SIMpad + slownik

• 4 Odpowiedzi
  • 645 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SIMpad + slownik
« dnia: Luty 10, 2005, 22:24:54 »
Witam Szanownych Forumowiczow!

Jako ze jestem nowym uzytkownikiem na poczatku chcialem pogratulowac bardzo fajnego forum i serwisu.

O kilku dni jestem posiadaczem SIMpada (WinCe 4.1), niestety jak do tej pory nie udalo mi sie znalezc dzialajacego slownika ang-pol. Moze ktos z bardziej doswiadczonych uzytkownikow moglby mi podpowiedziec cos na ten temat? Dodam, ze slownika SlovoEd (mimo opisu na stronie producenta, ze dziala pod WinCe), nie udalo mi sie sklonic do dzialania.
Z gory dziekuje.

Piotr

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SIMpad + slownik
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2005, 22:29:34 »
SlovoEd dziala na Windows CE. Pamietaj jednak ze Windows CE to cala rodzina systemow operacyjnych. SlovoEd przeznaczony jest akurat dla odmiany Pocket PC mobilnych okienek, a nie czystego Windows CE .NET, ktory masz w SIMpadzie. Ogolnie z oprogramowaniem dla czystego Windows CE .NET jest bardzo duzy problem, bo praktycznie nikt juz nie produkuje takich aplikacji.

SIMpad + slownik
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2005, 23:25:58 »
Dziekuje za szybka odpowiedz. Wyczytalem na forum, ze PocketDict uruchamia sie na SIMpadzie. Michal Kuswik podal link do fakedll z opisem, ktore pliki przegrac:
"W przypadku  PocketDict trzeba przegraŠ:
- DocList.dll
- mfcce300.dll
- olece300.dll
- aygshell-pocketdict.dll i zmeniŠ jej nazwŕ na aygshell.dll
Calosc wrzuciŠ do katalogu pocketdict."
Niestety PocketDict 1.2 (uruchamiany z PC exe)sciagniety ze strony producenta przy probie instalacji mowi, ze podlaczone urzadzenie jest nieodpowiednie. Jest jakis sposob, zeby mimo to zainstalowac i podmienic pozniej dlle?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SIMpad + slownik
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2005, 23:31:41 »
Zobacz czy da sie wypakowac z tego pliki .exe zawartosc, a dokladnie pliki CAB. Jeden z tych plikow po przegraniu do pamieci PDA i uruchomieniu zainstaluje automatycznie program. Takich plikow CAB moze byc tam kilka - dla roznych wersji systemu i dla roznych procesorow. Wybierz taki ktory ma w nazwie ARM, chyba ze nie bedzie takiego oznaczenia to sprawdzaj wszystkie jeden po drugim. Jesli nie da sie wypakowac pliku .exe to skoro juz go uruchomiles to zapewne instalator stworzyl na PC w folderze Program Files/Microsoft ActiveSync folder z nazwa aplikacji i tam znajdziesz pliki CAB.

[Dodano: 2005-02-10 23:32:18]
Te pliki CAB wygladaja jak zwykle ZIPy - takze nie Cie to nie zwiedzie. Nie nalezy ich rozpakowywac tylko przeniesc do pamieci PDA i uruchomic.

SIMpad + slownik
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2005, 23:48:11 »
Bardzo dziekuje za wskazowki. Udalo sie!

[Dodano: 2005-02-11 00:35:29]
A moze ktos uzywa jeszcze innego slownika na SIMpadzie?