Programy Windows CE.Net

• 6 Odpowiedzi
  • 2518 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
Programy Windows CE.Net
« dnia: Maj 30, 2007, 21:45:31 »
Witam wszystkich.
Może ktomuś udało się uruchomić Pocket Gadu, Pocket Paintera na T-Sinusie lub innym HPC z os Win CE.Net ? Jak dorzucić np. nowsze Coredll.dll skoro jedno siedzi już w romie?
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2007, 16:20:01 wysłana przez kero8 »

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Odp: Programy Windows CE.Net
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2007, 22:23:05 »
Aby podmienić plik dll używany przez system zmieniasz jego nazwę na dowolną (np. z coredll.dll robisz coredll.old) i wrzucasz do katalogu Windows nowy coredll.dll. Po soft resecie system będzie korzystał z nowego coredll.dll.

Bardzo pomocny jest program ExecutabilityCheck.exe.
Dzięki niemu możesz zmienić w aplikacji odwołanie do biblioteki DLL (np. żeby korzystała z biblioteki coredl2.dll zamiast coredll.dll - plik coredl2.dll wrzucasz do folderu z aplikacją).

http://hpcmonex.net/izemize/exec.zip

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2007, 14:25:39 »
Pamiętej tylko że coredll.dll to jądro systemu... nieprawidłowe i czeka cię HR. Oprócz tego kargul.pl - jak chcesz zmienić nazwę pliku siedzącego w romie  ;D ??

*

Offline Kargul.pl

• 303
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2007, 22:06:14 »
Oprócz tego kargul.pl - jak chcesz zmienić nazwę pliku siedzącego w romie  ;D ??

Racja - trochę się rozpędziłem coredll.dll nie da się podmienić ale można dodać coredl2.dll i wyedytować (zhakować ;) ) aplikację za pomocą ExecutabilityCheck.exe aby odwoływała się do coredl2.dll.

Pozdro!

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2007, 22:10:42 »
Niby tak, ale nie zawsze to zadziała (myślę że wiesz o czym mówię ;-) WinCE4PPCDev)

*

Offline Kargul.pl

• 303
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2007, 13:39:14 »
Widzisz ostatnio sam miałem z tym mały kłopot i udało mi się to trochę obejść tj. wyedytowałem powiązania wszystkich potrzebnych dll-i (np. aygshel2.dll odwoływał się do commctrl2.dll i coredl2.dll) i o dziwo ten sposób zadziałał.

Pozdro!

*

• 6211
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2007, 15:46:42 »
Tym sposobem też się bawiliśmy, ale to inna działka ;-)