sharp hc-4600 a obsługa języka japońskiego i inne problemy

• 6 Odpowiedzi
  • 634 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 10, 2006, 19:38:38 »
Witam
Uczę się języka japońskiego i zależało by mi aby mój sharp obsługiwał ten język. Czy jest wogóle taka możliwość? Wiem, że jest dużo stron japońskich z softem do tego.

Druga sprawa cały dzien siedze i sciagam programy, ale zaden mi nie odpalił, czy to totalcommander czy inne , co sie dzieje?

Np pisze .... is nnot valid Windows CE application.

albo

The aplication cannot run on this device type.

Ratujcie

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Re: sharp hc-4600 a obsługa języka japońskiego i inne proble
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2006, 19:58:11 »
Cytat: "mihaujp"
Witam
Druga sprawa cały dzien siedze i sciagam programy, ale zaden mi nie odpalił, czy to totalcommander czy inne , co sie dzieje?
Np pisze .... is nnot valid Windows CE application.
albo
The aplication cannot run on this device type.

może instalujesz programy dla innej wersji Windowsa?

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2006, 21:07:33 »
Raczej wątpie gdyż korzystałem m.in. z tej strony http://mobile.wince2soft.cba.pl/

oraz uzywałem programów które przesłał mi gosc który sprzedaje to na allegro

Nawet próbowałem z wyzej wymienionej strony sciagnac program do obsługi mp3.

Chciałbym takze aby word obsługiwał mi polskie znaki, ale to spolszczenie które dał mi sprzedawca nie działa.

Juz naprwde niewiem co robic.

Moze mi ktos na próbe podesłac program który działą na jego sharpie?

oto mój mail mihaujp@o2.pl

Aha czy ten sharp mozna wyłaczyc jakos? Jak daje OFF to on jest jakby w stanie czuwania niby ekran jest czarny, ale jak daje ON to on powraca do poprzedniego ekranu, jakby niebyło wyłaczenia systemu

*

Offline kruszbuk3

• 265
  • Sprzęt: IPAQ 4150 Motorola L6 Jornada 690
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2006, 21:28:05 »
Można wyłączyć wyjmując baterie :P
Ale wtedy masz hard reset za każdym razem.
Nie bój się on pobiera naprawdę mało prądu w trybie uśpienia

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2006, 21:56:24 »
a wiecie oco chodzi z tymi programami? dlaczego mi nie chodzą?

naprawde juz mam dosc cały dzien poswieciłem na te proxy i ani jeden nie ruszył, błagam pomóżcie albo sharp przez okno poleci

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2006, 19:16:36 »
ok proxy chodza, poprostu zle robiłem gdyz chciałem to instalowac bezposrednio na sharpie, a niewiedziałem, ze najpierw musze to odpalic na PC, ale....

Powstał inny problem, wyciągnełem na jakas minute te okragła baterie oraz pojemnik z akumulatorami i teraz za chiny niemoge włłaczyc sharpa, nawet jak podłacze zasilacz to dioda raz mrugnie i koniec.

Co sie dzieje? Czyzby padł?

Jak podłacze zasilacz to nie ładuje. Zaswieci kilka razy dioda i koniec

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2006, 17:28:29 »
Programy z mojej strony w 99% były testowane. Poza tym wchodź na www.wince2sooft.cba.pl a nie mobile.(...) gdyż na stronę główną częściej nanoszę aktualizację. Kolejna sprawa to to, że każdy instalator, który nie jest plikiem .cab instalujemy poprzez peceta z zainstalowanym activesyncem.

Co do baterii to wyjmij zarówno backup baterry jak i główną. Tak czasem się robi jak w twoim przypadku - sharp zachowuje się jak włączony ale nie działa - ja zaradziłem tylko hard resetem czyli owym wyjęciem na parę minut baterii.

Dioda mruga kilka razy właśnie jak jest włączony (dlatego wyżej opisałem w ten sposób jego zachowanie) - jak wyjmiesz i spowrotem włożysz baterię główną, ale nie będziesz próbował włączać, to powinno ładować.

Ponieważ teraz doczytałem, że wyjąłeś obydwie baterie - przesuń suwak pod sharpem maksymalnie w przeciwną stronę niz wyciągałeś baterię - na 99% masz go na środku.

Pozdrawiam