Witam, to moj pierwszy post w ktorym zwracam sie do was o pomoc.
Zakupiłem niedawno swojego pierwszego (no dobra drugiego poza Palmem m100) PDA. o nazwie Compaq aero 2130... kupiłem go od znajomego , u ktorego zalegał w szafce... jako iz mial go pare lat BATERIA kompletnie skisła (czytaj: niedziałała) nie mowiac juz o tym ze ładowarki znalezc sie nie dało.
Czytałem gdzies w necie, ze pasuja baterie od nokiów... niestety ani bateria od 3310(i podobne) ani od 8210 (połowe mniejsza) nie pasuja ze wzgledu na długosc.. nie mieszacz sie po prostu.
Baterie te wchodza stykaja lecz PDA sie nie włącza, ssyłaszlem cos o tym ze klapka od bateri musi byc załozona (niemozliwosc...w przypadku wystajacyh bateri) a w srodku zauwazłyem jakis ząbek, ktory mimo wielu prub dociskanai zapałka nie pozwoalił na urochomienie tego Compaqua
Woobec czego nie moge tego PDA uruchomic (kasa jeszce nie zapłacona, wiec nie myslcie ze kupiłem plastik i slikon do kosza)...
Prosze o propozycje zamiennikow bateri, lub osob ktore miały radzily sobie jakos w tej sytuacji... znalezienie nowej batri w necie, jest bardzo trudne i niejednokrotnie jej cena stanowi 60% ceny PDA..