[B7610] - Akcesoria - Jakie polecacie?

• 4 Odpowiedzi
  • 1810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mtkk

• 12
[B7610] - Akcesoria - Jakie polecacie?
« dnia: Sierpień 10, 2010, 13:40:29 »
Witajcie, właśnie zdecydowałem się w końcu na zakup i ponieważ wybór padł na Omnię Pro, chciałem Was spytać o wrażenia ze stosowania różnych przydatnych akcesoriów.
Chciałbym od razu zakupić folię do niej i jakąś kaburę lub inny fonochron ale nie wiem na co się zdecydować. Czytałem trochę na stronach innych modeli co niektórzy polecają ale nie wiem czy Ci producenci przy akcesoriach do innych modeli również się sprawdzają?

*

Offline Miedzio

• 492
Odp: [B7610] - Akcesoria - Jakie polecacie?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2010, 01:41:07 »
Ogolnie to taki model, ze tych akcesorii za duzo nie ma... a szkoda, bo to naprawde fajny PDA.

Mam folie Brando, choc tym razem pierwszy raz wersje Ultra Clear (a nie matowa jaka stosowalem w poprzednich modelach). Coz moge napisac, kiedys przekonalem sie do tej firmy i tu rowniez widac, ze to dobry zakup.

Kabury nie uzywam, za to mam jeszcze dedykowany uchwyt do samochodu Haicoma. Szkoda jednak, ze HR nie produkuje do niego glowicy, bo ta ktora mam (Haicom), ma niestety pewien luz, palmtop delikatnie w niej sie rusza. Wynika to z latwiejszego wyciagania i wkladania, ale mimo wszystko wolalbym ta sztywnosc - mysle, ze jakas ja uzyskam, tasma samoprzylepna naklejona od srodka albo czyms takim, zeby zmniejszyc ten luz :) W ogole musze przerobic ta glowice tak, zeby podchodzila pod uchwyty HR. W necie widzialem juz "zenskie" adaptery tej firmy, reszta to troche inwencji tworczej.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2010, 15:55:02 »
Znalazlem w domu glowice HR od Kaisera i sie okazalo, ze B7610 prawie idealnie do niej pasuje :) Zrobilem mala modyfikacje, zeby wyeliminowac jakikolwiek luz (dzieki temu PDA moze rowniez byc ustawiony w poziomie). Wykorzystalem do tego tasme klejaca typu "rzep" i uzylem do tego tej bardziej miekkiej strony. Efekt widoczny na zdjeciach. Nie ma zadnych luzow i moge podpiac glowice pod posiadane ramie HR, teraz jestem zadowolony ;)

*

Offline mtkk

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2010, 00:49:04 »
Ja zakupiłem folię 3mk i mimo niewygórowanej ceny muszę przyznać że jest całkiem niezła. Założyłem na razie matową, obyło się bez większych problemów podczas montażu. Leży bardzo dobrze i ekran na czułości również nie stracił za wiele. A pokrowiec mam taki "młodzieżowy" firmy Crumpler, zakupu zrobiłem ponieważ często noszę telefon gdzieś po kieszeniach. Rozmiar dopasowany idealnie i jakość wykonania też jest bardzo dobra. Jeśli komuś się spodoba - polecam

*

Offline ded

• 46
    • Perfect Systems
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2010, 08:44:28 »
Z tymi foto jak przerobic uchwyt do szyby z kaiserki to trafiles idealnie. Zostawie go sobie i tak zrobie. Jaka polecacie kabure. Ta od Tytana juz sie rozlatuje a rzep musialem zmienic dawno temu. Teraz chcialbym cos co mozna szybko zalozyc na pasek (ale bez zabezpieczenie w postaci klipsa) i zamkniecie na magnes. Oczywiscie calosc ze skory. Ja znalazlem http://allegro.pl/prestizowa-kabura-skorzana-samsung-b7610-i1226029183.html
http://allegro.pl/kabura-skorzana-nokia-c3-c6-c7-e71-n97-mini-x5-i1261279381.html ta tansza wyglada tez solidnie ale nie chce mi sie wierzyc ze za 13 zl jest zrobiona ze skory.
Rzeczy niemozliwe robie od reki, na cuda potrzebuje wiecej czasu.