No dobra, teraz się podzielę wrażeniami z uchwytu.
http://www.rawo.pl/info/54747/HR%2BRami%EA%2Bsztywne%2C%2Bsredniej%2Bd%B3ugosci%2C%2B3D%2C%2Bzaokraglone.htmlhttp://www.rawo.pl/info/55868/HR%2Buchwyt%2Bg%B3owica%2Bszczekowa%2Buniewersalna%2Bdo%2Btelefonu%2Blub%2BPDA%2B37-67cm.htmlW końcu kupiłem w sklepie nieopodal zestaw uniwersalny HR, ale z tą węższą i mniejszą głowicą. Nie chciałem uniwersalnych bo obawiałem się dwóch rzeczy: wciskania przycisku aparatu przez szczęki głowicy podczas ich zaciskania oraz niewidocznej kamery.
Wymacałem wiele zestawów (polecam sklep, tani i mają wszystko na miejscu) i uważam, że jest idealny:
- jak to oryginalny, niemiecki HR, wykonany perfekcyjnie, na szybie wisi jak przyspawany, żadnych drgań,
- przyciski od aparatu wpasowują się idealnie między ramiona prawej szczęki zaciskowej, nic się przypadkowo nie uruchamia a i my mamy pełen dostęp do nich podczas jazdy. Zaznaczam, że w tej większej jest to niemożliwe - szczęki wypadają dokładnie na przyciskach.
- jest pełna widoczność kamery podczas, gdy O2 jest w uchwycie. Głowica ma taką wysokość, że kończy się dokładnie na samej ramce aparatu. Naprawdę ją polecam bo jest jak uszyta na miarę do O2. Wysyłkowo bym jej nie kupił w obawie o w.w. rzeczy ale tu miałem możliwość przymiarki wielu modeli - piszę o tym bo wiem, że nie każdy ma taką sposobność i musi brać wysyłkowo,
- samo ramię jest niesamowicie sztywne, stabilne i fantastycznie wykonane. Obawiałem się, że w bardzo dużym aucie osob. z ostro pochyloną szybą (W210) będzie za krótkie. Bez obaw - ma pełną możliwość regulacji i mam go idealnie przed nosem tak jak chciałem
Zestaw ten kupiłem za ~ 83zl i mogę z pełną premedytacją stwierdzić, że w życiu nie kupiłbym tego szajsu z allegro rodem z Chin za niewiele mniejsze pieniądze. Tu mam doskonałą jakość i uniwersalność, o brak której bezpodstawnie (w przypadku tej głowicy !) się obawiałem.
POLECAM !!
Ładowarkę dostałem fartem na allegro za 25zł ale zauważyłem, że są one bez najmniejszego problemu do kupienia w każdym Saturnie za 36zl (wczoraj widziałem w W-wie, w Poznaniu też są dostępne bez problemu).