[i8000] Akcesoria do OMNIA 2

• 305 Odpowiedzi
  • 66357 Wyświetleń

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: [i8000] Akcesoria do OMNIA 2
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 22, 2009, 14:05:25 »
xaltuton
"Masz taki? Ze zdjec nie wynika, a opis sugeruje, ze wyciecia sa tylko na przyciski i zlacza.
Szkoda, ze sprzedajacy olewa pytania."

Mam taki. Ekran nie jest osłonięty.

No to sie wyjasnilo.
I jak go ocenisz?
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 22, 2009, 15:28:44 »
xaltuton
"Masz taki? Ze zdjec nie wynika, a opis sugeruje, ze wyciecia sa tylko na przyciski i zlacza.
Szkoda, ze sprzedajacy olewa pytania."

Mam taki. Ekran nie jest osłonięty.

No to sie wyjasnilo.
I jak go ocenisz?

nie nadaje sie, na przyciski to nie sa wyciecia tylko zrobione jest z cienszego kawalka gumy.. mozna od biedy nacisnac ale trzeba sie zdrowo nameczyc, a zdjecia  gdzie trzeba najpierw lekko wcisnac (zlapac ostrosc) a potem docisnac przycisk to juz sie nie da zrobic..a przynajmniej nie jest to kontrolowane
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 22, 2009, 23:45:04 »
Po 17 dniach przyszły wreszcie towary z Brando - Screen Protector i osłona, taka:
http://shop.brando.com/samsung-i8000-omnia-ii-rubberized-back-hard-case_p03785c0304d004.html.
Wziąłem czarną. Pierwsze wrażenie niezłe. Pasuje idealnie. W dotyku rzeczywiście taka trochę "gumowa". Zależało mi na tym, by nie powiększała i tak już pokaźnych wymiarów urządzenia i to i się sprawdziło. Dodatkowo klawisze są teraz trochę "wgłębione", więc w kieszeni nie ma przypadkowego wcisnięcia klawisza. Mam nadzieję, że się sprawdzi w dalszym użytkowaniu.

« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 23, 2009, 10:12:49 »
Miałem taką osłonę na inny telefon. Niestety po pewnym czasie już tak dobrze się nie trzymała i było ją dość łatwo pękała.
HTC HD2 Energy 21916 Sencity

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 23, 2009, 11:44:51 »
Miałem taką osłonę na inny telefon. Niestety po pewnym czasie już tak dobrze się nie trzymała i było ją dość łatwo pękała.

rzeczywiście takie osłony mogą pękać - szczególnie te mniej markowe - też mi się to zdarzyło
osłona nie wytrzymała nawet miesiąca

oczywiście technologia idzie do przodu i producenci poprawiają swoje produkty :)

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 23, 2009, 14:19:12 »

lepiej ze oslona a nie obudowa telefonu :)
i8000 - WM 6.1

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 08, 2010, 18:59:55 »
Zmieniło się coś na rynku w ofertach dobrze wykonanych uchwytów samochodowych? Pojawiły się jakieś ciekawostki godne polecenia w dobrej cenie? Ktoś jeszcze coś poleci ?

*

Offline ravelb

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond->OmniaII
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 08, 2010, 23:44:59 »
Ja kupiłem ten http://www.allegro.pl/item875027127_www_gsmcorner_pl_pro_uchwyt_samsung_i8000_omnia_ii.html. Jest w bardzo dobrej cenie a czy jest dobrze wykonany będę wiedział w poniedziałek jak do mnie dojdzie.

« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 08, 2010, 23:47:35 »
Witajcie,
właśnie dotarł do mnie uchwyt samochodowy do I8000 (ten z długim ramieniem) kupiony w popularnym sklepie na Allegro. <edit> Właśnie ten co kolega z postu wyżej.

Definitywnie odradzam ten sprzęt.

Pierwsze zetknięcie z nim i próba nagięcia ramienia skończyła się małym "pstryk". Jak się za chwilę okazało ramię zrobione jest z grubego drutu aluminiwego, który nie bardzo poddaje się uginaniu, przez co wyłamuje plastikową tuleję (obu stron) w którą jest wsunięty "na wcisk). Raz pęknięta tulejka przt przyssawce powoduje momentalne luzowanie się i wypadanie uchwytu. Jednym słowem kolejne chińskie badziewie.

Będę reklamował, ale prawdę powiedziawszy nie wiem co w tej sytuacji wybrać.

ps. ta dedykowana głowica też lata i się odrobinę przesuwa w mocowaniu.
Piotrek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 23:49:41 wysłana przez PiotrekRSA »

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 09, 2010, 02:15:56 »
no i o to właśnie chodzi - konkretne opinie. nie stać mnie na kupowanie taniego badziewia dlatego pytam o coś z dobrym stosunkiem cena/jakość. Ile kosztował ten uchwyt bo powyższy link nie działa, domyślać się nie chcę a wolę go unikać w dalszych poszukiwaniach...

dlaczego nigdzie nie można kupić takich zestawów Navigation kit (lub podobnie) jak do Omnii i900? Do O2 nie ma nic z oryginałów - jakiś żart ze strony producenta, że nie produkuje od razu odpowiednich akcesoriów do swojego flagowego telefonu...

pytanie kolejne - lada moment kupię chyba ten rozkładany futerał Krussel. Zauważyłem w sieci uchwyty samochodowe tej firmy przeznaczone do instalowania w nich telefonów z futerałami - bez ich wyjmowania. Czy ktoś miał do czynienia z takim rozwiązaniem - jak stabilność tego zestawu, jakość itd?

I na koniec - dlaczego nikt na tym forum nie wspomina (jeśli przeoczyłem to przepraszam) o tych produktach:
http://www.zagg.com/invisibleshield/samsung-omnia-2-i8000-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php ?
Z opinii wyczytanych w sieci to fenomenalna sprawa a w dobrej promocji można je kupić już za ok 55zl z przesyłką do PL.
Używa ktoś? Jakieś za/przeciw/kontrargumenty? ;)

*

Offline domadm

• **
  • 182
    • http://twitter.com/domadm
  • Sprzęt: Omnia II, Motorola Defy, Archos 101
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 09, 2010, 09:16:18 »

I na koniec - dlaczego nikt na tym forum nie wspomina (jeśli przeoczyłem to przepraszam) o tych produktach:
http://www.zagg.com/invisibleshield/samsung-omnia-2-i8000-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php ?
Z opinii wyczytanych w sieci to fenomenalna sprawa a w dobrej promocji można je kupić już za ok 55zl z przesyłką do PL.

oo, świetna sprawa - coś w sam raz dla mnie, nie cierpię pokrowców i innych opakowań na telefon. Wygląda to sensownie. Czyżbym mógł wreszcie zacząć nosić telefon w jednej kieszeni z kluczami?
----------------------
Programista też ma dni płodne i niepłodne

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 09, 2010, 20:52:52 »

oo, świetna sprawa - coś w sam raz dla mnie, nie cierpię pokrowców i innych opakowań na telefon. Wygląda to sensownie. Czyżbym mógł wreszcie zacząć nosić telefon w jednej kieszeni z kluczami?

jak kupisz to potestuj z kluczami i daj znac jak sie sprawuje :)
i8000 - WM 6.1

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 09, 2010, 21:11:04 »
Witajcie,
właśnie dotarł do mnie uchwyt samochodowy do I8000 (ten z długim ramieniem) kupiony w popularnym sklepie na Allegro. <edit> Właśnie ten co kolega z postu wyżej.

Definitywnie odradzam ten sprzęt.

Pierwsze zetknięcie z nim i próba nagięcia ramienia skończyła się małym "pstryk". Jak się za chwilę okazało ramię zrobione jest z grubego drutu aluminiwego, który nie bardzo poddaje się uginaniu, przez co wyłamuje plastikową tuleję (obu stron) w którą jest wsunięty "na wcisk). Raz pęknięta tulejka przt przyssawce powoduje momentalne luzowanie się i wypadanie uchwytu. Jednym słowem kolejne chińskie badziewie.

Będę reklamował, ale prawdę powiedziawszy nie wiem co w tej sytuacji wybrać.

ps. ta dedykowana głowica też lata i się odrobinę przesuwa w mocowaniu.
Piotrek

A ja ciagle uzywam tego samego uchwytu HR - to juz kolejne PDA, z ktorym doskonale sobie radzi. Nie jest zaden dedykowany, ale  kolejny aparat (tutaj Omnie 2) swietnie trzyma, a koszt 70 zl (bo za tyle go kiedys kupilem) juz sie dawno zwrocil. Nie wiem po co kupujecie
uchwyty pod konkretne modele, wiazecie sie tym samym z jednym telefonem, zmienicie go kiedys i uchwyt tez bedzie do wywalenia. Nie lepiej kupic raz a dobrze?
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 09, 2010, 23:55:42 »
no to wrzuć proszę linki do porządnego uchwytu, który byś polecił, do tego dobrą głowicę - przyda się nie tylko mnie.
pytasz dlaczego - ja np dlatego, że są mniejsze, poręczniejsz, zgrabniejsze, idealnie dopasowane a nie wyglądające jak wielkie imadło. Poza tym dedykowane mają idealny dostęp do wszystkich przycisków na bokach, miejsce na kamerę (można sobie filmować podczas jazdy) itd itp.

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 11, 2010, 11:14:45 »

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 11, 2010, 11:21:07 »
Napisz jak z jakością wykonania, trzymania itd :)

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 11, 2010, 11:33:18 »
Napisz jak z jakością wykonania, trzymania itd :)

Przecież przedmówca, PiotrekRSA, napisał już, że ten uchwyt to kompletne, chińskie badziewie. Mnie to wystarczy aby omijać taką tandetę szerokim łukiem.

Ja zamawiam taki komplet uniwersalny (na dedykowaną głowicę HR do O2 się chyba nie doczekam...)
uchwyt - http://www.allegro.pl/item862065325_ramie_uchwytu_hr_auto_comfort_micro_global_10.html
głowica - http://www.allegro.pl/item861176860_uniwersalna_glowica_uchwytu_hr_autocomfort_do_pda.html
Jestem za biedny na kupowanie lipy. Wolę JAKOŚĆ niż jakoś... ;)
czy ktoś już ma coś takiego? Jakieś wrażenia?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 11:36:41 wysłana przez nowart »

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 11, 2010, 19:52:38 »
Do O2 możesz kupić uchwyt uniwersalny HR o "numer" mniejszy. Mam taki:
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1140-Głowica%5Cuchwyt_szczękowy_telefoniczny.html
Jest OK. Współpracuje z uchwytem HR na kratkę (bo do nawigacji używam TomTom-a przymocowanego do szyby).

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 11, 2010, 21:25:45 »
Pewnie macie ten sam problem w co opakować Omnię II ? i tego ja jeszcze nie wiem, ale wiem że nie należy go opakowywać w dwuczęściowe, skórzane etui Krusell. Sztywna, gruba skóra, źle zaprojektowane połączenie "szynowe" obu części niepotrzebnie wydłuża Omnię o 0.5cm, i zupełny hit- skaleczyłem się o bardzo ostre plastikowe krawędzie. Generalnie nie przyłożyli się chłopaki- stówa poszła w błoto. Poprzednio kupowałem do innych sprzętów z Brando i byłem zadowolony. Skóra miękka, tam gdzie trzeba wzmocniona czymsik w środku i dobrze przemyślane. Może chcesz tanio kupić?  :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 21:48:19 wysłana przez QMPEL »

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 11, 2010, 21:36:28 »
Ja kupiłem Tu http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160373977542&_trksid=p2759.l1259 za cenę 30-perę zeta z przesyłką. Polecam.

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 11, 2010, 22:11:50 »
KM - Właśnie chyba zamówię ten komplecik z palmtopy.pl, wychodzi taniej niż na allegro
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1518-Uchwyt_HR_Design_06_-_uniwersalny_MINI.html
chyba będzie w porządku.

QMPEL - trochę mnie zastrzeliłeś tą wiadomością. prawie już złożyłem zamówienie na tego Krussela wraz z w.w. uchwytem a Ty mnie tu takimi wiadomościami zaskakujesz... Kiedyś miałem jakiegoś Krussela i było nieźle - denerwowała mnie jedynie gruba folia, która przylepiała się do ekranu - ale w dotykowych modelach już jej nie ma (?). Przy takim futerale pół centymetra to chyba nie jest jakaś wielka różnica? I gdzie niby w tym futerale "ostre, plastikowe krawędzie" ? Przeczytałem Twój dzisiejszy post i może po prostu jesteś tak bardzo zniechęcony do samej O2, że nawet gadżety do niej Cię drażnią...? ;)
Co do Brando - chyba nie mają dedykowanego futerału do O2. Mało tego - jedynie Krussel ma w miarę rozsądny, skrojony na miarę futerał. Chyba, że coś przeoczyłem (nie mówię o badziewiu z allegro za 15zl z plastikwymi boczkami, które trzeba odginać na siłę, żeby włożyć tel...)

zygzag - jak z jakością tego uchwytu? wydaje mi się za krótki, dlatego szukam czegos z dłuższym ramieniem. Mam spore auto (E-klasse), z fotela duża odległość do przedniej szyby a tel wolę mieć bliżej siebie, zwłaszcza podczas korzystania z AM. Na poprzednim oryginale z i780, wyprostowanym na max i tak miałem tel za daleko...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 22:20:47 wysłana przez nowart »

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 11, 2010, 22:32:49 »
nowart- są aż 2 punkty gdzie możesz pobrać krew do analizy: sanki na plecach i krawędź szyny łączącej obie części. Wybrałem i kupiłem to, bo też wyglądało zachęcająco na fotkach. Jeśli jednak koniecznie chcesz to mieć, to sprzedam ci za 50% wartości. Jest nowe, dziś rozpakowane. Dla mnie to szajs. Propozycje zapodane przez zygzak, wydaja się dużo ciekawsze. Z O2 nie mam specjalnego związku i negatywnych odczuć. Sprzęt jest dziewiczy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 22:48:57 wysłana przez QMPEL »

*

Offline seq

• 35
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 11, 2010, 22:33:10 »
Ja kupiłem Tu http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160373977542&_trksid=p2759.l1259 za cenę 30-perę zeta z przesyłką. Polecam.

Ja też kupiłem ,ale od trzech tygodni jeszcze nie dotarł  :mad:

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 11, 2010, 23:00:41 »
nowart- są aż 2 punkty gdzie możesz pobrać krew do analizy: sanki na plecach i krawędź szyny łączącej obie części. Wybrałem i kupiłem to, bo też wyglądało zachęcająco na fotkach. Jeśli jednak koniecznie chcesz to mieć, to sprzedam ci za 50% wartości. Jest nowe, dziś rozpakowane. Dla mnie to szajs. Propozycje zapodane przez zygzak, wydaja się dużo ciekawsze. Z O2 nie mam specjalnego związku i negatywnych odczuć. Sprzęt jest dziewiczy.

Jak to dziewiczy skoro już został splamiony Twoją krwią ?  :E
Poza tym propozycji podanych przez zygzaka (oczywiście odnośnie futerałów, bo o nich my dyskutujemy) żadnych ja tu nie widzę...

Zygzak - mam ostanie pytanie co do zestawu. Dopiero teraz doczytałem, że z imadełkami jest problem bo włączają przycisk aparatu i trzeba je ciąć... poza tym, jak pisałem wcześniej, dedykowane uchwyty są znacznie "user frendly" :)
Domyślam się, że posiadasz taki zestaw - czy to będzie dobre połączenie? Piszesz też, że również masz daleko do szyby, doradź proszę:
1. http://www.allegro.pl/item860002765_glowica_trzymak_do_uchwytu_typu_hr_i8000_omnia2.html (zamiawiać z HK za 10zl mniej już mi się raczej nie chce, tym bardziej, że przedmówca czeka na to prawie miesiąc...). To chyba to samo co Twoja...
2. http://www.allegro.pl/item862065325_ramie_uchwytu_hr_auto_comfort_micro_global_10.html . Napisz jeszcze proszę czy te uchwyty nie zasłaniają wbudowanej kamery, gdy aparat jest w w.w. głowicy? Nie wiem jaką akurat Ty posiadasz ale filmik, który zamieściłeś wcześniej jest tym czego oczekuję...

Przepraszam za taką drobiazgowość ale wolę kupić raz a dobrze...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 23:03:55 wysłana przez nowart »

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 12, 2010, 00:52:54 »
Do O2 możesz kupić uchwyt uniwersalny HR o "numer" mniejszy. Mam taki:
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1140-Głowica%5Cuchwyt_szczękowy_telefoniczny.html
Jest OK. Współpracuje z uchwytem HR na kratkę (bo do nawigacji używam TomTom-a przymocowanego do szyby).

a miałem taki kiedyś - miałem
fajnie wygląda ale gumeczki z boku szybko odklejają się od użytkowania :)

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 12, 2010, 08:42:29 »
[quote author=nowart link=topic=148212.msg1200583#msg1200583 date=126324431
Chyba, że coś przeoczyłem (nie mówię o badziewiu z allegro za 15zl z plastikwymi boczkami, które trzeba odginać na siłę, żeby włożyć tel...)
[/quote]

a probowales to uzywac przed wydaniem opinii?
ja wprawdzie nie kupilem tego "badziewia" na allegro tylko na ebay'u za 12 zl z przesylka ale szczerze mowiac bardzo sobie chwale to opakowanie.. wygodne, uzytkowe rozwiazanie i bardzo dobrze zabezpiecza telefon nie zaslaniajac zadnych gniazd i przyciskow
i8000 - WM 6.1

*

Offline nowart

• **
  • 144
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 12, 2010, 11:02:20 »
wiesz, piętnastu lat już nie mam od baardzo dawna i nie przywykłem do wypowiadania się na temat rzeczy, których nie miałem w rękach.
odpowiadając na pytanie - tak, mam je w domu na dwóch Samsungach Avillach. W momencie gdy trzeba co chwilę wyjmować telefon z tego futerału (choćby w celu umieszczenia go w uchwycie samochodowym) trzeba na siłę odginać te plasikowe boczki. Jeden już ot tak sobie pękł - a bez użycia siły w celu znacznego jego odgięcia telefonu nie włożę/wyciągnę. Po drugie od tych ostrych krawędzi i wsuwania tel na siłę widać masę mikrorysek na bokach telefonów.
Za tę cenę byłyby świetne - proste, tanie, dobrze wykonane - gdyby nie ten bezsensowny sposób wkładania/wyciągania telefonów...

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 12, 2010, 12:11:24 »
wiesz, piętnastu lat już nie mam od baardzo dawna i nie przywykłem do wypowiadania się na temat rzeczy, których nie miałem w rękach.
odpowiadając na pytanie - tak, mam je w domu na dwóch Samsungach Avillach. W momencie gdy trzeba co chwilę wyjmować telefon z tego futerału (choćby w celu umieszczenia go w uchwycie samochodowym) trzeba na siłę odginać te plasikowe boczki. Jeden już ot tak sobie pękł - a bez użycia siły w celu znacznego jego odgięcia telefonu nie włożę/wyciągnę. Po drugie od tych ostrych krawędzi i wsuwania tel na siłę widać masę mikrorysek na bokach telefonów.
Za tę cenę byłyby świetne - proste, tanie, dobrze wykonane - gdyby nie ten bezsensowny sposób wkładania/wyciągania telefonów...

do takiego jak Ty sposobu uzywania to jedynym sensownym opakowaniem jest kabura, ja po prostu go nie wyjmuje, nawet jak uzywam nawigacji to tak sobie dobralem miejsce w samochodzie ze po prostu go sobie tam klade z odchylona "klapka" i jest OK :)
tylko raj go wyjalem jak mi sie system "zamrozil" i jedynym wyjsciem bylo wyjecie baterii
i8000 - WM 6.1

*

Offline ravelb

• 24
  • Sprzęt: HTC Diamond->OmniaII
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 12, 2010, 12:42:33 »
Ja kupiłem ten http://www.allegro.pl/item875027127_www_gsmcorner_pl_pro_uchwyt_samsung_i8000_omnia_ii.html. Jest w bardzo dobrej cenie a czy jest dobrze wykonany będę wiedział w poniedziałek jak do mnie dojdzie.
Powiem tak uchwyt jak uchwyt za tą cenę chyba warto. Ma spełniać swoje funkcje i ten je spełnia. Nie wiem co można chcieć więcej od uchwytu. Swój wygiąłem bez problemu nic nie pękło. Widzę na allegro podobny dwa razy droższy, może ma lepsze plastiki ale nie widzę powodu żeby przepłacać. Za tą cenę polecam.

*

Offline Kala-x

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Desire S  Strike X
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 12, 2010, 21:51:34 »
Mam pytanie odnośnie uchwytu,
http://www.allegro.pl/item860002765_glowica_trzymak_do_uchwytu_typu_hr_i8000_omnia2.htmlPodczas korzystania z nawigacji dzwoni telefon,trzeba go wyjąć z uchwytu.Czy jest to niewygodne z tą głowicą,zatrzask mocno trzyma, czy spokojnie można wyjąć telefon?
Pozdrawiam.