Problem z Activesync

• 1 Odpowiedzi
  • 728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z Activesync
« dnia: Marzec 25, 2006, 21:02:37 »
Mam NEC Mobile PRO 780 na kompie winda XP. (NEC'a kupilem tydzien temu na allegro). Mam wiec taki problem ze po instalacji Activesync 3.71 lub 3.8 nie wyskakuje mi okno z pytaniem co chce synchronizowac. Program dziala, polaczenie miedzy pc a hpc jest zainicjowane ale za cholere nie moge otworzyc tego programu ( ikona na dole po prawej stronie jest). Wciskam prawy mysz i otwórz program Activesync i też nic. Jak wcisne exploruj to mi wyskakuje że "krytyczne uslugi komunikacyjne nie zostaly uruchomione. Zresetuj urządzenie przenośne i połącz sie ponownie" Resetowalem i nic. Prubowalem z AC 3.71 i 3.8 , czyscilem rejest nie pomoglo. Na innym kompie dziala bez problemu. Dzien wczesniej bylo oki ale zachcialo mi sie zainstalowac Mocha ppp wiec ze stony prod. wybralem Mocha ppp.EXE i ku mojemu zdziwieniu zaczelo mi sie instalowac AC 4.1 sprubowalem ponownie i to samo dopiero jak sciagnolem zipa zainstalowal mi sie mocha. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z ta sprawa ale odinstalowalem i mocha i AC 4.1, po tym nie moge kożystac z AC 3.71 i 3.8

Problem z Activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2006, 22:17:33 »
Dobra. Problem rozwiązałem. Wiedzy zaczerpnąłem HPC Factor. Problem polegał mianowicie na tym że zainstalował mi sie AC 4.1. Odinstalowanie programu nie wystarczy, należy usunąć z c:\windows\system32\ plik rapi.dll.
Po tym oczyściłem rejestr na wszelki wypadek. Po zainstalowaniu AC3.71 wszystko jest cacy.