PDF i polskie czcionki w Simpad SL4?

• 4 Odpowiedzi
  • 1214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 22, 2006, 20:44:55 »
witam,

mam simpada sl4 na win ce.net 4.1 english
wbudowany czytnik pdf w ogole nie czyta mi polskich czcionek.
Poszukuje czytnika, ktory po pierwsze bedzie prawidlowo wyswietlal  polskie czcionki, a po drugie potrafil obrocic strone o 90 stopni, zeby mozna bylo w pionie czytac (choc nie jest to niezbedne).

Adobe Reader for PPC 1 i 2 nie  mi sie wgrac - podaje komunikat, ze nie obsluguje tego urzadzenia.

Ktos polecal do obrotu Nyditot, ale tez informuje ze nie obsluguje tego urzadzenia.

Chyba ze ja cos zle robie z tymi programami.
Probowalem instalki przegrac na simpada, ale to nic nie dalo.
Po odpaleniu instalek na PC ladnie sie instaluje na pc ale potem kiedy ma instalowac na simpadzie to informuje, ze nie obsluguje tego urzadzenia.

Czy ktos moze polecic jakis programik do pdf, obslugujacy polskie czcionki?

pozdrawiam
i dziekuje
b

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2006, 12:37:23 »
Ansyr Primer 2.3 kiepsko sobie radzi z polskimi znakami, choć nieprawdą jest, że nigdy ich nie wyświetli...

Adobe Reader for PPC jak sama nazwa wskazuje nie jest programem dla hpc, stąd do jego uruchomienia na Simpadzie trzeba wykonać nieco zabiegów.

W przypadku wersji 1.0 należy pobrać plik instalacyjny od Adobe, zainstalować na PC (przy odłączonym Simpadzie), w katalogu programu Active Sync znaleźć katalog z zainstalowanymi plikami cab Adobe, przegrać plik cab dla procesora ARM na Simpada (nazwy nie pamiętam), uruchomić instalację na Simpadzie ignorując komunikat o niewłaściwym urządzeniu, wgrać na Simpada zestaw fake dll...
To wszystko można też zrobić korzystając z gotowego zestawu instalacyjnego do pobrania z hpcfactor.

W przypadku wersji 2.0 na hpcfactor znajduje się też gotowy zestaw plików. Jednak na CE.Net 4.1 zainstalowany w ten sposób Acrobat nie daje się uruchomić. Poprawny zestaw plików - specjalnie dla tego systemu - można znaleźć na forum hpcfactor.

*

Offline matmat

• 356
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2006, 16:31:02 »
Na stronie http://izemize.fw.hu/hpc.php znajduje sie acrobat 2.0 dla CE.net 4.1 - może bedzie dzialał poprawnie.

*

Offline HSM

• **
  • 188
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2006, 18:11:48 »
Dokładnie to źródło miałem na myśli...
Działa znakomicie - szybkość, duży i wyraźny ekran w ręku. Istnieją oczywiście mankamenty (nie działa "find", występują problemy z personalizacją interfejsu) wynikające z innej platformy docelowej.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2006, 18:19:10 »
dzieki,

juz wczoraj znalazlem.
Teraz czekam cierpliwie az sie skopiuje na Simpada po kabelku RS.
Jutro biegne kupic USB bo osiwieje:))

pozdrawiam
b

PS. Dam znac czy wszystko ladnie dziala.