Samoistny hard reset

• 3 Odpowiedzi
  • 579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
Samoistny hard reset
« dnia: Czerwiec 06, 2006, 21:07:37 »
Od kilku dni bawię się Casiopeą E200. I co kilka godzin pracy komputerek wykonuje hard reset. Instalowane były: Pocket DOS (na Jornadzie 720 pracuje bez zająknięcia przeszło półtora roku), Total Commander i jakaś prosta polonizacja demo. Nie sądzę, żeby te programy mogły spwodowac tak fatalne skutki. Czy ktoś z Forumowiczów mógłby cos zasugerować?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline vladymir

• 610
Samoistny hard reset
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2006, 09:34:29 »
Ułatwiam zadanie: Casiopee kupiłem z całkowicie zużyta baterią backupu, co sprawdziłem przyzrądami. Jednak system raportuje ją jako w pełni naładowaną! W takiej sytuacji rzeczywiście każde chwilowe odcięcie zasilania baterii głównej (też jest w nienajlepszym stanie, o czym lojalnie uprzedził allegrowy sprzedawca) może dac hard reset.
Nowa wersja pytania: Czy Cassiopea E200G rzeczywiście ma błędny odczyt stanu baterii backupu?
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
Samoistny hard reset
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2006, 06:52:39 »
Wymień na nową backup.
A i jescze coś - wyjmij ją i zobacz co pokaże, u mnie odrazu po odpaleniu się drze na 3/4 ekranu  :D
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

*

Offline vladymir

• 610
Samoistny hard reset
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2006, 21:35:46 »
Zgadza się - po wymianie baterii backupu dalej jest te same 100% jej naładowania, ale Kazia trzyma dane raczej pewnie.
Dzięki!