[B7300] Omnia Lite a Automapa?

• 6 Odpowiedzi
  • 5512 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[B7300] Omnia Lite a Automapa?
« dnia: Marzec 16, 2010, 23:14:08 »
Od kilku dni używam b7300. Świetny telefon, daje się z niego prowadzić rozmowy w dwie
strony - wszystko słychać.
Kupiłem go jednak by czasami używać Automapy.
A z tym jest trochę dziwnie. Program mam zarejestrowany na flashu i chciałbym by tak
zostało. Uruchomiony na b7300 źle się skaluje - przyciski obsługi wychodzą poza ekran
 co uniemożliwia mi używanie Automapy.
Prośba - pytanko: czy z tm coś sie da zrobić?
            - czy można usunąć naładkę z Win 6.5 - nie potrzebuję radosnej twórczości Samsunga.
            - czy można, a jeżeli to w jaki sposób - dokładnie uruchomić rotację ekranu.
W starszych Win. to było, ale komuś przeszkadzało.
Przeszukiwałem Forum , ale wszelkie próby instalacji różnych patentów - nie pomogły.

Z góry W.dzięki za ewenyualną pomoc
Pzdr. wkar
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 21:54:26 wysłana przez beju »

Odp: Omnia Lite a Automapa?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2010, 10:15:18 »
czy można usunąć nakładkę z Win 6.5 - nie potrzebuję radosnej twórczości Samsunga
przycisk menu >ustawienia >ustawienie wyswietlacza> elementy dzisiaj> i odznaczasz samsung wigdet plus i zaznaczasz domyslne dla windows.
dla lepszej obslugi zainstaluj sobie ***************** ma wszystko co trzeba
rotację ekranu -  najpierw to zaistaluj: ***************; a potem poszukaj ************** i powinno pomóc

[gmod]Ostatnie ostrzeżenie - nie podajemy linków do warezu! // beju[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 13:44:40 wysłana przez beju »

Odp: Omnia Lite a Automapa?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2010, 19:50:51 »
Super!!!

Mam legalną, kupioną i systematycznie odnawianą licencje na (świetną!) Automapę.
Za ciężko zarobione pieniądze kupuję telefon, pracujący wg. producenta w.wym. prog-
ramem. Włączam i d.......
Wchodzę na stronę Producenta - nic!
Szukam na forach - d.......
Już wiem co zrobić ze świetnym telefonem firmy S.
- Kosz!!!!

Kupię sobie inny.

Nikt nie zmusi mnie do używania kradzionych programów!
Zwłaszcza fachowcy z firmy S.

Pozdrawiam./wkar

*

Offline atomasy

• 5
  • Sprzęt: Nokia500,B7300
Odp: [B7300] Omnia Lite a Automapa?
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2010, 16:46:48 »
Ja też kupiłem OmnięLite dla AutoMapy (była w prezencie w pudełku z telefonem) i jestem bardzo zadowolony. Żadnych problemów z instalacją i działaniem. Fix łapie po kilku sekundach. Na naładowaneym w 100% akumulatorze nawigowałem ponad 4 godziny i prawdopodobnie jeszcze z godzinę dałoby się jechać.

Telefon jak za te pieniądze jest naprawdę OK. AutoMapa zainstalowana na karcie pamięci z licencją przypisaną do karty działa poprawnie bez żadnych modyfikacji, wgrywania dodatkowego softu, kasowania przełączania i innego kombinowania.
Jak masz indywidualny problem z poprawną instalacją to dzwoń/pisz do supportu AutoMapy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2010, 16:51:20 wysłana przez atomasy »

*

Offline michalwil

• *
  • 80
  • Sprzęt: I-mate Ultimate 9502, HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2010, 16:58:53 »
Potwierdzam. Również od wczoraj jestem posiadaczem takiego zestawu. Automapa śmiga bez żadnych problemów - Automapa już po aktualizacji do wersji 6.2. Może trzeba przeinstalować jeszcze raz Automapę. Kiedyś też miałem problem w innym sprzęcie z tymi klawiszami wystającymi poza obrys. Możesz wejść w system plikow i z folderu Automapy uruchomić prawidłowy plik - chyba ppcAm2003.exe

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2010, 00:52:22 »
Wielkie dzięki za informacje!
Mam 6.0. Wpiszę 6.2 i spróbuję.
Skoro działa na innych aparatach to pewnie zadziała i u mnie-
- chętnie odszczekam wszystkie żale na Samsungów, bo poza ich softem
telefon całkiem niezły.

Pozdrawiam./wkar

*

Offline pol052

• 37
  • Sprzęt: HTCBlueAngel, Samsung Omnia Lite, SE neoV, HTCHD7
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2010, 11:44:00 »
"A z tym jest trochę dziwnie. Program mam zarejestrowany na flashu i chciałbym by tak
zostało. Uruchomiony na b7300 źle się skaluje - przyciski obsługi wychodzą poza ekran
 co uniemożliwia mi używanie Automapy."

Ale kolega zainstalowal AM od nowa czy tylko przelozyl karte zainstalowana na innym urzadzeniu ??