Simpad (dziwny pixel)

• 4 Odpowiedzi
  • 950 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Simpad (dziwny pixel)
« dnia: Sierpień 05, 2004, 22:52:49 »
Mam taki problem kupilem simpada na allegro, niestety gdy do mnie dotarl okazalo sie ze ma jakis dziwny pixel. Jest on widoczny tylko na ciemnych talach, tak ajk by pixel byl w stanie wyswietlac tylko czesc barw (na bialym tle jest nie widoczny) natomiast na ciemniejszych tlach jest widoczny jaka niebieska kropka. Co to jest ?? Odeslalem simpada na gwarancji ale teraz ta osoba twierdzi ze zaden program nie pokzaje wady matrycy ?? Czy moge cos  zrobic, albo czy jest jakis program ktory udowodnie ze to jest jakas wada ??

oto zdjecie simpada z widocznym pixelem http://www.gry.sirius.pl/pixel.jpg zdjecie 260 kb

*

Offline Kusiu

• 3968
Simpad (dziwny pixel)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2004, 15:13:08 »
Moim zdaniem jest to najzwyklejszy tzw bad lub hot piksel - co prawda na tym zdjęciu wyszedł dość duży (tak jakby to była plamka z kilku pikeseli), ale może to tylko takie przekłamanie fotografii.

Niestety jest to bardzo często spotykany błąd matrycy w Siemensach SL4 - jeden taki piksel to i tak bardzo mało. Należy pamiętać, że SIMpad nie jest najnowocześniejszym urządzeniem i jego matryca nie była produkowana w technologii umożliwiającej wyeliminowanie tego typu wad.

To, że sprzedawcy z Allegro nie informują klientów o takiej przypadłości to już jest temat na zupełnie inną rozmowę...

Simpad (dziwny pixel)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2004, 16:04:15 »
Sprzet byl objety 2 tygodniową gwarancją dlatego go odeslałem czekam teraz co bedzie dalej. Bylo zanzczone ze sprzet jest 100% a dle mnie to nie jest sprawny sprzet tylko z wadą :(

*

Offline Kusiu

• 3968
Simpad (dziwny pixel)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2004, 16:44:06 »
O ile się orientuję to Siemens nie uznawał tego za wadę (do 3 bad pikseli) - taki jest urok ekranów LCD z początku wieku ;)

Oczywiście nadal twierdzę, że sprzedawcy powinni o tym informować klienta.

Simpad (dziwny pixel)
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2004, 22:50:47 »
tak ale od 2003 roku jest ustawa o Niezgodnosci towaru z umową, odpowiada za to sprzedajacy a nie producent.