Simpad SL4

• 1 Odpowiedzi
  • 1553 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Simpad SL4
« dnia: Wrzesień 25, 2003, 00:36:22 »
 Zastanawiam się nad zakupem sprzętu jak w temacie, ale mam jeszcze parę pytań. Gdzie instalują się programy? W pamięci FLASH? Ile tam jest miejsca? Bo chyba nie w RAMie, a może w dodatkowej pamięci, np. na karcie PCMCIA?

Druga sprawa - jak jest z odtwarzaniem muzyki (MP3)? W żadnych danych na stronie Siemensa i innych nie znalazłem informacji, czy chociaż jest to stereo. Jak jest z jakością dźwięku, obciążeniem procesora? Czy są programy do odtwarzania innych formatów, np. ogg?

I na koniec pytanie do kolegi Foxa, bo widziałem, że pisał coś o współpracy z kartami wlan Orinoco. Czy można normalnie korzystać z internetu łącząc się z jakimś AP? I czy działa Netstumbler?

*

Offline Kusiu

• 3968
Simpad SL4
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2003, 01:00:45 »
Programy instaluje się w pamięci RAM albo na karcie pamięci (adapter pcmia -> np. compact flash. Pamięć ram jest podtrzymywana przez akumulatory, więc gdy się rozładują jej zawartość zostaje wyczyszczona.
Siemens SL4 64mb pamięci RAM.

Simpad potrafi odtwarzać pliki mp3 (np. poprzez program XAudio). Ma wbudowany monofoniczny głośnik, nie ma typowego wyjścia słuchawkowego. Słuchawki można podłączyć poprzez Siemensowkie złącze (pasują takie od telefonów SL42/SL45 lub zestawy słuchawkowe) ale według moich informacji tutaj też jest tylko mono. Ciężko mi powiedzieć coś o jakości bo używałem tylko wbudowanego głośniczka - jest on dosć cichy, jakościowo bardzo podobny do głośniczka w IPAQ-u. O ile pamiętam podczas odtwarzania mp3 procesor jest zajęty w 14%.

Simpad współpracuje z kartami typu WLAN, bezproblemowo można go podłączyć korzystając np. z access pointa.

Listę takich kart znajdziesz na mojej stronie http:/logo.w.interia.pl/simpad w dziale peryferia. Ostatnio dodałem tam spis kart przetestowanych przez użytkowników.