WinCE 2.11 i karta WiFi (w Compaq 2010c)

• 3 Odpowiedzi
  • 888 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xtro

• 15
« dnia: Październik 04, 2004, 14:17:31 »
Problem jest następujący:
Mam klawiaturkowca z Compaq c-series (2010c) z windą CE 2.11. Urządzenie to jest już dość leciwe (20 MB Ramu itd.) , ale jak dla mnie wystarczające. Ponieważ jednak posiadam w laptopie kartę bezprzewodową (802.11b 1, 2, 5.5, 11 Mbps) chciałbym podłączyć podobną na PCMCIA (takie złącze ma palmtop) do Compaq z Win 2.11. Co radzicie kupić. Gdzieś na sieci znalazłem listę z kartami PCMCIA obsługiwanymi przez Win 2.11 , ale nie było informacji przez jaki procesor (to chyba ważne bo akurat Compaq ma bodaj RISC 75MHz) i druga sprawa czy karta ta działa w trybie AdHoc - czyli, czy możliwe będzie połączenie z moim laptopem w systemie karta-karta (bez pośrednictwa punktu dostępowego - co jest dla mnie istotne, gdyż takowego nie pasiadam - ze stacjonarnym kompem łącze się obecnie laptopem właśnie tak).
Proszę o sugestie, a może ktoś miał tu podobny problem? Nie chcę kupawać karty w ciemno, choć to obezcnie wydatek rzędu 100 zł - tak czy siak może się okazać, że nie będzie chodziło...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2004, 14:30:46 »

*

Offline xtro

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2004, 14:48:05 »
Tak - wiem, siągnąłem sobie nawet sterowniki do WL100 produkowanej przez compaq i jak sądzę działające z tym moim modelem, Nie jestem jednak pewien co z trybem AdHoc bo w przykładzie konfiguracji sterownika jest tylko : mode - infrastructure... a więc z punktem dostępowym... choć przy downloadzie sterowników jest accept adhoc mode.. nie wiem co o tym sądzić, chyba po prostu przejdę się z taptopem i palmem po komisach może ktoś będzie miał i pożyczy na pól godziny do spróbowania...

*

Offline xtro

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 06, 2004, 16:29:59 »
Mam jeszcze jedno pytanko. Jak już będę miał do tego compaq kartę sieciową (powiedzmy tą WL100) to czy po skonfigurowaniu sieci będzie dostępny np. z mojego laptopa katalog który jest udostępniony tak jak normalnie w sieci pod windows, tzn w otoczeniu sieciowym? Jak to wygląda pod CE. Ja potrzebuję po prostu no przegrać dokument zrobiony pod CE do laptota przez Wifi. Czy to tak właśnie wygląda?

A i jeszcze jedno, nie mam płyty instalacyjnej windows CE 2.11 a ponoć jest potrzebna prz instalacji sieci bezprzewodowej, mozna to gdzieś zdobyć?