Problem z karta CF 1GB

• 8 Odpowiedzi
  • 876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline loto

• **
  • 147
  • Sprzęt: MSI Wind
Problem z karta CF 1GB
« dnia: Sierpień 18, 2006, 10:47:02 »
wlasnie dotarla do mnei paczka z karta Cf firmy GoodRAM 1GB x80...na pierwszy rzut oka wszystko dziala bo na pc moge bez probelmu kopiowac pliki. gdy wlozylem karte do jornady 690 system ladnie ja wykryl i wyswietlil pliki kotre byly na niej...jazda zaczyna sie gdy chce cos skopiowac/zainstalowac  z poziomu hpc...wyskuje error

There was an erro veryfing a write operation to sector 4079.The storage card may be write protected,faulty on unsupported (error code 31)

do you want to ignore this error?
yes            no

normalnie zalamka;/ 3 dni jezdzilem po sklepach i nie moglem znalesc cf-ki 1gb w rozsadnej cenie (pozdro dla auchan i ceny 280zl za 1 gb).

edit
poresetowalem sobie troche jornade (hard jak i software-owo) i teraz moge kasowac i kopiowac pliki ale przy kazdej operacji wyskakuje error o blednych klastrach. praktycznie nie moge nic robic na karcie bo przy odpalaniu np obrazka wykakuje error za errorem i w koncu wszystko sie wykrzacza;/

*

Offline loto

• **
  • 147
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2006, 20:20:17 »
ahhhhhhhhh daruje juz sobie  ta karte  :wkurzony:  formatowanie na fat16 i fat 32 nie pomaga, tak samo format bezposrednio  za pomoca wince jak i jakiegos programu pod 2.11;/

mam nadzieje ze sprzedawca mi wymieni na inna...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2006, 22:50:32 »
Ja tylko powiem, że przesadziłeś z ceną, bo CF'ki 1GB chodzą na Allegro nawet po 130 zł :)

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2006, 06:01:44 »
x80

Przy najszybszych kartach z bliżej nieznanych przyczyn ojawiają się takie problemy. Jedyna szansa to wymienić kartę.

*

Offline loto

• **
  • 147
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2006, 11:47:13 »
Cytat: "BatSk8"
Ja tylko powiem, że przesadziłeś z ceną, bo CF'ki 1GB chodzą na Allegro nawet po 130 zł :)

zle sie zrozumielismy :) ja nie kupilem w auchan za 280 -musialbym byc zdesperowany na maxa zeby wylozyc taka kwote.

karte kupilem w pronotek.pl za 82zl.

@kitor
mam nadzieje ze sprzedawca okaze sie uczciwym i wymieni, jak narazie od piatku nie ma odpowiedzi moze w poniedzialek sytacja sie wyjasni.

teraz znowu dylemat ktora karte wybrac......

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2006, 12:12:38 »
wooolniejszą

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2006, 18:41:26 »

ja mialem za 60 zł ;) : http://www.allegro.pl/item120295371_toshiba_1gb_tanio_.html

Pzdr
Paweł

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2006, 18:42:47 »
Cytat: "loto"

zle sie zrozumielismy :) ja nie kupilem w auchan za 280 -musialbym byc zdesperowany na maxa zeby wylozyc taka kwote.

karte kupilem w pronotek.pl za 82zl.

@kitor
mam nadzieje ze sprzedawca okaze sie uczciwym i wymieni, jak narazie od piatku nie ma odpowiedzi moze w poniedzialek sytacja sie wyjasni.

teraz znowu dylemat ktora karte wybrac......

jornada obsluguje karty CF typ I, ta moze jest za nowa (typ II) ... a szkoda, bo microdrive jest w typ II i wtedy moglbym miec swapa na netbsd.

PZdr
Paweł

*

Offline loto

• **
  • 147
Problem z karta CF 1GB
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2006, 18:58:03 »
sprzedawca okazal sie uczciwy i wymieni karte..ufff nie ma to tamto biore wolna standardowa a nie jakas ultra mega szybka, mam dosyc niemilych niespodzianek  do konca wakacji

a z ta kompatybilnoscia to "jornada obsluguje" czy "windows ce pro" ? wydaje mi sie ze tu chodzi glownie o sterownik? sama karta zostaje przeciez wykryta, mozna na niej pracowac (ledwo ledwno ale udalo mi sie kilka razy cos skopiowac na nia pod wince, raz po formacie to nawet zaczela jakby dobrze dzialac) poprawcie mnie jezeli zle mowie  :)