[B7300] B7300_XXIL5_XEOJA1

• 38 Odpowiedzi
  • 13199 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: B7300_XXIL5_XEOJA1
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 17, 2010, 22:20:04 »
Wątek chyba martwy jest...
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie autorotacji ekranu przy pisaniu smsa czy win media player. Działa tak jak na oryginalnym sofcie czyli od od razu czy po wgraniu XXIL5 trzeba kombinować żeby to uzyskać?

Odp: [B7300] B7300_XXIL5_XEOJA1
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 30, 2010, 13:11:42 »
Witam

Mam pytanie do poprzedników którzy mieli soft barndowany z plusa i z powodzeniem wgrali nowy ROM XXIL5 do swoich OMNII. Otóż czy po wgraniu nowego softu powracał wam simlock ( zakladając ze byl wczesniej zdjęty) badz jesli nikt sie jeszcze z tym nie spotkal to moze ktos wie jakie sa szanse ze simlock wróci po takiej operacji

« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 30, 2010, 13:44:36 »
Na mojej Omni Lite z Plusa w ogole nie bylo SIMa. A Ty musiales sciagac?
Generalnie nowy ROM nic nie rusza w sprawie blokady SIM, wiec nie powinno Ci sie nic zmienic.

« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 30, 2010, 15:26:33 »
Kupilem go jako uzywany , gosc mowil ze simlock byl sciagany, ale juz sam nie wie jak, w zwiazku z tym mam obawy czy czasem nie powroci, bo dopiero bylaby zabawa, albo 100 zeta nie moje jakbym do komisu poszedl. Ale jednoczesnie musze przyznac ze ten soft plusa zaczyna byc coraz bardziej upierdliwy, a skoro wswzyscy zachwalaja nowa wersje bez brandu to chyba podejme ryzyko...

« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 31, 2010, 07:16:26 »
Ale kto zachwala, gdzie? Samo wylaczenie brandu Plusa nie oznacza praktycznie nic, Wizardy mozesz wylaczyc i teraz, jedyne co jest z brandu Plusa to ikonka przegladarki chyba i ustawienia sms/mms. Cala reszta, wizardy, kreatory i caly ten syf zostaje nawet po usunieciu tzw. brandu. Testowalem juz kilka ROMów, z najnowszymi wlacznie i nigdzie nie ma mozlisowci wylaczenia nakladek/aplikacji Samsunga, tak, zeby miec czysty Windows Mobile i dostep do jego ustawien. Tak - w tym telefonie nie dostaniesz sie do wszystkich ustawien do ktorych normalnie dostep ma kazdy posiadacz telefonu z WM. Dostaniesz sie tylko do tych, ktore obsluguja kreatory/nakladki Samsunga. A te dzialaja TRAAAAGICZNIE, po prostu dno, podstawowe funkcjonalnosci zrypali tak, ze moznaby napisac ksiazke pt. jak zrypac telefon z WM. Ja wczesniej mialem kilka telefonow HTC z WM i to co zobaczylem na Lite powalilo mnie z nog.

JA

« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 31, 2010, 08:13:48 »
pisząc "zachwalają" mialem na mysli ze sporo ludzi twierdzi, ze telefon działa szybciej na nowym sofcie bez brandingu, lepiej reaguje na dotyk, znika problem z cichym mikrofonem, bateria dluzej trzyma, i ponoc poprawia sie szybkość obslugi skrzynki odbiorczej oraz jej jakosc chociaz to juz nie wiam w jaki sposób, ale jeszcze raz,  sam jeszcze nie mialem okazji tego sprawdzic, ale to co do tej pory uslyszalem brzmi kusząco. A to ze samsung skopoał telefon z WM , no cóz moze i masz racje, nigdy nie mialem wczesniej telefonu z WM wiec nie mam porownania.

« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 31, 2010, 08:49:20 »
W najnowszym sofcie mikrofon trzeba ustawiac znowu recznie bo jest cichy (magicznym kodem, bylo na grupie), reakcja na dotyk zeby byla szybsza to nie zauwazylem, wrecz mam odmienne wrazenie, ale to moze wina samej powolnosci procesora - czasem przewijam liste, cos pacne a on po chwili otwiera cos z innego miejsca listy. Bateria faktycznie - jest troche lepiej. Skrzynka odbiorcza - to chyba jest najwieksza porazka, tzn w ogole obsluga sms-ow. Samsung obsluguje sms-y wlasna aplikacja (choc WM ma swoja) i robi to beznadziejnie (wszystkie aplikacje dzialajace z WM do synchroznizacji z PC nie widza np. skrzynki odbiorczej Samsunga), takiego T9 jaki jest w Lite to jeszcze nie widzialem, zamiast pisac szybciej to z jego pomoca piszemy wolniej, nie chce mi sie rozpisywac, kiedys chcialem nawet nagrac filmik z pokazaniem wszystkich bug-ow i wrzucic na youtuba, ale mam ich gdzies, błąd na błedzie.

« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 31, 2010, 16:41:31 »
Witam

W koncu poszedlem na calosc i wgralem nowego roma, XXIL5, zmiany w stosunku do poprzednika..? bateria jakos dluzej zyje, i sam telefon moim zdaniem szybiej smiga, lepiej reaguje na dotyk, edycja kontaktów w książce telefonicznej (pod względem prędkości ) - bajka..:D Jednakze tak jak i w poprzednim ROM-ie nie da sie dobrac bezposrednio do ustawien i bebechów samego WM (no co chciazby ponoc pozwalaja HTC), ale mi zalezalo glownie na pozbyciu sie brandu plusa, wiec jest ok.

Jesli chodzi o skrzynke odbiorczą to zadnych zmian nie zauwazam, jako ze jest to porazka wgralem sobie taki oto programik : VITO SMS-Chat 1.25 PL
I problem zrypanej skrzynki sms rozwiązany, moze nie dziala to idealnie no ale na pewno o niebo lepiej od samsungowskiego  wynalazku, no i mozna zrobic backup na karcie pamieci odebranych wiadomości. Jeden minus to zeby mozna z tego programiku wysylac smsy do osób zapisanych w kontaktach musimy zgrac te kontakty na telefon, inaczej  (jesli pozostaja na karcie SIM) program ich nie widzi, moze w przyszlosci cos z tym zrobia

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 09, 2010, 17:44:43 »
witam,
proszę o naprowadzenie jaki powinienem wgrać rom nowszy, lepszy i sprawdzony w stosunku do obecnego:
PDA:B7300XXII8
CSC:B7300XEOII8
TELEFON:B7300XXII6

co polecacie?
pozdrawiam
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!