Zmiana rozdzielczości w Windows CE

• 5 Odpowiedzi
  • 5961 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
Zmiana rozdzielczości w Windows CE
« dnia: Marzec 13, 2008, 18:22:43 »
Niedawno odblokowałem pewne  urządzenie oparte na platformie Windows Ce. Jest to Navia Nv55 nawigacja z biedronki, niby tania ale dobra według mnie. Mam pewien problem który dotyczy rozdzielczości ekranu. Ekran ma wymiary 320/240. W rejestrze jest dobra konfiguracja, ale nie mam paska start podejrzewam, że jest to spowodowane złą rozdzielczością. Gdyż w Panelu Sterowania nie zawsze nie ma kawałka okienka i żeby kliknąć Ok muszę przesuwać rysikiem ekran. Macie może jakieś pomysły co z tym zrobić w jaki sposób można zmienić rozdzielczość ekrany tak aby powrócił pasek startu ??

Pozdrawiam;P
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2008, 18:25:05 wysłana przez wojtas40 »

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Zmiana rozdzielczości w Windows CE
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2008, 20:01:23 »
Na początek sprawdź czy masz włączone ukrywanie Taskbara, a jak nie to poszukaj aplikacji showtaskbar.exe i wrzuć ja do folderu\windows\startup i zrób SR.
Pozdro!

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2008, 22:46:48 »
A jak to można sprawdzić bo ja pobrałem tylko ten exe co podałeś i wkleiłem do windows/startup. I co dalej zrobić bo jestem początkujący w Windows CE.  :-?

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2008, 23:30:30 »
Zapewne wykonać reset?  :P

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2008, 01:35:24 »
niektore i nieliczne urzadzenia winCE ... nie nawigacje .... umozliwiaja obsluge roznych rozdzielczosci na wbudowanym ekranie np. jvc np-c33  :wink:

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2008, 11:22:38 »
Na elektrodzie była mowa o navi w której w rejestrze można było zmienić rozdzielczość... ale problem z paskiem to nie rozdzielczość tylko celowe działanie producenta.