[i8000] Akcesoria do OMNIA 2

• 305 Odpowiedzi
  • 67168 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piotraas

• 6
  • Sprzęt: dIAMOND, Omnia I, Omnia II, Nokia N82, SGS2, SGS3
Odp: [i8000] Akcesoria do OMNIA 2
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 08, 2010, 09:23:24 »
Witam,
Mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów kupował taki uchwyt (http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1518-Uchwyt_HR_Design_06_-_uniwersalny_MINI.html) do Omni 2 na palmtopy.pl? Pytam bo nie jestem pewien czy ta głowica nie będzie "przyciskała" przycisków od aparatu a koniecznie chciałbym kupić uchwyt HR i głowicę też HR i niestety jestem skazany na zakup przez internet bo nigdzie w pobliżu (Chodzież) nie mogę znaleźć na miejscu. Wysłałem zapytanie do palmtopy.pl ale oni jakoś się nie kwapią się odpowiedzieć. Będę wdzięczny za pomoc lub podpowiedzi.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 08, 2010, 10:29:36 »
No a jeśli nie to i Krusell to co? Aczkolwiek jesteś chyba jedynym tak krytycznie oceniającym Krussella :)
Nie wiem czy dobrze rozumiem co napisałeś, więc krótko i na temat: Nie chcę Krusella bo moim zdaniem jest do bani. Poluję na etui od PRIME, który może będzie lepszy od Krusella. Nie mam nic przeciwko temu, że Krusell do Omni ma swoich zwolenników.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 10:31:09 wysłana przez QMPEL »

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 08, 2010, 11:03:22 »
No a jeśli nie to i Krusell to co? Aczkolwiek jesteś chyba jedynym tak krytycznie oceniającym Krussella :)
Nie wiem czy dobrze rozumiem co napisałeś, więc krótko i na temat: Nie chcę Krusella bo moim zdaniem jest do bani. Poluję na etui od PRIME, który może będzie lepszy od Krusella. Nie mam nic przeciwko temu, że Krusell do Omni ma swoich zwolenników.

Chodziło mi o to, że jeśli okaże się, że Prime jest słaby, Krussell nie każdemu pasuje, to nie ma chyba nic innego :)

P.S. Kupiłem Krusella - pewnie przyjdzie po weekendzie. Najwyżej wróci na allegro na sprzedaż :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 17:14:08 wysłana przez Cyper »

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 08, 2010, 11:08:34 »
... Pytam bo nie jestem pewien czy ta głowica nie będzie "przyciskała" przycisków od aparatu ...
Mam taki uchwyt (chodzi mi o "imadło") mocowany do kratki. W moim przypadku nie naciska na przyciski, bo mam Omnię wpakowaną do "gumowanego" pokrowca Brando, który osłania guziki. W przypadku "gołej" Omnii na pewno włączysz sobie aparat fotograficzny. Pozostaje wycięcie gumki w miejscu, gdzie są przyciski lub (moim zdaniem chyba lepiej) uchwyt dedykowany do Omnii 2.

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 08, 2010, 21:46:43 »
Witam,
Mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów kupował taki uchwyt (http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1518-Uchwyt_HR_Design_06_-_uniwersalny_MINI.html) do Omni 2 na palmtopy.pl? Pytam bo...

Spytam po raz kolejny - zastanawia mnie po jaką cholerę ludzie dzielą się informacjami z innymi wypisując posty na pół metra, skoro i tak nikt tego nie czyta ? Przecież ten post to lektura na kilka minut po odsianiu niepotrzebnych informacji - tak trudno przed zadaniem po raz ...nasty tego samego pytania przeczytać wpierw wypowiedzi innych??
Poszukaj w tym wątku - nad wyraz szczegółowo opisywałem ten uchwyt...
... nie ma za co  :mysli:

*

Offline Piotraas

• 6
  • Sprzęt: dIAMOND, Omnia I, Omnia II, Nokia N82, SGS2, SGS3
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 09, 2010, 07:08:11 »

Spytam po raz kolejny - zastanawia mnie po jaką cholerę ludzie dzielą się informacjami z innymi wypisując posty na pół metra, skoro i tak nikt tego nie czyta ? Przecież ten post to lektura na kilka minut po odsianiu niepotrzebnych informacji - tak trudno przed zadaniem po raz ...nasty tego samego pytania przeczytać wpierw wypowiedzi innych??
Poszukaj w tym wątku - nad wyraz szczegółowo opisywałem ten uchwyt...
... nie ma za co  :mysli:
[/quote]

Dziękuję bardzo za pomoc !!!
Nie trzeba zaraz się tak unosić  :wink: to po pierwsze.
Po drugie: niestety po przeczytaniu wątku (a zanim zadałem pytanie przeczytałem go całego i to nie jeden raz  :wink:) nie znalazłem informacji o tym uchwycie z palmtopy.pl. Ale skoro Kolega pisze, że to to samo to dziękuję i przepraszam, że zadałem pytanie po raz nasty.
Piotraas

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 10, 2010, 01:23:26 »
@nowart więcej luzu, koń ma 4 nogi i też się potknie. Po co pisać posty na pół metra - piszesz: było w wątku  - wystarczy. Weź pod uwagę, że ludzie zaaferowani nowym pomysłem, sprzętem itd idą na skróty i często nie widzą tego co przed oczami.
Reasumując: pomagać nie musisz - opieprzać nie powinieneś  :wink:
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 10, 2010, 22:14:20 »
Apropo tego "niezniszczalnego futerału" - wczoraj przyszedł do mnie i jestem z niego bardzo zadowolony. Boczne przyciski trzeba troszkę mocniej wcisnąć, ale poza tym wszystko ok! Jak najbardziej polecam ;)

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 13, 2010, 17:09:19 »
Wrzuciłbys jakies fotki tego pokrowca w dobrej jakosci  jak jest luzem i jak po kklku dniach sie to wszystko trzyma? Zastanawiam sie nad nim.

Czy ta guma jest śckliska? czy ciezko sie ze spodni wyjmuje z kieszeni?

Czy jest dosyc miekka czy twarda?

*

Offline jacek87

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 17, 2010, 16:09:07 »
Guma jest w miarę szorstka przez co nie wyślizguje się z ręki. Telefon nie wypada z pokrowca. Bez problemów wyjmuje sie z kieszeni. Jest dosyc twardy ten pokrowiec. Naprawde bardzo polecam :] Jezeli ktos nie lubi skorzanych pokrowcow to ten jest idealnie dla niego ;)

P.S. - boczne przyciski są rowniez oslonięte pokrowcem dzięki czemu nie wciska sie np. blokada klawiatury gdy mamy ja w kieszeni, gdyz najlepiej wcisnac ten przycisk kciukiem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 16:12:56 wysłana przez jacek87 »

« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 17, 2010, 16:15:21 »
Macie jakieś doświadczenie z bateriami do naszych Omni?
Trzeba się przygotować na wakację, tak żeby móc przeżyć ten tydzień bez ładowarki ;)

*

Offline co-de

• 6
  • Sprzęt: i8000 Omnia II
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 10, 2010, 17:01:55 »
Kupiłem futerał do mojego i8000 sugerując się też wypowiedziami na forum - był to futerał firmy "China" Prime ale od innego użytkownika serwisu aukcyjnego. Futerał oczywiście ten sam. Przesyłkę otrzymałem włożyłem telefon i było wszystko ok, ładnie osłaniał telefon na rogach. Krusell osłania z tego co widzę jedynie wyświetlacz i tył telefonu. Brakuje osłony na rogach co było priorytetowym warunkiem zakupu. Niestety gdy wyciągnąłem telefon, pękł jeden zaczep mocujący. Etui zostało wymienione na nowe, niestety znowu przy tej samej czynności ułamały się zaczepy. Cena wyższa od firmowych a wykonanie to straszna tandeta, nawet nie jest ze skóry naturalnej. W obecnej chwili muszę szukać czegoś innego zastanawiam się nad Krusell lub LINK . Co o nim sądzicie?
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 21:35:59 wysłana przez co-de »

*

Offline Anakin

• 5
  • Sprzęt: GT-I8000   XXJD1
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 10, 2010, 18:25:20 »
A czy szanowni koledzy zastanawiali się , lub mają jakieś doświadczenie z przenoszeniem naszej O2 latem?
Chodzi mi oczywiście o okres urlopowy  i ogólnie "lekko ubrany".
Wiadomo ,że w krótkich spodenkach raczej trudno przenosić Omnię w kieszeni . Przenoszenie jej bezpośrednio na smyczy może grozić utratą tylnej pokrywki. Pomyślałem o czymś takim firmy Krusell - KLIK
Oczywiście ładniej wygląda czarny futerał.
Miał ktoś może kontakt z czymś takim?
Jakoś nie mam pomysłu na przenoszenie fonu latem.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #253 dnia: Maj 10, 2010, 19:53:53 »
ja tam już zamówiłem kaburę na pasek taki od noki n97 - podobno idealnie pasuje, a cena całkiem przystępna.
Ja ogólnie nie trawie nosić komórek, szczególnie tych większych w kieszeniach, więc kabura to jest to :-).

*

Offline co-de

• 6
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 10, 2010, 21:14:48 »
Latem wydaje mi się, że najtaniej jest nosić w oryginalnym etui Samsunga. Ja takie dostałem z telefonem, spisuje się całkiem dobrze i jest czarne.

*

Offline Anakin

• 5
« Odpowiedź #255 dnia: Maj 10, 2010, 21:45:41 »
... oryginalnym etui Samsunga... spisuje się całkiem dobrze i jest czarne.
Sprawa dyskusyjna - problem z przypadkowym odbieraniem połączenia podczas "wyszarpywanie" telefonu z tego etui.
Po drugie - dalej jesteśmy zmuszeni do noszenia telefonu w kieszeni.
Już bym kupił Krusella , ale nie jestem pewien co do spasowania z O2. Jeżeli też ma być tak na "wcisk" jak z oryginalnym etui , to dziękuję.

*

Offline co-de

• 6
« Odpowiedź #256 dnia: Maj 10, 2010, 22:13:34 »
Anakin podałeś link do etui, które różni się materiałem wykonania od oryginalnego, natomiast technika wyciągania telefonu pozostaje bez zmian:)

*

Offline Anakin

• 5
« Odpowiedź #257 dnia: Maj 11, 2010, 18:07:29 »
Kupiłem wczoraj te etui , więc pod koniec tygodnia podzielę się spostrzeżeniami .

*

Offline co-de

• 6
« Odpowiedź #258 dnia: Maj 18, 2010, 17:27:18 »
Dzisiaj otrzymałem etui firmy Sellect. Jestem po raz kolejny rozczarowany. Nawet telefonu nie da się włożyć - tragedia. Skóra eco śmierdzi tandetą.

*

Offline TripleH

• 14
  • Sprzęt: Mio A 701, Omnia I8000
« Odpowiedź #259 dnia: Maj 24, 2010, 14:09:51 »
A propo akcesorii do naszej Omni. Możecie polecić jakąś słuchawkę bluetooth która by dobrze współpracowała z Omnią??  Piszcie jakich modeli używacie i jak wam się sprawują.

*

Offline SkoreK89

• **
  • 150
  • Sprzęt: Galaxy SII KI4
« Odpowiedź #260 dnia: Maj 25, 2010, 16:52:43 »
Ja dorwałem uchwyt dedykowany Samsunga. Powiem tak. Jest super :) Na górze jak i na dole jest guma, co by się telefon nie porysować itp. Ramię co prawda troszkę krótkie, ale jak się jeździło cały czas na nokiowskim uchwycie to mi to nie przeszkadza. Uchwyt rewelka. Telefon trzyma się solidnie, jest 3d tzn. można obracać do pozycji poziomej. Więcej mi nie trzeba :) Kilka fotek:

*

Offline nowart

• **
  • 144
  • Sprzęt: Omnia II
« Odpowiedź #261 dnia: Maj 26, 2010, 10:59:35 »
A propo akcesorii do naszej Omni. Możecie polecić jakąś słuchawkę bluetooth która by dobrze współpracowała z Omnią??  Piszcie jakich modeli używacie i jak wam się sprawują.

sądzę, że każda dobra słuchawka będzie współpracowała z telefonem bo dlaczego miałoby być inaczej. Problemu upatrywałbym raczej w jakości połączenia , dźwięku itd.
Miałem już kilka : słuchawka dołączona do zestawu Navi i780, jakaś Nokia i inne cuda . Dopiero Motorola H680 pozostała u mnie na dłużej - wygoda noszenia (nie uciska jakimś wielkim grubym pałąkiem za uchem co na dłuższą metę jest irytujące), jakość dźwięku i zasięg jest rewelacyjny. Mam ją już dobry rok więc pewnie są jakieś nowsze modele ale warto porównywać i sprawdzać przy zakupie bo różnice w jakości dźwięku i wygodzie użytkowania są kolosalne.

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #262 dnia: Maj 27, 2010, 22:17:15 »
Ja dorwałem uchwyt dedykowany Samsunga...

Powiedz mi tylko oznaczenie tego zestawu, to od razu sobie zamówię :)

*

Offline Cyper

• **
  • 113
  • Sprzęt: Mio A701 --> Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #263 dnia: Maj 27, 2010, 23:01:26 »
Ja dorwałem uchwyt dedykowany Samsunga...

Powiedz mi tylko oznaczenie tego zestawu, to od razu sobie zamówię :)

To chyba taki kolega kupił:
http://allegro.pl/item1050557109_navigation_kit_uchwyt_samsung_i8000_omnia_ii_2.html

MIO A701 WM6Five.v1.1 [build 28002.5.3.0] --> Samsung Omnia 2

*

Offline TripleH

• 14
  • Sprzęt: Mio A 701, Omnia I8000
« Odpowiedź #264 dnia: Maj 28, 2010, 15:24:29 »

sądzę, że każda dobra słuchawka będzie współpracowała z telefonem bo dlaczego miałoby być inaczej. Problemu upatrywałbym raczej w jakości połączenia , dźwięku itd.
Miałem już kilka : słuchawka dołączona do zestawu Navi i780, jakaś Nokia i inne cuda . Dopiero Motorola H680 pozostała u mnie na dłużej - wygoda noszenia (nie uciska jakimś wielkim grubym pałąkiem za uchem co na dłuższą metę jest irytujące), jakość dźwięku i zasięg jest rewelacyjny. Mam ją już dobry rok więc pewnie są jakieś nowsze modele ale warto porównywać i sprawdzać przy zakupie bo różnice w jakości dźwięku i wygodzie użytkowania są kolosalne.

Właśnie chodzi mi głównie o to aby ktoś mi polecił jakąś dobrą słuchawkę. Będzie to moja pierwsza, więc nie mam porównania:)
Zastanawiam się nad tymi dwiema: Plantronics Discovey 925 i Samsung WEP-870

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #265 dnia: Maj 28, 2010, 19:23:20 »
To chyba taki kolega kupił:
http://allegro.pl/item1050557109_navigation_kit_uchwyt_samsung_i8000_omnia_ii_2.html
Tak widziałem, cenią sobie za niego dosyć...

« Odpowiedź #266 dnia: Czerwiec 02, 2010, 13:34:01 »
Siemano,

Czy ktoś z was zetkna sie z takowym zestawem
http://allegro.pl/item1051077138_uchwyt_antyshock_pro_samsung_i8000_omnia_2_lad.html
Wydaje się ok ale opisik i fotki to do byle szajsu mozna sobie eleganckie zrobic. Ma mi to słuzyć sporadycznie mniej więcej raz w miesiacu w trase dłuższa... Wydaje sie że uchwyt nie ma wpływu na przycicki telefonu ze wzgledu ze lapie tylko na rogach.

2x drozszy jest oryginalny zestaw przytaczany wczesniej przez was :

Prosze o jakieś opinie

*

Offline Lew

• 17
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwiec 06, 2010, 10:51:14 »
Ja dorwałem uchwyt dedykowany Samsunga. Powiem tak. Jest super :) Na górze jak i na dole jest guma, co by się telefon nie porysować itp. Ramię co prawda troszkę krótkie, ale jak się jeździło cały czas na nokiowskim uchwycie to mi to nie przeszkadza. Uchwyt rewelka. Telefon trzyma się solidnie, jest 3d tzn. można obracać do pozycji poziomej. Więcej mi nie trzeba :) Kilka fotek:

Dostałem ten Navi Kit z telefonem.Podpisuję sie pod każdym słowem. I potwierdzam; żeby ramię było trochę dłuższe- byłoby idealnie
Ernet
----------
Navroad 560 + AM PL

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwiec 06, 2010, 20:24:45 »
ja tam już zamówiłem kaburę na pasek taki od noki n97 - podobno idealnie pasuje, a cena całkiem przystępna.
Ja ogólnie nie trawie nosić komórek, szczególnie tych większych w kieszeniach, więc kabura to jest to :-).

Parę miesięcy temu kupiłem kaburę na pasek Krussela - do O2 (wcześniej uzywałem produktów tej firmy i byłem zadowolony).
O ile jakość wykonania ujdzie (nieco krzywe szwy nie mają znaczenia użytkowego), o tyle trwałość - już leży. Wczoraj zobaczyłem, że odrywają się szlufki (puściły nici), przez które przekłada się pasek. Niestety, ale trąci to kiepskim wykonaniem produktu. Jestem nieco zniesmaczony jakością firmy, co do której produktów mialem dobre zdanie.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline hose

• 29
  • Hermes, O2
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwiec 13, 2010, 13:38:04 »
sorry za offtop
Uzywalem z Hermesem pozioma kabure Krussela , po nie calym roku noszenia wylamaly sie zabki do zaczepiania systemu multidapt i zostalo tylko mocowanie na szlufki. Najgorsze jest to ze do dozywotniej gwarancji potrzebny jest paragon zakupu a on poprostu wyblakl i stal sie nieczytelny....
Tak wiec do O2 raczej Krussela juz nie kupie.