[Omnia Lite] - Czy da się pozbyć brandingu Plusa? (chciałbym klasyczne WM 6.5)

• 6 Odpowiedzi
  • 3056 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Znalazłem gdzieś watek z wgrywaniem nowego ROMU do Omni Lite, ale chyba są to jeszcze wczesne stadia działalności 'alternatywnej' developerów. Poprzednio wgrywałem ROMY do swojego HTC S710 i można to było opanowac w kilkanaście minut.
Tutaj widzę, że jest to wyższa szkoła jazdy a i same ROMy chyba też nie do końca pewne, przynajmniej na razie, mam rację?
I taka kwestia - czy jest możliwość cofnięcia się potem do oryginalnego ROMu, który teraz mam? (wiadomo, gwarancja itp:-)

Pozdrawiam,
JA

Flash zrobiony wg: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=152747.0
Brandingu brak - z zauważalnych zmian - więcej miejsca w pam. telefonu oraz brak możliwości podpięcia "Menu" Samsunga pod przycisk Start - w sofcie plusa jest taka opcja w ustawieniach.

*

Offline blues55

• 272
  • Sprzęt: iP 4S, Galaxy Nexus
Teoretycznie wybór XEO z CSC podczas flashowania powinien pomóc w pozbyciu sie brandingu. Podejrzewam iż obecnie masz PLS.

Teoretycznie wybór XEO z CSC podczas flashowania powinien pomóc w pozbyciu sie brandingu. Podejrzewam iż obecnie masz PLS.

Tak obecnie mam Plusa i chętnie bym zyskał te pare mega pamięci w telefonie, aczkolwiek przyswiecal mi troche inny cel. Łudziłem się, że da się wyciąc te wszystkie wynalazki nałozone na system przez Samsunga i dostene ładny, czysty WM6.5... Ale chyba tego sie nie da wyciac, prawda? A po uzywaniu wczesniej kilku modeli HTC, bez wynalazkow, jestem załamany tym co Samsung zrobil na systemie. Preparuje na tą okolicznosc osobny wątek, w skrócie - załamka...

Pozdr;

Wyciac da sie bez problemu. Masz ponad 300 Wolnej pamieci Ale ja to robie na WM 6.1 Masz tu na forum.

Wyciac da sie bez problemu. Masz ponad 300 Wolnej pamieci Ale ja to robie na WM 6.1 Masz tu na forum.
O, to muszę się wgryźć w temat:-)
A można zapytać dlaczegóż nie 6.5 ?

Pozdr;

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
Ostrożnie ;) Mirek robi ROM 6.1 dla i8000 a nie dla Omnii Lite. A dlatego 6.1, że na 6.5 są wycieki pamięci i RAM się szybko kończy.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4