Coś pirzol musisz mieć nie tak, bo używam Omnii głównie do dzwonienia (ok. 40-50 telefonów dziennie po kilka minut), łączę się z netem głównie przez WiFi ok. 1-2 dziennie i używam wielu programów ułatwiających mi organizację życia i pracy, a Omnia trzyma spokojnie 2 dni (głównie używana w godzinach od 7-8 do 23-24) i jeszcze mam przynajmniej 40% baterii po czym doładowuję, bo często potrzebuję GPSa, a nie inwestowałem w ładowarkę samochodową. Nawet jak sobie posłucham jakiegoś dwugodzinnego seta, czy dobrą płytkę w MP3, to bateria schodzi o kilka procent (2-5). Jakby leżała na półce prawie nie używana to pewnie dwa tygodnie by wytrzymała (tyle co HTC Universal, czy Diamond z powiększoną oryginalną baterią). Dla mnie bateria w O2 jest naprawdę dobra! A że producenci się mijają z prawdą to nic nowego, znaczna większość telefonów nie wytrzymuje tego czasu co podaje producent, więc po to są testy i recenzje, które sprawdzają wydajność telefonów (np. testy PDAClub są pod tym względem dobre).