SIMPAD SL4 i dysk PCMCIA 2GB

• 10 Odpowiedzi
  • 1633 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rod

• 6
« dnia: Lipiec 16, 2004, 14:44:31 »
Bawie sie od niedawna SL4 i na liscie kompatybilnych urządzeń z jego standartowym systemem znajduje sie dysk Toshiby 2GB na PCMCIA.
Na swoim SMIPAdzie mam Win ce.net 4.2 i niestety w tym systemie nie widze po włożeniu dysku. Czy może ktoś wie albo ma jakiś pomysł jak temu zaradzić gdyż nie mam zbytniej ochoty zmieniac systemu na CE 3.0

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2004, 15:47:56 »

*

Offline rod

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2004, 16:32:21 »
właśnie spróbowałem niestety nadal bez efektu, ale ciekawa może być modyfikacja atadisk.dll , musze cos pokombinować
Dzieki wielkie

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2004, 17:11:18 »
To dziwne ze ten dysk nie dziala. Moze jest zle sformatowany?

*

Offline rod

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2004, 17:20:23 »
wince.net jak juz to nie widzi ntfsa i temu podobne faty bez problemu widzi 12,16 i 32 bitowe. Dysk jest dobrze sformatowany.
Problem sobie rozwiazałem przez podłożenie atadisk.dll przeznaczonego pod  ce 4.01 i dysk odrazu jest widoczny i pieknie chodzi:)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2004, 14:00:36 »
Czyli dales starszy atadisk.dll? Czy moze jakis zmodyfikowany?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2004, 19:59:15 »
Jak możesz udostępnij go lub wyślij mi na maila, dorzucę ten podpunkt do FAQ-u.

kuswik@kki.pl

*

Offline rod

• 6
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2004, 14:38:14 »
sorry troche dlugo mnie nie było ...wakacje i te sprawy:)....mowiac szczerze nie wiem czy ten dll jes modyfikowany znalazlem ich pare w sieci wybralem jeden i ruszylo bez problemu ...w razie czego moge go przeslac na maila jezeli ktos potrzebuje ale mysle ze nie ma problemy by go znalezc samemu......michal przeslalem ci go takze mailem

*

Offline enpa

• *
  • 82
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2005, 19:27:03 »
rod lub Michal - moglibyscie udostepnic ten plik ''atadisk.dll''? okazuje sie ze znalezienie prawidlowego nie jest takie proste...I gdyby tak jeszcze kilka slow wiecej o samej procedurze podmiany / instalacji tego drivera to byloby swietnie. Na moim Simpadzie dostaje komunikat ze ''atadisk'' jest w romie i ze nie mam do niego dostepu...Pozdrowienia!

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2005, 20:06:30 »
http://toya.net.pl/~simpad/atadisk.rar

Co do instalacji to niestety nie pomogę bo nigdy nie miałem potrzeby instalować.

*

Offline enpa

• *
  • 82
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2005, 21:05:41 »
Jest!!! Udało się!!! Twardy Toshiby działa :)) Kusiu - WIELKIE DZIEKI!!!
Dla lamerów do mnie podobnych: wystarczy przekopiowac plik z linku powyzej do katalogu Windows. Najprosciej jest mu zmienic wczesniej nazwe, potem przekopiowac i jak juz bedzie w katalogu Windows wrocic do oryginalnej nazwy. Ptem juz tylko soft reset i Simpada widzi twardziela. Zalecam korzystanie z ATADISKU z linku podanego przez Kusia. Samemu probowalem z 5-cioma innymi ktore znalazlem w sieci ale niestety na żadnym nie ruszyło. Pozdrawiam!