Problem z kartą pamięci 1GB w Jornadzie 720

• 2 Odpowiedzi
  • 647 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline unknown_kom

• *
  • 96
  • Jornada & Palm Veteran
  • Sprzęt: TX, Tungsten C, Centro (CDMA), Universal
« dnia: Czerwiec 03, 2006, 16:00:47 »
Mam problem z kartą pamięci GOOD RAM 1GB X80. Nie mogę przenieść na nią żadnych plików. ActiveSync wyświetla że nie ma dostępu do karty pamięci. Jeszcze jedno. Z poziomu Jornady również nie mogę przenosić plików na kartę pamięci. Proszę o pilną pomoc.
Jornada 680 -> Jornada 690 -> Jornada 720 -> Nec 780 -> Nec 790 -> Palm m100 -> Palm m105 -> Palm Vx -> Palm m500 -> Palm IIIxe -> Jornada 720 -> Palm IIIc -> Palm IIIc -> Palm IIIe -> Tungsten C -> Palm TX -> Palm Centro (CDMA) -> Hermes -> Universal ->

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2006, 19:19:23 »
Najpewniej karta jest uszkodzona. Jesli tylko logicznie to ją sformatuj w czytniku podłączonym do PC, jeśli sprzętowo, to szukaj nowej.
Druga możliwość: jest to tzw karta utraszybka. Takiej nie czyta większość czytników, w tym te instalowane w PDA. Jeśli tak jest, wymień na wolniejszą.
Sprawdź tez Jornade na innej karcie dowolnej pojemności, żeby wyeliminowac podejrzenie uszkodzenia palmtopa.
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

*

Offline krzych

• *
  • 73
  • Sprzęt: HP Jornada 680; PSION 5mx
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2006, 11:47:46 »
Jesli chodzi o szybkosc karty, to ja uzywam CF Kingstone Elite PRO
1GB i 512MB i - mimo, ze sa szybsze od zwyklych "pomaranczek" Kingstona - chodza bez zarzutu..
Zdarzylo mi sie 2 razy przejechac po 1GBtowej chkdsk'iem po bledach jakie zglosila Jornada podczas pracy w IE (kilka okienek, kilka godzin w Necie).
Wiec - jak pisze Vladymir - trzeba by przejechac ja na PieCu scandiskiem lub jakims innym chkdsk..
U mnie bylo potem cacy..
:-)
Im bardziej poznaję ludzi...
Tym bardziej kocham zwierzęta...