Używam OmniiPro (B7610) od listopada 2009 i nie mam z nią żadnego problemu, tak że trudno mi pisać o usterkach. Przez około 4 miesiące korzystałem z fabrycznego ROMu i wszystko było w miarę ok, ale po przesiadce na soft nieoficjalny jest zdecydowanie lepiej. Jeśli już zdecydujesz się na B7610 polecam zmianę ROMu, bo fabryczne nie są niestety najszybsze i maja trochę mało dostępnej wolnej pamięci. Na forum modaco jest kilka godnych uwagi propozycji (głównie produkcje użytkownika daskalos), ale wiążą się z utratą gwarancji i polskiego języka (większość jest po angielsku).
Po prawie roku używania, kilku kontaktach z ziemią, noszeniu bez pokrowca (jedynie folia na wyświetlaczu) stan telefonu jest nadal bardzo dobry, jedynie tylna klapka (błyszcząca) jest trochę porysowana ale i tak tego nie widać spod odcisków palców

.
Bateria według mnie bardzo dobra. W miarę intensywne (jak dla mnie) używanie w roboczy dzień - aktualizacja pogody co 2 godziny, poczta co 15 minut, około 30-45 minut rozmów, www przez EDGE i 3G 1 - 2 godzin, 1 godzina ebooki - telefon po odłączeni rano od ładowarki wieczorem pokazuje 45-55 procent. Jeszcze nigdy nie musiałem awaryjnie szukać gniazdka.
W weekendy po całym dniu (od rana do wieczora) czuwania+aktualizacja pogody co 2 godziny+poczta co 15 minut+2-3 krótkie rozmowy bateria ma 85-90%.
Jak byłem w lecie na wyjeździe to bateria wytrzymała 3 dni bez problemu - korzystanie z telefonu jak w weekendy.
Usterki - brak
Dostrzeżone wady - na fabrycznym ROMie (w moim egzemplarzu):
- mało RAM
- ostra polityka autozamykania aplikacji działających w tle - jest patch na modaco
- wolny GPS, długi fix - pomaga GPSModDriver (z XDA) lub tuning rejestru (nie zawsze)
- cichy głośnik telefonu (słuchawka) - można zwiększyć głośność kodem serwisowym - opis na modaco.
- słaby sterownik do OpenGL - do gier się nie za bardzo nadaje.
Wszystko powyższe zniknęło po zmianie ROMu na nieoficjalny.
Jeśli potrzebujesz Windowsa 6.x z wysuwaną klawiaturą to albo TP2 albo b7610. Ewentualna zmiana systemu otwiera trochę więcej możliwości, ale oprócz Motoroli Milestone wszystko to nowości i będą kosztować ponad 2K jeszcze przez jakiś czas.