Uruchomilem neta na WinCE 2.11 prg do poczty lub komunikator

• 18 Odpowiedzi
  • 1529 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 03, 2007, 06:20:20 »
Witam, udało mi się odpalic internet na Modelu Cassiopeia E-105G za pomoca modemu z telefonu komorkowego, tzn internet przez irde. Dla wiekszosci osob było to niemozliwe, no ale jak sie chce to sie zrobi, internet jako tako chodzi, ale ma duze braki, potrzebuje jakeigokolwiek programu ktory działa na windowsie CE 2.11. wiekszosc z programow nie da sie wogle zainstalowac a jak juz da to nie da sie ich uruchomic na palmtopie. jesli chodzi o komunikator to moze on byc uruchamiany ze strony www, tylko bez javy ;/ lub jakis insstalowany.

*

Offline LCU

• 23
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2007, 20:07:02 »
do poczty pod win CE 2.11 poelcam nPop a komunikator to iMov :)
iMov jest to komunikator Jabberowy więc musisz znaleść jakiś serwer jabberowy ja polecam http://www.chrome.pl ten serwer support-uje GG i tlen:)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2007, 21:28:03 »
nie da rady tego zainstalowac, albo ja nie moge znalesc wersji pod 2.11, mam nPOP ale nie moge tego wogle uruchomic na komputwerze zeby actiwe sync to zainstalował. Mogłby mi ktos podrzucic instalke iMove, byłbym bardzo wdzieczny, prosze na prywatna wiadomosc.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2007, 18:57:30 »
Z tego, co pamiętam to nPOP-a wrzuca się bezpośrednio na pda bez instalacji

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2007, 23:20:32 »
no ok npop sie mi uruchomil jutro go przetestuje na polonczeniu z netem bo dzis nie mam telefonu z modemem, a coz komunikatorem?? zna ktoś jakis? potrzbeuje cos co da mi mozliwosc gadania z ludzi z gadu gadu, zna ktoś prosze o podpowiedz, na windowsa CE 2.11

*

Offline LCU

• 23
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2007, 01:01:36 »
jak już mowiłem iMov jest tylko i konto na http://www.chrome.pl lub innym polski serwerze Jabberowym :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2007, 02:10:28 »
Co prawda już od dawna nie mam tych urządzeń ale odkopałem stronę z ktorej korzystalem w wielu różnych potrzebach  freewarowego softu na te starsze urządzenia: http://www.yetanotherhomepage.com/j7xx/j7xx.html?
Mam nadzieję iż pomoże  :))
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2007, 00:02:47 »
witam, no mowiles o imov tylko znajdz wersja ktora odpali na CE 2.11 :) to xhyba graniczy z cudem i jest sztuką :D dziski za link, napewno sie przyda.

hoho
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2007, 23:07:16 »
szukam juz od miesiąca na jornade 680 i chyba dam sobie na spox nic nie chce odpalić. Ktoś podobno odpalil imov tylko jaka wersja to juz ambafatima

*

Offline LCU

• 23
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2007, 01:41:06 »
linku nie pamietam ale go na forum znalazłem :D poszukajcie na forum :) mam Imova pod winCE 2.11

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:44:15 »
nie wiem czemu ale nie moge tego zainstalowac ;/  jak instaluje  poziomu komputera przez activesync to mi wyskakuje na koncu jak wgrywa plik na pda ze to nie na ta wersje pda. A jak wgram pliki cab na karte pameici i proboje je uruchomic to si enie da bo cos tam pisze po niemiecku;/ nie wiem jak to zrobic. moze mi ktos pomoc?

LCU
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2007, 21:15:29 »
Wielkie dzięki odpaliłem na swojej 680 i smiga trochę to ubogie bo nie widać kto dostępny a kto nie. No ale lepsze takie niż nic. Teraz mam już wszystko co potrzeba:)

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 07, 2007, 21:21:39 »
tylko dlaczego na casio E-105G nie pojdzie, u mnie tez jest winCE 2.11 i lipa ;/

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 09, 2007, 08:24:45 »
Bo to PalmSizePC a program widocznie został skompilowany pod HandheldPC

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 09, 2007, 17:15:58 »
czyli nie  ma zadnego jkijeta jabbera albo gadu gadu pod ten sprzęt??

*

Offline beyond65

• 43
    • www.gdp.art.pl
  • Sprzęt: HTC Uniersal/nE61/N958GB/nNGAGE/Fujitsu LOOX 420
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 26, 2007, 14:05:52 »
Witam przeglądam sobie forum i widze że mogę Ci pomóc.Otóż można odpalić gg na tym palmtopie.Wystarczy poszukać przeglądarki wapu nazywa się ona ,,WinWap CE,,wtedy wystarczy wejść na stronę freeblwr.comm.pl/login.php i i się zalogować.Na początku logujemy się do RTG wpisując swój numer gg i hasło,później logujemy się już do gg powtarzając czynność.Mam nadzieje że pomogłem.
HTC Uniersal/ Dell axim x51v/Fujitsu siemens LOOX 420
Nokia N95 8GB/ NGage / E61 /

*

Offline beyond65

• 43
    • www.gdp.art.pl
  • Sprzęt: HTC Uniersal/nE61/N958GB/nNGAGE/Fujitsu LOOX 420
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 26, 2007, 14:11:01 »
Witam przeglądam sobie forum i widze że mogę Ci pomóc.Otóż można odpalić gg na tym palmtopie.Wystarczy poszukać przeglądarki wapu nazywa się ona ,,WinWap CE,,wtedy wystarczy wejść na stronę freeblwr.comm.pl/login.php i i się zalogować.Na początku logujemy się do RTG wpisując swój numer gg i hasło,później logujemy się już do gg powtarzając czynność.Mam nadzieje że pomogłem.
HTC Uniersal/ Dell axim x51v/Fujitsu siemens LOOX 420
Nokia N95 8GB/ NGage / E61 /

Odp: Uruchomilem neta na WinCE 2.11 prg do poczty lub komunikator
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 24, 2007, 22:00:43 »
Witaj

Czy mógłbys opisac w jaki sposób zmusiłeś  Cassiopeie do współpracy z telefonem?