problemy z CLIO 1050 - help me!

• 7 Odpowiedzi
  • 576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 01, 2006, 15:44:56 »
Witam.

Pare dni temu kupilem sobie tego handhelda na Allegro. Jedyna jego wada mechaniczna jest to, ze nie dziala port PCMCIA :(. Na szczescie ma jeszcze czytnik CompactFlash i IRDe.
Problem jest natury takiej, ze nie majac zadnych sterownikow ani brak dzialajacego portu PCMCIA nie moge na przyklad spolszczyc systemu itp. W sumie to nic nie moge zainstalowac. Nie znam sie dobrze na tego typu urzadzeniach, wiec prosze o pomoc.
Czy na przyklad podlaczajac do niego kabel sieciowy (jest miejsce) a drugi koniec do PC nawiaze jakis bezposredni kontakt? Wiem, ze to smiesznie brzmi, ale naprawde nie wiem co mam zrobic.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz!

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2006, 19:41:15 »
1. ten port to nie LAN tylo modem.
2. Instalować możesz za pomocą podczerwieni lub kabla RS232 + ActiveSync , którego jak się domyślam nie masz. Jak nie masz Irdy w kompie, to przeszukaj allegro, irda na usb jest taniutka, ale najpierw przeczytaj ogłoszenie na tym forum.
3. Jak już miałbyś kartę sieciową, to poprzez IE wpisując //nazwa_komputera połączysz się z komputerem w twojej sieci i możesz sopojnie przeżucać pliki.

Ja również pozdrawiam ;-)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2006, 19:46:17 »
no chyba ze masz telefon z irda i pamiecia ... wtedy powinno sie udac przegrac z telefonu na tego clio

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:03:43 »
Dzieki chlopaki za pomoc, ale dalej nie kapuje do konca. Pliki ja potrafie przezucac (karta CF), ale chodzi o to, ze np. zeby spolszczyc system to plik spolszczajacy musze uruchomic na PC a pozniej on sie poprzez PC instaluje na handheldzie (tak mi sie przynajmniej wydaje). Probowalem plik spolszczajacy uruchomic bezposrednio z handhelda (to byl plik setup) to napisali ze plik nie jest kompatybilny z Windows CE. Kurcze no nie wiem jak temu zaradzic...

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:04:31 »
Dzieki chlopaki za pomoc, ale dalej nie kapuje do konca. Pliki ja potrafie przezucac (karta CF), ale chodzi o to, ze np. zeby spolszczyc system to plik spolszczajacy musze uruchomic na PC a pozniej on sie poprzez PC instaluje na handheldzie (tak mi sie przynajmniej wydaje). Probowalem plik spolszczajacy uruchomic bezposrednio z handhelda (to byl plik setup) to napisali ze plik nie jest kompatybilny z Windows CE. Kurcze no nie wiem jak temu zaradzic...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2006, 21:58:26 »
Cytat: "scigal"

rozpakuj plik i wrzuc do pda wlasciwego CABa

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2006, 22:12:11 »
Cytat: "andy_bez_wandy"

rozpakuj plik i wrzuc do pda wlasciwego CABa

hmm.. zastanawiam sie jak mam rozpakowac plik setup.exe ... :/

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 01, 2006, 23:43:35 »
Cytat: "scigal"