serwisach Samsunga w Polsce
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 29, 2010, 22:10:00 »
Napiszę tak: powoli wycofują się, bo popłynęli z jakością omni2 w samsungu, większość ma niedoklejony ekran w na dole z lewej.
(A zobaczcie w silnym świetle swoje omnie to zobaczycie drobinki kurzu pod ekranem dotykowym na dole kranu z lewej),
niektóre są lepiej spasowane a niektóre gorzej, ja już mam drugą (wymienioną przez sklep) i dosłownie identycznie odstaje ekran i po tygodniu mam pyłek widoczny w silnym świetle, nie przeszkadzający i niewidoczny w normalnym domowym użytkowaniu, ale po miesiącu zacznie już powoli przeszkadzać na słońcu. Samsung skupił się na GT-i9000 czyli Galaxy S na Androidzie, można traktować go jako kontynuację omni bo na WinMo nie zobaczymy już Samsunga, tylko Android i Bada.
Czyli to jest ostatnia Omnia z Windowsem Mobilem(Phonem) jak kto woli.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2010, 22:14:15 wysłana przez marcinb24 »

*

Offline Blowy

• *
  • 62
  • Sprzęt: Samsung Omnia II - I8000
Odp: [I8000] Jaki jest ostatni oryginalny ROM dostępny w serwisach Samsunga w Polsce
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 30, 2010, 11:28:29 »
HEh no dokładnie, a takie miały być plany ze wsparciem Open GL 2.0 itp ;)

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
Witam Ponownie (do niedawna i900) Użytkowników chciałbym się zapytać czy juz jest oficjalny wgrywany przez serwis wm 6.5.3 czy nadal ten poprzedni ? Od razu napiszę że Omnie jutro dopiero będę mógł odpalić dlatego też nie wypowiem sie jaki obecnie mam romik ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2010, 20:15:12 wysłana przez format87 »

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
Ja miałem ("miałem", bo już jadę na WM 6.1) WM 6.5:
PDA I8000NXXJE1
CSS I8000XEDJE1
Phone I8000XXJD1
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline format87

• **
  • 215
a można spytać dlaczego zmieniłeś na 6.1?

*

Offline jareklie

• 260
Najprościej mówiąc: nie "podpasował" mi ;)
A bardziej szczegółowo:
* mam więcej RAMu,
* działa chyba nieco szybciej (?)
* na 6.5 nie chodził mi SPB Diary na Second Today (a dokładniej: nie chodził mi dobrze żaden kalendarz na Today; np. SBSH PocketBreeze nie wyświetlał zdarzeń cyklicznych, a TodayAgenda nie pokazywała zdarzeń z przypomnieniami) -> a dla mnie to dość ważne... (+ przyzwyczajenie ;)
* o ile pamiętam, jeszcze coś szwankowało... (zdarza się, że jakieś programy czasem na 6.5 maja swoje "narowy", a na 6.1 działają OK)
* chyba przyzwyczajenie z poprzednich sprzętów => ulubiona konfiguracja programów itp.
* rysika nie używam podobnie jak w WM 6.5 (choć ten jest na pewno bardziej "palcolubny")
Może coś jeszcze mi się przypomni?...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline format87

• **
  • 215
co do szybkości działania to zgodze sie w jednym momęcie jeśli nie masz ustawionego procesora na automat badz max procesor wtedy chodzi fakt slimacznie w niektórych przypadkach.

Ja wiem ze odrazu wgrywam rom z M2D bo bardzo mi sie to spodobało w HTC HD2 choc słyszałem ze to niestety na O2 chodzi wolno ale zobaczymy najwyzej sie procesor podkręci ;)

No ja osobiście nie zdecyduje sie na cofnięcie do 6.1 chyba ze zmusi mnie działanie Automapy do powrotu ;) Dziękuje za informacje i szybką odpowiedz a jeszcze prosze o małą odpowiedz ile trzyma i ile trzymała bateryjka? :)

*

Offline jareklie

• 260
na 6.5 miałem za krótko
teraz jakieś 3-4 dni przy niezbyt dużym obciążeniu, a może nawet więcej... (trudno dokładnie powiedzieć, bo często podpinam do kompa i wtedy się podładowuje; zresztą mam zasadę, że w wolnej chwili czasem ładuję, nawet gdy "nie trzeba"; baterii to nie przeszkadza, a ja wole mieć więcej niż mniej) - mówię to raczej w oparciu o procentowy spadek baterii np. w ciągu dnia
ogólnie - jestem bardzo zadowolony, w porównaniu do moich poprzednich pocketów (zwłaszcza biorąc pod uwagę duży ekran; na pewno lepiej niż HD)

*

Offline format87

• **
  • 215
Ok Omnia odpalona wiec pisze ;)

PDA:i8000NXXJC4

CSC: I8000PLSJD6

TELEFON: I8000XXJB2

Więc teraz moje pytanie brzmi czy to bardzo stare? Mam iść do serwisu na wgranie czegoś nowszego czy poprostu skosztować wypieku kolegi Ryrzego?

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
Całkiem świeży soft.
Rzuć okiem do FAQ, to będziesz dokładnie wiedział, jak świeży :P
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline format87

• **
  • 215
wiem jak świeży bo umiem czytać faq :P ale czy jest coś nowszego dostępnego w serwisie czy poprostu skorzystać z wypieku kucharza oto mi chodzilo :)

Dodam też ze na tym romie wywala mi sie Skyfire. Instaluje się ok, próba odpalenia kończy sie fiaskiem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 14:27:59 wysłana przez format87 »

*

Offline jetsf

• 365
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 09, 2010, 22:06:24 »
Minął kolejny miesiąc - czy pojawiło się coś nowego w serwisach Samsunga ?

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
felix

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 10, 2010, 19:51:00 »
Napiszę tak: powoli wycofują się, bo popłynęli z jakością omni2 w samsungu, większość ma niedoklejony ekran w na dole z lewej.
(A zobaczcie w silnym świetle swoje omnie to zobaczycie drobinki kurzu pod ekranem dotykowym na dole kranu z lewej),
niektóre są lepiej spasowane a niektóre gorzej, ja już mam drugą (wymienioną przez sklep) i dosłownie identycznie odstaje ekran i po tygodniu mam pyłek widoczny w silnym świetle, nie przeszkadzający i niewidoczny w normalnym domowym użytkowaniu, ale po miesiącu zacznie już powoli przeszkadzać na słońcu. Samsung skupił się na GT-i9000 czyli Galaxy S na Androidzie, można traktować go jako kontynuację omni bo na WinMo nie zobaczymy już Samsunga, tylko Android i Bada.
Czyli to jest ostatnia Omnia z Windowsem Mobilem(Phonem) jak kto woli.
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline jetsf

• 365

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 02, 2010, 15:10:06 »
Minął kolejny miesiąc - czy pojawiło się coś nowego w serwisach Samsunga ?
Z premedytacją dokonuję wpisu w tym temacie, bo ostatnio nic nowego się nie pojawia,
więc chcę odświeżyć temat. Może bardziej zorientowani koledzy coś wyszukają i wstawią
namiary na nowy ROM. Obecnie jadę na JH2 ... jest dobry, ale drobne niedociągnięcia ma.
Czyżby koniec wsparcia dla Omni II ?
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

*

mgcompany

« Odpowiedź #27 dnia: Październik 02, 2010, 18:26:25 »
No nic na razie nie widać. Quattro Formaggi udostępnia nowe listy softów, ale ostatni dostępny dla nas to właśnie JH2, który dostaliśmy na początku września. Za to można sprawdzić na czym teraz koncentruje się Samsung - na Androidzie, bo nowych softów jest od groma dla urządzeń z nimi. Z drugiej strony Omnia zaczynała od WM 6.1 i dostępne były wersje m. in. IH3, czy IH5. Potem był WM 6.5 (ostatni to któryś z JG, chyba 5), a teraz dostępny jest 6.5.3 - JH2, czyli ponad rok wsparcia i trzy systemy! Trzeba się liczyć z tym, że niedługo skończy się wsparcie dla O2. I tak jest lepiej niż z HTC, bo tam wsparcie jest przez... no praktycznie w ogóle nie ma. Jak coś będzie to na pewno pojawi się na forum. :) A może niedługo funkcjonalny Android. Na modaco.com pisali, że można już dzwonić i działa dosyć dużo rzeczy, tylko trzeba je dopracować.

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 03, 2010, 12:39:39 »
A może niedługo funkcjonalny Android. Na modaco.com pisali, że można już dzwonić i działa dosyć dużo rzeczy, tylko trzeba je dopracować.

Mówisz o androidzie na Omnie 2? Jak tak, to by było super :D Ciekaw jestem tego systemu,ale bardzo mało o nim wiem, praktycznie nic :/ Wiem tylko, że jest na niego dużo aplikacji i jest szybki... (podobno) No i że czasami nie zamula tak jak wm ;d

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 03, 2010, 19:22:13 »
Myślę, że Android na O2 możemy traktować jako sympatyczną ciekawostkę. Nim projekt osiągnie funkcjonalność i bezawaryjność podobną jak obecne ROM-y WM 6.5 - nasze poczciwe Omnie będą się nadawały do muzem techniki. ;)