SimPad SL4 Net 4.1 połączenie z internetem poprzez inny komp

• 10 Odpowiedzi
  • 1884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kracz

• 17
« dnia: Grudzień 23, 2003, 20:53:27 »
Jak w temacie. Czy ktoś z szanownych Klubowiczów już to ćwiczył i może podzielić się doświadczeniem ? Chciałbym udostępnić połączenie na winxp (neostrada) i połączyć simpada do komputera tak aby przez niego móc korzystać z internetu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Krzysztof

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2003, 22:15:14 »
mocha PPP -  http://www.mochasoft.dk/ (działa przez łącze szeregowe, przez irdę też powinno).

--
Cezarex
Clie S360, T-Sinus

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2003, 23:51:46 »
Przez IR dziala ale nie w WinXP

*

Offline kracz

• 17
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2003, 10:58:11 »
Dziękuję bardzo, działa
a tak przy okazji:
Wszystkiego najlepszego, zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich Klubowiczów.

Krzysztof
Tungsten-E, Simpad SL4

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2003, 12:26:50 »
kracz napisał:

Tungsten-E, Simpad SL4

He he... widze ze koledzy powoli siegaja po "zakazany owoc" :))
Spoko spoko... mozna zaczac od Windows CE .NET :D ... potem polecam kupic cos z taka fajna nakladka na CE .NET v4.2 ... jak to sie nazywalo ... eee ... Pocket PC 2003 ]:>

*

Offline kracz

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2003, 19:25:20 »
PDA używam od dawna zaczynałem od urządzeń z Palm OS (m100,xe,clie 760v,zire71,tungsten_e itp.)  a simpada używam od niedawna jako coś pomiędzy laptopem a palmem natomiast nie zamierzam używać jako głównego urządzenia mobilnego urządzenia z systemem pocket - ze względu na zbyt małą ilość oprogramowania.

Pozdrawiam
Krzysztof

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2004, 14:50:22 »
he he... to bylo dobre... zbyt mala ilosc oprogramowania :))

Widze ze to co mowilo sie kilka lat temu dla wielu jest nadal aktualne... To tak jak powiedziec ze urzadzenia z Palm OS dluzej dzialaja na bateriach od Pocketow :D

Moge zaryzykowac stwierdzenie ze teraz oprogramowania dla Pocket PC jest niemal tyle samo, a nawet wiecej co dla Palm OS, jesli wezmie sie pod uwage aplikacje wykorzystujace w Palm OS hi-res i inne "cuda" ktore od wersji 5.0 oferuje ten system. Bo nie ma sensu wspominac tutaj tez o starych low-resowych programach.

*

Offline kracz

• 17
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2004, 20:36:23 »
Być może to cię śmieszy ale mam na palma około 4,5 GB różnych programów starych i nowych wersji - freeware i shareware oraz płatnych. Natomiast na Windowsa CE pomimo przeszukiwania internetu udało mi się znaleźć na chwilę obecną około 200 mb. A co z kompatybilnością na systemach pocket wiele programów nie działa na różnych platformach PC2003,HPC2000,PC2000,WIN CE 3.0,2.0 i trzeba kombinować z wgrywaniem bibliotek itp., natomiast na palm os prawie wszystkie udaje się uruchomić (tak wiem zaraz zadasz pytanie po co?) Ponieważ niektórzy autorzy napisali raz program i nowszych wersji nie ma - a spełnia on moje wymagania. Wszystko to rzecz gustu i zastosowanie sprzętu. Więc pozwól innym mieć swoje zdanie na ten temat.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2004, 20:54:58 »
No tak!
Przejście na jasną strone Mocy zawsze boli! ;)

*

Offline REi

• *
  • 87
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 06, 2004, 21:14:47 »
Wypraszam sobie ja mam PocketPC o około 1 miesiąca i mam ok 700 MB oprogramowania niepłatnego (to tylko mała część reszta przepadła po formacie) i około 500 MB innege (płatne / shareware itd.) :))

*

Offline kracz

• 17
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2004, 21:28:39 »
Może i boli zapraszam pl.comp.sys.palm i może się myle [PPC] ale z uprzejmości jest dopuszczone. Ale widzę, że jak ktoś ma klapki na oczach to tylko wyśmiewać umie - skończmy ten temat ponieważ nie mam ochoty dalej tego ciągnąć.

Po prostu więcej nie piszmy o palm os na forum windows ce - ok.
Chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć na temat simpadów i oprogramowania do nich a takze różnych rozwiązań i jeżeli komuś przeszkadza to, że się tak podpisałem - od tego się zaczeła dyskusja to biję się w piersi i więcej nie dam się sprowokować.

Dziękuję za wszelkie wyjaśnienia i proszę o więcej.

[Dodano: 2004-01-06 21:32:58]
Ok PocketPC to chyba nie to samo co HPC2000 - chyba, że się mylę?
tzn. różnice w systemie i kompatybilność programów. Mi chodzi o programy do simpada pod wince 4.1 net.