Simpad i karta sieciowa

• 2 Odpowiedzi
  • 765 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
Simpad i karta sieciowa
« dnia: Kwiecień 09, 2005, 15:36:01 »
Witam, uprzedzając odsyłanie do archiwum - przeszukałem i niestety nie znalazłem.
Problem jaki mnie nurtuje to nawiązanie połączenia z siecią.
Hardware:
1. SL4
2. PCMCIA - 3Com Megahertz model 3cce589ET (sprzedający zarzeka się, że to chodziło - nie mam podstaw by mu nie wierzyć)
3. PC Card Lan Cable 3C-PC-COMBO-CBL
Software:
1. WinCE.NET ver. 4.10 (Built 908)

Po włożeniu karty i podłączeniu do sieci otrzymuję taki komunikat "DHCP was unable to obtain an IP address. If the netcard is removable, then you can remove/reinsert it to have DHCP make another attempt to obtain an IP address for it. Otherwise, you can statically assign an address."
Zatem wyciągam kartę i wkładam ponownie a simpad się "zawiesza" i pomaga tylko "szpila od tyłu".

Co z tym fantem zrobić?
Aha, czy SL4 ma BT? W Control Panel ma Bluetooth Device Properties ?!

*

Offline Kusiu

• 3968
Simpad i karta sieciowa
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2005, 16:08:33 »
SL4 nie ma BT.

Nic nie napisałeś o swoim dostawcy internetu oraz ustawieniach, które masz w sieci lokalnej...

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
Simpad i karta sieciowa
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2005, 16:13:55 »
Cytat: Kusiu
SL4 nie ma BT.

Nic nie napisałeś o swoim dostawcy internetu oraz ustawieniach, które masz w sieci lokalnej...
Hm... Sprzedający wpomniał, że wystarczy tylko wcisnąć klawisz "renew" i będzie chodziło?!
Dostawca Internetu : Aster
O jakie ustawienia w sieci lokalnej pytasz?
 Szczerze mówiąc w to się nigdy za specjalnie nie zagłębiam - działa to działa. W tej chwili korzystam z XP Pro - gdzie masz szukać informacji o które pytasz?