Witam, O2 kupiłem z softem JC1, który działał bez problemu, jednak szukając "ideału" xD po pewnym czasie zainstalowałem JB3 (WM 6.5), ROM świetny, więcej wolnej pamięci RAM, stabilny, szybki. W końcu przyszedł czas na testy serii JE - JE1 i JE3 to w moim osobistym odczuciu porażka, masa dziwnych niedoróbek, problemy z zapamiętywaniem ustawień np. Xtra, wycieki pamięci, no i to menu na dolnej belce, może komuś to się podoba, dla mnie straszna tandeta. Jakieś dwa tygodnie temu zainstalowałem JE2 i muszę przyznać, że choć pozostawia mniej wolnej pamięci (o około 10MB) niż JB3 to ma swoje zalety; np. szybciej ładujące się Menu Główne (to ze środkowego przycisku) i zajmujące mniej pamięci: ok. 3MB, w wersji JC1 zajmowało ponad 5MB a w JB3 ok. 4,5MB, również w tym Menu cyfry na górze do wybierania stron/podstron menu zamiast pasków, które do "finger friendly" nie należą - cyferki są wygodniejsze, soft jest stabilny, szybki, nie zauważyłem po 4-5 dniach zabawy wycieków pamięci, uważam że charakteryzuje się dobrą gospodarką energii - nie żre baterii. Ogólnie jak dla mnie JE2 jest jak dotąd najlepszym wyborem. Przy czym muszę nadmienić, że posiadam trochę hybrydową kombinację, tzn. cały soft mojej O2 składa się z: CSC JC1, PHONE JD1, PDA oraz EBoot JE2. A co do przesiadki na nowszy ROM, to zawsze coś nowego / świeżego, warto spróbować, potestować, w końcu jak się komuś nie spodoba może zainstalować inny.