[i8000] i8000_XXJB3....

• 109 Odpowiedzi
  • 17175 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mazbog

• **
  • 111
  • Sprzęt: N8
Odp: i8000_XXJB3....
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 06, 2010, 21:41:00 »
fakt siedem postów na forum to całkiem sporo, prawdę mówiąc nie bardzo mi się podoba Twoje podejście do "innych" a "innym" dziwię się że są tacy niewierni i nieufni pozostałym, sam kiedyś udostępniłem najświerzszy ROM do Omnii I900, nie bardzo chciałem zdradzać pochodzenia tego Romu, dlatego, że więcej bym czegoś takiego od kolegi z serwisu nie otrzymał, a sporo tu ludzi zagląda i jeśli ten ROM jest tylko w serwisach wgrywany, to nie bardzo patrzą na takie wycieki, a i tak później moje starania kto inny sobie przypisał i na swoim koncie rapida umieścił....

« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 06, 2010, 23:01:40 »
Zalogowałem sie tu tylko ze względu na idiotę jakim jest ten szpdarek
Człowieku, takiego debila dawno nie widziałem!! Uważasz sie za guru?? Jesteś nikim i dziwię się, iż nie dali CI tu jeszcze BANA za namawianie do innego forum.

Szlag mnie trafia, jak czytam twoje "porady" które wszyscy znają i inne bzdury. Pomyśl nad sobą kretynie i trochę pokory ( chociaż taki buc jak ty nie wie co to pokora )

LUDZIE

Nie bierzcie pod uwagę tego, co ten pajac pisze.. Szkoda Waszej uwagi

A administarcję proszę o bana dla niego - popatrzcie, jak on sie zachowuje - nie szanuje tu nikogo.. Pokażcie mu jego miejsce w szeregu na tym forum. Żal idiocie d** ściska, że pdaclub to jedne z lepszych (obok winmob.pl i modaco.pl ) forum w sieci.

[admin]moderowany - słownictwo (marcinl)[/admin]
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 12:30:43 wysłana przez marcinl »

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 07, 2010, 01:10:53 »
Wszystkim podejrzliwym przypomnę np te wątki:

http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/b7300_xxil5_xeoja1/msg1200553/#msg1200553
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/zawieszanie-systemu-na-ijc-ik5-il2-rozwiazanie-il1/msg1175401/#msg1175401

Romów wrzucanych przez Radka sam używałem i nigdy nie była to jakaś lewizna. W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby w odpowiedzi na powyższą reakcję nie był w przyszłości już taki miły skazując nas na niekończące się betatesty serwowane nam przez secanego na modaco.

*

szpdarek

« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 07, 2010, 02:04:44 »
@chwilowy dzięki za tak rzeczowa opinię

szkoda tylko ze nie napisałeś co jest bzdurą z moich opinii - może ponad 22 000 odwiedzin przez 3 miesiące

chciałbym przypomnieć jedynie iż moja wizyta tutaj zaczęła się od momentu gdy zaczęto kopiować moje "bzdury" ja twierdzi @chwilowy i zamieszczać je na tym forum i od początku wyrażała oburzenie tą sytuacją - stąd takie a nie inne moje zachowanie

a co do obrażania innych - to raczej wyrażanie opinii na temat tych dziwnych postów. Tu standard polega na tym że jak ktoś nie wie to i tak pisze jakieś opienie - myślę że lepsza zasada jest taka: jak nie wiesz to nie pisz albo pytaj

a tak przy okazji bo dalej w tej jałowej dyskusji nikt o tym nie wspomniał nawet mistrz@chwilowy:

JB3 to najnowsze oficjalne FW samsunga na rejon m.in Polski

to chyba ważna informacja (nawet na modaco już jest - dzwonili do serwisu tak jak pisałem i się dowiedzieli) i tu się pożegnam. Mam nadzieje że nikt nie będzie już zamieszczał na tym forum moich bzdur a wtedy ja nie będę tu zaglądał i nie będę pisał złośliwych postów

żegnam

« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 02:32:48 wysłana przez szpdarek »

« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 07, 2010, 16:44:55 »
to jest ostatni oficjalny rom opublikowany przez polskiego samsunga......... :ok:szukajcie dalej teori spiskowej dziejów :D  :D :D

Nie szukam (już) - podejrzenie przyszło z modaco.com, gdzie nikt nie mógł uwierzyć, że może być ROM nie od Secany tylko od Ciebie.
Stad badania rodowodu :)

Dzieki za ROM  :ok:

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 08, 2010, 12:34:12 »
Modaco zaakceptowało już nowe romy. Jest WM655 na JB3
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-gsm-rom-discussion/304108/custom-i8000-lite-rom-wm6-5-5/
151MB dostepnego dla systemu ramu.

*

Offline elektrykdj

• 29
  • Sprzęt: omnia II, galaxy s
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 08, 2010, 15:57:21 »
Ok sprawa wyjaśniona co do pochodzenia romu JB3, ale dlaczego nikt nie pisze jakie są istotne zmiany i czy np: jest on lepszy od JA5 czy gorszy, bo chyba po to ten wątek został założony?. Nikt tego bardzo wyraźnie nie opisał, a jak wiemy JB1 od Secanego to żadna rewelacja.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 08, 2010, 17:33:29 »
Nikt tego bardzo wyraźnie nie opisał, a jak wiemy JB1 od Secanego to żadna rewelacja.
Pewnie dlatego, że Secany tylko raz - i to po prośbach i groźbach - umieścił wersję skierowaną na rynek, reszta to betki :)

« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 08, 2010, 19:20:21 »
przyłącze się ja mam ten romik czyli JB3 od soboty i jak narazie jestem zadowolony. podobny jest do JB1. z JA5 nie bede porownywał bo tego nie miałem. ale tak wydaje mi się że jest z deka szybszy. napewno przynajmniej u mnie to jest rewelacja z baterią. na JB1 bateria maks dwa dni. na tym romie telefon odłączany od ładowarki w sobotę około godziny 22.00 dzisiaj mam jeszcze 77% a trochę dzwoniłem piszę dosyć sporo i używałem trochę automapy pograłem także w pasjansa. gps bardzo szybko złapał fiksa. podświetlenie ustawione tak jak ustawił sobie rom czyli jakieś 50%. tak więc narazie nie zamierzam zmieniać. jak dotąd nie złapał mi żadnej zawiechy a po tych dwóch dniach jak sprawdziłem RAM to mam 43MB  przy włączonych widgetach i działającym programie do obsługi smsów (sms reports eraser) tak więc chyba nie tak źle. Mogę śmiało polecić ten romik gdyż wydaje mi się lepszy od wcześniejszego.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 08, 2010, 20:36:39 »
Tysz go mom i... działo  :ok: ale fatycznie, jest jakby szybszy, żwawiej reagujacy (zwykle sprawdzam czas otwierania katalogu "Windows" w "Eksploratorze plików") ale nie bądźmy drobiazgowi, o msek nie będziemy przecież kruszyc kopii.  RAM na podobnym poziomie. Po otwarciu kontaktów szukajka nie "połyka" już pierwszej wpisywanej litery szukanego kontaktu. Ogólnie jest...lepiej  :mysli: chyba...a może troche lepiej? Nieważne, grunt, że do przodu, z każdym ROM-em  :grin:

*

Offline czarul79

• 9
  • Omnia II
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 10, 2010, 08:23:55 »
JB3 po 36h trzyma 53 mega ramu, wycieki są ale duzo mniejsze i wolniejsze niż w JB1, zero zwiechy narazie, dużo szybsze działanie telefon, Bateria przez noc w stanie czuwania zeszła 5%, w dzień intensywnie używałem telefonu więc wynik ciężko porównać. Moim zdaniem najlepszy rom do tej pory
Omnia II orange>JA5>JB1>JB3>JD1

*

Offline hl13

• 16
  • Sprzęt: SGS2 ICS 4.0.4
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 10, 2010, 11:58:34 »
JB3 - na starcie: 79MB-RAM, 107MB-ROM, po zainstalowaniu kilku programów i gier: 61MB-RAM, 48MB-ROM. Zobaczymy jak będzie po kilku godzinach, dniach. Zaczynam testy...  :) na razie jest  :ok:
- N90 - N93 - Omnia - Omnia2 - Galaxy S2 -

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 10, 2010, 20:03:14 »
Witam,
Bateria na XXJB3 rewelacja,zdecydowana poprawa w stosunku do XXJB1. Również tel szybciej działa. Ale u mnie jest problem powiadamiania o wysłanym smsie!!! Mam ustawione: registry->HKLM->software->samsung->MMS->setings->SMSForegroundSend-> Value: 0
Gdzie i co mam jeszcze ustawić aby nie było tego cholernego sygnału wysłania smsa a tylko pojawiał się raport doręczenia?
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2010, 20:05:31 wysłana przez andi4444 »
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline hl13

• 16
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 11, 2010, 09:32:56 »
JB3 - bateria naładowana wczoraj o 18:00, telefon do dzisiaj do 9:00 na czuwaniu-bateria: 98% RAM: 59MB   :ok:

« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 11, 2010, 11:43:52 »
Witam ,chciałem zmienic rom z tego orange na  jakis porządny według poradnika TAZo666GM wszystko zrobiłem jak napisane az do momentu wciskam Detect wyłanczam szybko tel. zamiast Start downloading aktywuje mi się przycisk reset all ajak go nacisnę to z powrotem aktywne jest detect i tak w kółko.Czy cos zle robię czy czegoś nie mam zainstalowanego?proszę fachowców o pomoc

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 11, 2010, 11:46:22 »
Po wciśnięciu Detect odłącz telefon, a potem podłącz (cały czas wyłączony) jeszcze raz.

*

Offline peterp079

• **
  • 132
  • Sprzęt: Omnia II, Galaxy S2
« Odpowiedź #76 dnia: Marzec 11, 2010, 13:37:46 »
Witam ,chciałem zmienic rom z tego orange na  jakis porządny według poradnika TAZo666GM wszystko zrobiłem jak napisane az do momentu wciskam Detect wyłanczam szybko tel. zamiast Start downloading aktywuje mi się przycisk reset all ajak go nacisnę to z powrotem aktywne jest detect i tak w kółko.Czy cos zle robię czy czegoś nie mam zainstalowanego?proszę fachowców o pomoc
Jesli masz wszystkie sterowniki potrzebne poinstalowane itd to radze przeinstalowac AS. JA musze tak robic co kilka flashow. Raczej zadne podlaczanie i odlaczanie nic Ci nie pomoze. Tez probowalem tych wszystkich rzeczy dziwnych i nic. Miej tel podlaczony i jak wciskasz detect to go wylacz wtedy dopiero i czekaj. Najczesciej z tego co widze problem robi AS.

*

Offline mpxxl

• 596
  • Sprzęt: xda flame, e51,hx2110, hx2755, N900, 810f, es400
« Odpowiedź #77 dnia: Marzec 11, 2010, 13:48:47 »
ja robielem tak ze wciskalem detect podlaczalem wylaczony (!!!) telefon  i dalej start ..

zawsze dzialalo

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 11, 2010, 13:57:55 »
Dziala na wszytskie te sposoby byle tylko wlasnie sterowniki byly ok i AS.

*

Offline Glabi

• 10
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 11, 2010, 15:41:36 »
Mam problem wgrałem ten Rom, wszystko jest nowe jednak nadal przy starcie mam logo Orange ale co gorsze nie mogę zainstalować żadnego programu np. Opera 10 niby sie instaluje i pierwszy raz sama startuje ale pózniej   w skrótach nie ma oryginalnego loga "O" tylko jakiś taki kwadracik po którego kliknieciu informuje, że brakuje jakiegoś pliku. To samo mam z cleanRam.... jaiś pomysły co z tym zrobić

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #80 dnia: Marzec 11, 2010, 15:59:19 »
Mam problem wgrałem ten Rom, wszystko jest nowe jednak nadal przy starcie mam logo Orange ale co gorsze nie mogę zainstalować żadnego programu np. Opera 10 niby sie instaluje i pierwszy raz sama startuje ale pózniej   w skrótach nie ma oryginalnego loga "O" tylko jakiś taki kwadracik po którego kliknieciu informuje, że brakuje jakiegoś pliku. To samo mam z cleanRam.... jaiś pomysły co z tym zrobić
Ja bym przeflashowal jeszcze raz. Oczywiscie caly komplet najlepiej JB3. A te programy ktore instalujesz to w "moja pamiec" czy "pamiec urzadzenia" ? Sprobuj to drugie. No i reset po zainstalowaniu aplikacji.

*

Offline Glabi

• 10
« Odpowiedź #81 dnia: Marzec 11, 2010, 16:25:03 »
Próbowałem na wszystkie sposoby i nic, chociaż HTC Album i autorotacja wgrały się OK, jeszcze raz wgram ten rom (JB3) i zobaczę, może coś pomoże. A odnośnie romu to pamięć jest lepsza, mimo włączania programów, instalowania, odinstalowywania to ram utrzymywał sie na poziomie 59 MB (przy włączonej wtyczce Samsunga)
PS z tego co ktoś gdzieś napisał to po wgraniu nowego romu nie powinno być startu z reklamą Orange, czy to prawda?

*

mgcompany

« Odpowiedź #83 dnia: Marzec 11, 2010, 16:43:38 »
Próbowałem na wszystkie sposoby i nic, chociaż HTC Album i autorotacja wgrały się OK, jeszcze raz wgram ten rom (JB3) i zobaczę, może coś pomoże. A odnośnie romu to pamięć jest lepsza, mimo włączania programów, instalowania, odinstalowywania to ram utrzymywał sie na poziomie 59 MB (przy włączonej wtyczce Samsunga)
PS z tego co ktoś gdzieś napisał to po wgraniu nowego romu nie powinno być startu z reklamą Orange, czy to prawda?

Podczas flashowania, ustaw w OctansDownloader język na polski i CSC na XEOJB3, bo domyślnie jest ustawione na hiszpański Orange i dlatego nic Ci nie działa.

@m4ro7
To samo tylko inaczej spakowane. Jedno to archiwa RAR, a drugie to 7Zip. Całość po rozpakowaniu ma 667MB i są wszystkie elementy, tzn. CSC, Eboot, PDA i Phone.

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #84 dnia: Marzec 11, 2010, 17:06:11 »
@m4ro7
To samo tylko inaczej spakowane. Jedno to archiwa RAR, a drugie to 7Zip. Całość po rozpakowaniu ma 667MB i są wszystkie elementy, tzn. CSC, Eboot, PDA i Phone.

Wielki dzięki

*

Offline Glabi

• 10
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 11, 2010, 17:28:28 »

Podczas flashowania, ustaw w OctansDownloader język na polski i CSC na XEOJB3, bo domyślnie jest ustawione na hiszpański Orange i dlatego nic Ci nie działa.

@m4ro7
Mądrego to i miło posłuchać. Wszystko działą !!! MGCOMPANY teraz jeszcze tylko proszę o jakiegoś linka do programu za pomocą którego będę mógł tobie wysłać Duże Piwo  :ok:

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 11, 2010, 18:05:01 »

@m4ro7
Mądrego to i miło posłuchać. Wszystko działą !!! MGCOMPANY teraz jeszcze tylko proszę o jakiegoś linka do programu za pomocą którego będę mógł tobie wysłać Duże Piwo  :ok:

Jak chcesz mu postawić piwo to zapraszam na:
http://www.jastawiam.pl/index.php/

*

Offline Glabi

• 10
« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 11, 2010, 19:39:23 »
Czy można coś zmienić aby czujnik światła miał więcej poziomów, otóz w poprzednim romie działał on bardzo dobrze  ponieważ miał wiele stopni natomiast tu sa tylko trzy (minimum - środek - max) a do tego system preferuje niższe natężenia i pewnie dlatego ktoś napisał, że wolniej ubywa baterii.

*

Offline hl13

• 16
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 12, 2010, 08:31:40 »
Czy można coś zmienić aby czujnik światła miał więcej poziomów, otóz w poprzednim romie działał on bardzo dobrze  ponieważ miał wiele stopni natomiast tu sa tylko trzy (minimum - środek - max) a do tego system preferuje niższe natężenia i pewnie dlatego ktoś napisał, że wolniej ubywa baterii.
U mnie suwak działa płynnie. Mogę go ustawić w dowolnej pozycji, a nie tylko jak u kolegi - 'minimum - środek - max'  :)

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 12, 2010, 11:15:55 »
Czujnik swiatla ma jakies poziomy ustawien? On ma tylko opcje wlaczony/wylaczony. Recznie mozna tylko ustawiac jasnosc ekranu. Ale poziomy jasnosci czujnik dobiera sobie sam, automatycznie na podstawie nateżenia światła. JB3 pewie sa tylko 3 poziomy ustawiane automatycznie.