problem z velo 1 philips

• 4 Odpowiedzi
  • 595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z velo 1 philips
« dnia: Kwiecień 30, 2007, 11:35:45 »
Witajcie

Sprawilem sobie philipsa velo 1 i mam z nim pewien problem.  
Po włączeniu na akumulatorach i odpaleniu np.   worda po chwili velo sam potrafi się wyłączyć.   Natomiast zasilany z sieci przez zasilacz działa ok (czasami ale bardziej sporadycznie także potrafi się wyłączyć).   Gdy otwieram okno naładowania baterii wyskakuje mi, że stan baterii jest very good.  

W czym może tkwić problem? Czy może ktoś spotkał się z czymś podobnym?

z góry dziękuje za pomoc
manz

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: problem z velo 1 philips
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2007, 15:16:54 »
Spróbój zrobić Hard Reset, dziwne zachowanie

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2007, 17:01:44 »
To na bank baterie do wymiany. Velo 1 to sprzęt wprawdzie użyteczny, ale cokolwiek wiekowy. Ma baterię NI-MH, która po prostu nie ma prawa działać przez tych niemal 7 lat, jakie upłynęły od zakończenia produkcji. Takie baterie, nawet, jeśli nie sa intensywnie używane, starzeją się. Zamiast oryginalnej baterii daj dwa dobrej jakości akumulatorki AA (R6) i po sprawie.
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2007, 19:22:40 »
Zresetowałem urządzenie i nadal dzieje się to samo.

Czy to na pewno może być wina baterii - po włączeniu przez zasilacz dzieje się to samo.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 03, 2007, 12:20:48 »
Zrobiłem mały test - uruchomiłem velo z zasilacza i wyjąłem akumulatorki i dzieje się to samo.  Dowiedziałem się, że może to też być wina złego ustawienia - zbyt dużo pamięci do zapisu a zbyt mało dla programów.  Zmieniłem ustawienie i nadal bez zmian.  Dodam, że urządzenie nie posiada karty flash rom - jedynie standardowa ram.  Poradzono mi także by po odpaleniu poczekać pare minut i dopiero zaczynać prace na aplikacjach.  I znowu bez zmian - albo urządzenie pada odrazu po uruchomieniu programu lub po pewnym czasie - zapisaniu np.  3 - 4 linijek w wordzie.