[i8000] Akcesoria do OMNIA 2

• 305 Odpowiedzi
  • 67138 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline telemach

• **
  • 245
  • Sprzęt: Loox 720, Libretto 100CT, SPV E650, Omnia II
Odp: [i8000] Akcesoria do OMNIA 2
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwiec 15, 2010, 20:22:55 »
mialem kupowac folie (ultra clear 99% transmisji) i futeral skorzany; nie Brando a PDair bo jakos mam z nimi pozytywne doswiadczenia, cena lepsza i wykonanie towarow na swietnym poziomie jednakze ostatecznie zdecydowalem sie ze kupie Invisible Shield ktore juz do mnie jedzie, mam nadzieje cos napisac po zalozeniu chyba ze koledzy moga doradzic jak to poprawnie zalozyc

Chcialem zapytac o baterie, czy warto cos brac z Allegro czy lepiej od razu poszukac tanizny bezsposrednio od Chinczykow ? ma ktos pozytywne doswiadczenia z jakas konkretna marka/pojemnoscia ?

*

Offline hapamasta

• *
  • 66
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwiec 15, 2010, 21:07:31 »
A ja mam dylemat. Czy kupić zestaw uchwyt plus ładowarka:

http://allegro.pl/item1081989365_uchwyt_samochodowy_samsung_i8000_omnia_ii_ladowar.html

czyli niefirmowe, nieoryginalne i bez pewności, że uchwyt się będzie dobrze trzymał szyby a ładowarka nie uszkodzi baterii. Ale za 50zł z wysyłka. Czy oryginalny zestaw

http://allegro.pl/item1071937607_navigation_kit_uchwyt_samsung_i8000_omnia_ii_2.html

lecz już za 115 zł z mojego miasta.

Co lepsze, czy lepiej dołożyć i bez wątpliwości korzystać czy szukać oszczędności.
Nokie 3310 -> Nokia 3330 -> Sony Ericsson K510 -> Sony Ericsson K750 -> Motorola V3 -> HTC tytn II -> Samsung U900 -> Samsung S8300 -> Samsung i8000 omnia II

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwiec 15, 2010, 22:25:16 »
chcesz szukać oszczędności to kup oryginalny, uniwersalny zestaw HR o którym pisałem w tym wątku. O niebo lepiej wykonane i tańsze. Na dodatek jak zmienisz tel to uchwyt i ramię zostanie.

*

Offline hapamasta

• *
  • 66
  • Sprzęt: Samsung I8000 Omnia II
« Odpowiedź #273 dnia: Czerwiec 15, 2010, 22:40:35 »
Jakoś nie mam przekonania. Jak coś jest do wszystkiego to i do niczego. Wolałbym wybierać między tymi dwoma zestawami, gdyż i ładowarka będzie mi przydatna.
Nokie 3310 -> Nokia 3330 -> Sony Ericsson K510 -> Sony Ericsson K750 -> Motorola V3 -> HTC tytn II -> Samsung U900 -> Samsung S8300 -> Samsung i8000 omnia II

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwiec 15, 2010, 23:46:11 »
To nie uniwersalna Dosia z marketu tylko solidny, gruby, doskonale wykonany i spasowany uchwyt niemieckiej firmy zajmującej się produkcją takich rzeczy więc Twoje przekonania są tu kompletnie niedorzeczne...
ale skoro nie potrzebujesz jednak porady to bierz tego chudego, chińskiego patyczka a zapewne będziesz zadowolony :D

telemach  - mógłbyś rzucić linkiem gdzie w PL można dostać futerały do O2 ? Chętnie przygarnąłbym taki model:
http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_10000000_11000742&products_id=22319
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 23:49:54 wysłana przez nowart »

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwiec 17, 2010, 21:36:05 »
Jakoś nie mam przekonania. Jak coś jest do wszystkiego to i do niczego.

Nie w tym przypadku kolego. Uzywam HR od lat do roznych pda. Kawal solidnego sprzetu, a nie jakies rachityczne badziewia.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwiec 18, 2010, 09:33:26 »
witam, czy są różne przewody USB do Omnii 2?
dlaczego zadaje takie z pozoru głupie pytanie, ponieważ przewodem z kompletu nie da się ładować Omnii inaczej jak z kompa, wcześnie miałem HTC i bez problemu mogłem go ładować w samochodzie w przejściówce 12V -> USB (mam taką podwójną w jednym gnieździe ładuje e-papierosa do drugiego połączałem HTC jak używałem nawigacji) niestety Omnia nie ładuje się w ten sposób, mam tez kilka innych przejściówek 220V->USB i 12V->USB i na żadnej nie ładuje przez kabel , mam też przenośne ustrojstwo na którym mogę ładować wszystko (mp3, HTC, Nokie) ale Omnii też nie, dlatego spytałem czy są różne przewody USB do Omnii ? ewentualnie może ktoś wie dlaczego tak się dzieje

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #277 dnia: Czerwiec 20, 2010, 13:01:11 »
witam, czy są różne przewody USB do Omnii 2?
dlaczego zadaje takie z pozoru głupie pytanie, ponieważ przewodem z kompletu nie da się ładować Omnii inaczej jak z kompa, wcześnie miałem HTC i bez problemu mogłem go ładować w samochodzie w przejściówce 12V -> USB (mam taką podwójną w jednym gnieździe ładuje e-papierosa do drugiego połączałem HTC jak używałem nawigacji) niestety Omnia nie ładuje się w ten sposób, mam tez kilka innych przejściówek 220V->USB i 12V->USB i na żadnej nie ładuje przez kabel , mam też przenośne ustrojstwo na którym mogę ładować wszystko (mp3, HTC, Nokie) ale Omnii też nie, dlatego spytałem czy są różne przewody USB do Omnii ? ewentualnie może ktoś wie dlaczego tak się dzieje

Zapoznaj sie z watkiem;
http://pdaclub.pl/forum/omnia-lite-omnia-2-i-omnia-pro/ladowarka-samochodowa-z-portem-usb-kabel-usb-na-micro-usb/

*

Offline gawron49

• *
  • 55
« Odpowiedź #278 dnia: Czerwiec 20, 2010, 16:05:05 »
dziękuje

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #279 dnia: Czerwiec 24, 2010, 00:28:45 »
Ciąg dalszy przygód z etui.
Dwuczęściowy Krusell, którego od początku źle oceniałem po prostu się rozpadł na dwie części i jest już dwuczęściowy bezpowrotnie.
Natomiast zamówiony skórzany od PRIME w końcu dotarł i jest o niebo lepszy, wygodniejszy, cieńszy, sztywniejszy i w dodatku tańszy od Krusella.

*

Offline co-de

• 6
  • Sprzęt: i8000 Omnia II
« Odpowiedź #280 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:09:18 »
Mógłbyś zrobić zdjęcia tego futerału Prime ? Czy jest on z prawdziwej skóry? Bo jeżeli jest taki jak na zdjęciach na portalu aukcyjnym, to kupiłem go za 89 zl, później po kilku reklamacjach (łamały się ząbki przytrzymujące telefon) zwrócili mi kaskę. Najgorsze jest to, że sprzedający wprowadzają w błąd kupujących bo jest to chińska tandeta. Znalazłem na aukcji i kupiłem identyczny za 10,99 http://allegro.pl/item1046999879_1046999879.html. Ludzie nie dajcie się nabierać!!!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 21:20:18 wysłana przez co-de »

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #281 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:25:55 »
Bo to jest chińska tandeta  :E
Ale czego nie zrobi ludziom z mózgu dobra marketingowa gadka - PRIME, najwyższej jakości skóra, świetne obszycie... i nawet cytuję : "można bez większego problemu zupełnie otworzyć" :D Po prostu ściema jakich mało :D No ale ludzie się na to łapią.
Tutaj to samo można kupić za dyszkę :
http://www.allegro.pl/item1071366592_pokrowiec_dedyk_samsung_i8000_folia_promocja.html

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #282 dnia: Czerwiec 25, 2010, 00:00:12 »
fotki możesz sobie pooglądać tu gdzie kupiłem. Lepiej tego nie zrobię. http://www.gsmcorner.eu/p/pl/kie0370/pokrowiec+skorzany+prime+samsung+i8000+omnia+ii.html
Zapłaciłem 69,99zł + przesyłka, ale ja nie płaciłem, bo mi podarowali za długie czekanie.
Nie mam pojęcia, czy jest produkowany w Pekinie, czy w Kaczych Dołach Górnych. Co mnie to obchodzi?
Czy to jest skóra ze zwierza, czy z zakładów chemicznych to po prawdzie nie umiem ocenić, chyba tak.
Orgazmu jakościowego raczej nie doznasz, ale odczujesz znaczną ulgę, jeśli wcześniej miałeś Krusella.
Nie znajdziesz na plecach nic czym się można przyczepić gdziekolwiek. Jest gładko i zero kieszonek.
Otwieranie/zamykanie faktycznie bezproblemowe i co ważne, dzyndzel/zapinka jest doszyty do klapki i nie włazi do ucha jak w innych rozwiązaniach, które widziałem.
To nie jest to samo co nowart nabył za paczkę fajek z Allegro, a co nabył co-de nie wiem bo już nie ma tej strony.
Plastik wykląda na wytrzymały i dobrej jakości. Nie będę probował wyłamywania zębów
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2010, 00:13:07 wysłana przez QMPEL »

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #283 dnia: Czerwiec 25, 2010, 05:43:04 »
fotki możesz sobie pooglądać tu gdzie kupiłem. Lepiej tego nie zrobię. http://www.gsmcorner.eu/p/pl/kie0370/pokrowiec+skorzany+prime+samsung+i8000+omnia+ii.html
Zapłaciłem 69,99zł + przesyłka, ale ja nie płaciłem, bo mi podarowali za długie czekanie.
Nie mam pojęcia, czy jest produkowany w Pekinie, czy w Kaczych Dołach Górnych. Co mnie to obchodzi?
Czy to jest skóra ze zwierza, czy z zakładów chemicznych to po prawdzie nie umiem ocenić, chyba tak.
Orgazmu jakościowego raczej nie doznasz, ale odczujesz znaczną ulgę, jeśli wcześniej miałeś Krusella.
Nie znajdziesz na plecach nic czym się można przyczepić gdziekolwiek. Jest gładko i zero kieszonek.
Otwieranie/zamykanie faktycznie bezproblemowe i co ważne, dzyndzel/zapinka jest doszyty do klapki i nie włazi do ucha jak w innych rozwiązaniach, które widziałem.
To nie jest to samo co nowart nabył za paczkę fajek z Allegro, a co nabył co-de nie wiem bo już nie ma tej strony.

Zatem skoro nie ma strony ( a jest ona cały czas, chyba, że mam zwidy) i nie widzisz produktu to skąd ta pewność, iż to nie to samo...?
Niestety/stety  jest do DOKŁADNIE to samo co kupiłem za paczkę nędznych fajek i nawet najśmieszniejszy sarkazm tego nie zmieni   :ohreally:
A co do skóry to oba z nich mają jej w sobie tyle, ile Tureckie wyroby, które na wakacjach przed paroma dniami reklamował pewien autochton piękną angielszczyzną "Eśte leter maj tawariszcz, eśte leter! Tolka u mienia eśte leter!"  :E

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #284 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:52:07 »
nowart skup się. Twoje fotki widziałem i sądzę, że to nie jest to samo. Nie widziałem w co się wpakował co-de, bo jego link jest nieaktywny.
Patrzu i obwąchuju jeszcze raz to etui i dalej nie wiem czy to skóra czy nie.
Sporo wkładasz emocji w swoje wypowiedzi, ale może cię rozumiem, bo tez jestem rozczarowany brakiem ekskluzywnych akcesoriów do naszego sprzętu. W skali od 1 do 5 oceniam etui PRIME na 2, ale dwuczęściowego Krusella na 1  :S
Jak traficie cuś sensownego na rynku to meldujcie, ale pewnie szybciej doczekam jakiegoś wyższego modelu sprzętu niż ten i od nowa trzeba będzie przekopywać internet za byle pierdołą

*

Offline telemach

• **
  • 245
« Odpowiedź #285 dnia: Czerwiec 25, 2010, 21:21:21 »
Jak traficie cuś sensownego na rynku to meldujcie, ale pewnie szybciej doczekam jakiegoś wyższego modelu sprzętu niż ten i od nowa trzeba będzie przekopywać internet za byle pierdołą

melduje ze jak masz kase i chce jakosci to polecam Brando oraz PDAir.com - mam od lat skorzany futeral na loox'a i  metalowy na voxa, na omnie tez jakis tam kupie, po prostu jakosc na wyzszym poziomie, jestem zadowolony zwlaszcza kiedy widze jakie badziewie pcha sie na rynek ostatnimi czasy

nawet pakuja ladnie w duze twarde pudelko a kazda najmniejsza folia przychodzi z czytelna instrukcja,  mikrofibra oraz soft card do nakladania folii tak aby usunac powietrze a jej nie zarysowac

*

Offline co-de

• 6
  • Sprzęt: i8000 Omnia II
« Odpowiedź #286 dnia: Czerwiec 25, 2010, 23:53:55 »
Ja nabyłem za pierwszym razem takie jak na zdjęciach poniżej. Wewnątrz był napis i8000. W tym za 10 zeta jest taki sam. Trzeba uważać przy wyciąganiu telefonu bo może się to skończyć źle. Po miesiącu skóra się deformuje.. Na plus tego etui jest to, że telefon ma osłonięte narożniki - mnie na tym zależało najbardziej. Kupiłem 2 szt i mam na zapas jak się zepsują. Nie dajcie się nabierać, bo ja przy kupnie sugerowałem się ceną. Najdroższe miało się równać z najwyższą jakością. Niestety ktoś to wykorzystał - na szczęście odzyskałem pieniądze.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 00:22:22 wysłana przez co-de »

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #287 dnia: Czerwiec 26, 2010, 00:54:33 »
No cóż co-de i telemach, wyglada na to, że albo kupiłem coś bardzo bardzo podobnego, albo pochodzi to z tego samego chińskiego garażu, gdzie to produkują. Jedyna różnica jaką widzę, to gęstość szwów, u mnie zrobili to naprawdę solidnie.
Dziękuje ci bardzo za propozycje, szczególnie za PDAir.com, którego nie badałem wcześniej. Piękne wykonanie i... cała reszta do dupy niestety. Wyobraź sobie trzymanie przy uchu telefon gdzie zapinkę i klapkę zrobili dokładnie odwrotnie. Klapkę masz na czubku głowy, a dzyndzel/zapinka czyści ci kamień nazębny. Mówię tu o rozkładanych skórzanych, bo tylko takich szukam.
Brando jest OK, ale też przy okazji rozmowy przeczyszczasz sobie kanał słuchowy zapinką/dzyndzlem.
Krotko mówiąc koledzy, projektanci etui używają innych telefonów niż my.
Widzę, że też jesteś jak ja fanem FS 720. Piękne maszynki i szkoda, że nie pociągnęli dalej tematu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 00:58:40 wysłana przez QMPEL »

*

Offline telemach

• **
  • 245
« Odpowiedź #288 dnia: Czerwiec 26, 2010, 14:07:40 »
Kupilem Invisible Shield od autoryzowanego polskiego dystrybutora firmy ZAGG i powiem ze jest to mina.

Pomysl takiej oslony jest super jednakze wykonanie jest fatalne. Po pierwsze to chyba polacy sami to robia albo dla europejskich modeli idzie jakis szajs. Pojemnik z plynem jest malutki a nie taki duzy jak do iphonow, po drugie instrukcja jest to kartka odbita na xero lub wydrukowana bardzo slabo. Sama folia jest tak przyklejona ze trzeba odrywac z niej takie male elementy jak na przyklad od frontowej kamery i to jest maly problem. Chyba przedszkolak projektowal ta folie bo jest zle zrobiona tj. folia na guzik srodkowy jest jakas nieforemna i niesymetyczna, folia na przod jest o 2mm za mala z lewej strony i od gory i nie pokrywa calej powierzchni, ta z tylu nie lepiej, nie pokrywa idealnie otworu na kamere i jest za duza w tym miejscu wiec nie idzie dopasowac idealnie. Zalozenie to masakra zeby to dopasowac tak aby nie zostaly bable powietrza oraz wszelkie pylki, nie mozna nawet dociskac przy zakladaniu bo zostaja slady po miejscach mocniejszego docisku co wiecej ten plastik co przyslali to nie ruszalem w ogole bo jest twardy z kiepskiego plastiku  i ma nierowne krawedzie wiec nadaje sie do rysowania a nie dociskania (uzywalem karty od pdair). Folia generalnie obniza znacznie czulosc na dotyk i trzeba wszystko mocniej robic. Fakt jest taki ze nie rysuje sie tak latwo, odzyskuje pierwotny ksztalt oraz nie palcuje sie ale przepuszczalnosc swiatla jest srednia i generalnie w uzyciu taka miekka klejaco gumowata (nie ze sie klei ale takie wrazenie jest). Wada powazna ze folia jest jednorazowego zalozenia bo po zdjeciu idzie do kosza. Na tyle sobie zostawie bo sie sprawdza, mam zestaw HF w aucie ktory mocno trzyma i odciska wiec na folii zostaje slad ale potem szybko znika, na przodzie wywalam i zaloze ultra clear od PDAir. Generalnie nie polecam a jesli ktos jest innego zdania to chetnie podejme polemike. Jesli kogos pociaga takie rozwiazanie to niech lepiej kupi od BodyGuardz albo tej trzeciej firmy.

tak przy okazji to mozecie polecic jakis nierysujacy dobry rysik ?

qmpel : to jak cos kup sobie wsuwany skorzany tj. bez zatrzaskow plastikowych i nie bedziesz musial zagryzac plastiku; co do FS720 to jasne sprzet super ale dawno temu i przez krotki czas, ja wtopilem bo moglem kupic HX4700 i jesli bym kupil to bym uzywal do dzis a loox'a uzywam od swieta bo do pracy na co dzien sie nie nadaje ze wzgledu na WM2003 i brak aplikacji oraz resetowanie sie urzadzenia po kazdym wyjeciu baterii

ja osobiscie nie uzywam omni jako telefonu i posiadanie osobnej komorki duzo lepiej sie sprawdza
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 14:49:34 wysłana przez telemach »

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #289 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:29:14 »

melduje ze jak masz kase i chce jakosci to polecam Brando oraz PDAir.com - mam od lat skorzany futeral na loox'a i  metalowy na voxa, na omnie tez jakis tam kupie, po prostu jakosc na wyzszym poziomie, jestem zadowolony zwlaszcza kiedy widze jakie badziewie pcha sie na rynek ostatnimi czasy

nawet pakuja ladnie w duze twarde pudelko a kazda najmniejsza folia przychodzi z czytelna instrukcja,  mikrofibra oraz soft card do nakladania folii tak aby usunac powietrze a jej nie zarysowac

Brando zeszlo na psy.

« Odpowiedź #290 dnia: Czerwiec 28, 2010, 08:43:08 »
Dwa pytania:
1) czy ktoś spotkał się w jakimkolwiek sklepie z futerałem/etui na rower na O2? Chodzi o coś co można zaczepić o mostek i kierownicę, niekoniecznie z przezroczysta przednia szybka.

2) czy ktoś może polecić folię na tył telefonu? Miałem do tej pory fabrycznie naklejona, praktycznie jej nie widac, a przynajmniej na dluzej obudowa bedzie w swietnym stanie.

z gory dzieki za wskazowki

*

Offline telemach

• **
  • 245
« Odpowiedź #291 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:16:46 »
1) czy ktoś spotkał się w jakimkolwiek sklepie z futerałem/etui na rower na O2? Chodzi o coś co można zaczepić o mostek i kierownicę, niekoniecznie z przezroczysta przednia szybka.

jakbym mial jezdzic z omnia na rowerze to wzialbym ten aluminiowy

http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_10000000_11000742&products_id=23122

pelna ochrona, z przodu jest szybka plastikowa (mozna kupic wersje bez) a z tylu masz gwint wiec mozna przykrecic jakies mocowanie do roweru, jak sie wywalisz na rowerze to omnia przezyje

2) czy ktoś może polecić folię na tył telefonu? Miałem do tej pory fabrycznie naklejona, praktycznie jej nie widac, a przynajmniej na dluzej obudowa bedzie w swietnym stanie.

z drogich sa te invisible shield wytrzymale ale je widac jak sie czlowiek przypatrzy, mozesz tez kupic kilka tanszych zwyklych na zapas

« Odpowiedź #292 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:48:13 »
28 baksow to deczko za duzo, nie jezdze na rowerze az tyle i az tak agresywnie zeby szukac tak mocnego zabezpieczenia. Myslalem rzaczej o czyms takim http://allegro.pl/item1081675623_etui_na_telefon_komorkowy_do_roweru.html albo http://www.bikeman.pl/torebka-na-kierownice-topeak-handy-phone-pack-p-900.html , ale niestety to drugie wymiarami nie pasuje.

Co do folii na tyl to wezme najtansza z allegro, gdzies tam daja 6 sztuk na przod i tyl, na przod mam brando, zawsze bedzie jakis zapas.

*

Offline karwi1

• 30
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-I8000 OMNIA II
« Odpowiedź #293 dnia: Czerwiec 29, 2010, 20:37:09 »
Polecam ciekawy zestaw słuchawek stereo z pilotem bluetooth Jabra Clipper.Świetnie pasuje do mojej Omni2.Działa znakomicie

http://www.jabra.com/Sites/Jabra/pl-pl/Headsets/Pages/JabraCLIPPER.aspx

*

mgcompany

« Odpowiedź #294 dnia: Październik 01, 2010, 21:06:28 »
Ma ktoś możliwość porównania rysika teleskopowego z i900 do i8000? :) Szukam jakiegoś innego niż ten co jest oryginalnie, bo jest trochę za gruby i nie bardzo mi pasuje, no i się sznureczek zaczyna przedzierać. :/ Z i900 wygląda na cieńszy i trochę dłuższy, a takiego czegoś szukam. Na Allegro jest pełno różnego chińskiego badziewia, teleskopowe złożone z 5000 części, albo podróby oryginalnych, choć te też są, a wyróżniają się zwłaszcza ceną i dlatego chciałbym wiedzieć, czy warto mi inwestować w takie coś.

EDIT:
Zapomniałem jeszcze spytać, bo wiem że kabel TV pasuje z Nokii, ale z tego co się orientują to były chyba dwa, albo i więcej modeli. Czy ktoś korzysta z CA-75U? Czy może jakiś inny?
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 21:10:27 wysłana przez mgcompany »

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #295 dnia: Październik 01, 2010, 21:13:19 »
Osobiście nie uzyłem ani razu Rysika z i8000 tylko korzystam z poręczniejszego z i900 raz ze złozony jest mniejszy (gdy złożony) no i ladniejszy niż ten z i8000.

*

mgcompany

« Odpowiedź #296 dnia: Październik 01, 2010, 21:40:58 »
A możesz zrobić fotkę rozciągniętego z i900 i oryginała z i8000?

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #297 dnia: Październik 02, 2010, 11:29:36 »
rozciągniety rysik z i900 ma 9,2 cm, a nierozciągnięty 6,4 cm średnica tej grubszej części to 7 mm
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline M_A_P

• 10
  • Sprzęt: i8000 | i780 | i200 | rx3715
« Odpowiedź #298 dnia: Październik 03, 2010, 07:01:46 »
Czy ktoś korzysta z CA-75U?
Działa bez problemu.

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #299 dnia: Październik 03, 2010, 08:51:27 »
Po paru miesiącach posuchy warto powrócić do tematu jakiegoś rozsądnego etui na telefon. Czy możecie już polecić coś funkcjonalnego a zarazem dobrze wykonanego jak choćby Krussel?
Pojawiło się coś ciekawego na rynku?