...
Napisane: Styczeń 20, 2010, 21:43:51
Witam. Co do zmiany na wygląd standardowy (nie chat) to w głównym MENU "Konta Wiadomości" jest opcja ROZMOWY, wyłacz ją. Słownik T9 można dowolnie konfigurować w opcjach "Wprowadzanie danych", musisz sobie go skonfigurować pod siebie. Wielkość okienka do wprowadzania tekstu można tylko powiększyć poprze ustawienie trybu poziomego wyświetlania. Dla uściślenia posiadam najnowszy ROM XXIL5
Kurcze, nie moge znalezc tej opcji, wchodze w 'Wiadomosci', klikam ikonke w lewym gornym rogu - wpadam do 'Opcji' i mam tam "Konta' i 'Wiadomosci', ale w zadnym nie ma opcji rozmowy... Please Help:-)
W ogole przez 'sms chat like' Samsung przeszedl samego siebie - w kazdym innym WM ten 'chat' polega na tym, ze jak daje 'odpowiedz', to ciagne dany watek, a jak dam Nowy sms to zaczynam kolejny. Samsung korespondencje z jedna osoba CAŁĄ wrzuca do jednego wora. Mam teraz okolo 100 sms-ow od jednej osoby i jak przychodzi kolejny, to wejscie w to trwa...20 sekund. W HTC, nawet przy stu sms-ach w watku trwalo to sekunde-dwie a bylo i dzilenie chatu na watki. Gratulacje dla Szajsung Team!
Jesli juz mowa o T9, to faktycznie jest tam sporo opcji, ale sa tak ponazywane, ze tak na prawde to nie wiadomo co ktora robi, i nigdzie nie znalazlem takiego opisu, poza lapidarnymi rozwinieciami samych nazw tych opcji.
Nie wiem np. dlaczego nie daje sie uzyskac znaku kropki, piszac z uzyciem ukladu klawiatury '12 klawiatury' (tak to nazwal Samsung...powinno byc '12 klawiszy') - ta jest najlepsza gdy sie uzywa T9 bo najwieksza. Sam slownik to tez dla mnie zagadka, dziala jak chce - np. zawiera slowo 'moze' (jest takie w jezyku polskim?) ale nie ma slowa 'może'... A juz totalna glupota to to, zeby wstawic emotikon to trzeba w specjalne menu wchodzic...to po co slownik? Aaa - jeszcze lepszy jest kwiatek - po wstawieniu emotikona kursor zatrzymuje sie... w srodku tegoż! Jesli uzywa sie pisania w tym waskim pasku, to teraz klikaj paznokciem, zeby trafic na koniec zdania... a jak nie daj Boże masz dlugie zdanie w pasku i czesc juz sie schowa z lewej (przewinie) to... juz sie nie cofniesz, bo nie ma kursorow na klawiaturze.
Dla mnie Samsung + WM to przyklad akademicki jak mozna nakladka spieprzyc system. Masakra, takich kwiatkow jest wiecej, w wolnej chwili je zbiore, zeby przestrzec ludzi przed kupywaniem tego szajsu...
Pozdr;
Napisane: Styczeń 20, 2010, 21:34:51
Napisane: Styczeń 20, 2010, 21:48:48
Dzieki za porade. U mnie nie ma tej opcji wiec chyba musze sobie zaktualizowac soft. Mam podstawowy, tj. ten stary z brandingiem plusa - chyba IL1.
EDIT
Po aktualizacji automatycznie nie bylo wlączonego sms-chatu. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Wielkie dzieki.
A jak robiles aktualizacje? Ja probuje z telefonu i z Samsung PC studio i wyskakuje, ze niedostepne...
Pozdr;
p.s.
Jakis error w tym forum jest - jak pisze trzy odpowiedzi na trzy osobne wpisy, po sobie, uzywajac 'Cytuj', to skleja mi wszystko w jeden, a przeciez sa cytaty roznych osob, powinien mi zrobic dwie odpowiedzi moim zdaniem...Samsung Made?
Napisane: Styczeń 20, 2010, 21:51:19
Witam. Co do zmiany na wygląd standardowy (nie chat) to w głównym MENU "Konta Wiadomości" jest opcja ROZMOWY, wyłacz ją. Słownik T9 można dowolnie konfigurować w opcjach "Wprowadzanie danych", musisz sobie go skonfigurować pod siebie. Wielkość okienka do wprowadzania tekstu można tylko powiększyć poprze ustawienie trybu poziomego wyświetlania. Dla uściślenia posiadam najnowszy ROM XXIL5
A możesz napisać jaką metodą aktualizowałeś soft?
Pozdr;