Pomocy Vadem Clio 1050

• 11 Odpowiedzi
  • 1197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy Vadem Clio 1050
« dnia: Marzec 04, 2006, 20:44:34 »
Skąd można kupić kabel do vadem clio 1050  do synchronizacji z PC- kabel taki skradziono mi niestety a port podczerwieni nie działa. Mam duży problem z zainstalowaneiem potrzebnych aplikacji na komputerku. Jedyne co mi pozostaje to przenoszenie danych ( np arkusze kalkulacyjne czy też pliki tekstowe) za pomocą karty CF. chyba, ze istnieje jakiś sposób zainstalowania programów bezpośrednio na komputerku bez synchronizacji z PC-tem. Bardzo proszę o pomoc

*

Offline Kusiu

• 3968
Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2006, 21:55:22 »
Możesz instalować oprogramowanie z plików *.cab, poczytaj http://pdaclub.pl/info.php?id=6619 (na dole).

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2006, 07:49:52 »
Ale jak zrobić pliki cab z plików instalatora (setup.exe)?  Czy należy je rozpakować??????

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2006, 01:40:43 »
Jak uruchamiasz setup to większość programów kopiuje pliki cab do katalogu gdzie jest MS ActiveSync (tworzy podkatalog) - tam ich szukaj i pamiętaj, że Clio ma procesor MIPS :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Re: Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2006, 19:58:10 »
Cytat: "rafw007"
Skąd można kupić kabel do vadem clio 1050  do synchronizacji z PC- kabel taki skradziono mi niestety a port podczerwieni nie działa. Mam duży problem z zainstalowaneiem potrzebnych aplikacji na komputerku. Jedyne co mi pozostaje to przenoszenie danych ( np arkusze kalkulacyjne czy też pliki tekstowe) za pomocą karty CF. chyba, ze istnieje jakiś sposób zainstalowania programów bezpośrednio na komputerku bez synchronizacji z PC-tem. Bardzo proszę o pomoc

hmmm, sorry ze pytam ale po co komus krasc kabel do clio skoro nie ukradl samego clio ? no ja rozumiem ze te kable sa niezbyt czesto dostepne ale zeby akurat krasc kabel ??????

synchronizacja po sieci LAN, WLAN .... to chyba byloby najprostsze

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2006, 11:43:24 »
To ja poproszę o krótki instruktaż jak tego dokonać ;)

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2006, 21:45:02 »
kabel ukradli mi razem z torba, a komputera akurat nie było w środku wiec pod tym wzgledem pier..... złodziej miał pecha

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 25, 2006, 01:44:56 »
kabel ukradli mi razem z torba, a komputera akurat nie było w środku wiec pod tym wzgledem pier..... złodziej miał pecha

a powiedz mi prosze gdzie udalo Ci sie takowy kabel namierzyc ? czy tez kupiles razem z Clio ?

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 25, 2006, 10:49:09 »
Clio razem z kablem i zasilaczem został kupiony w USA i przywieziony przez moją krewną która była tam na stypendium.
Tak że obecnie nie mam możliwości dokupienia kabelka- bo w sklepach w Krakowie nie ma takiego sprzętu.
Chyba że udałoby się gdzieś dokupić albo dorobić???????
Nie wiem bo nie znam się na technice.
Komputerka używam przede wszystkim do pisania czytania .
ale mam problem bo nie mogę zainstalować  np programu do czytania PDF .
Chciałem przenięść program na karcie CF ale niestety nie chce się zainstalować. A nie ma tam plików CAB ( jest setup exe)
Czy da się to jakoś ewentualnie obejść ( przerobić setup exe na cab?????)
Wiem że może te pyania są lamerskie ale nie jestem zaawansowany w informatyce. Z góry dziękuję za jakieś sensowne porady ( nie dotyczące dywagacji o tym jak ktoś mógł ukraść kabel itp)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 25, 2006, 20:15:28 »
Clio razem z kablem i zasilaczem został kupiony w USA i przywieziony przez moją krewną która była tam na stypendium.
Tak że obecnie nie mam możliwości dokupienia kabelka- bo w sklepach w Krakowie nie ma takiego sprzętu.
Chyba że udałoby się gdzieś dokupić albo dorobić???????
Nie wiem bo nie znam się na technice.
Komputerka używam przede wszystkim do pisania czytania .
ale mam problem bo nie mogę zainstalować  np programu do czytania PDF .
Chciałem przenięść program na karcie CF ale niestety nie chce się zainstalować. A nie ma tam plików CAB ( jest setup exe)
Czy da się to jakoś ewentualnie obejść ( przerobić setup exe na cab?????)
Wiem że może te pyania są lamerskie ale nie jestem zaawansowany w informatyce. Z góry dziękuję za jakieś sensowne porady ( nie dotyczące dywagacji o tym jak ktoś mógł ukraść kabel itp)

czesto jak setup sie rozpakowuje to do katalogu TEMP windowsa w profilu uzytkownika wrzuca wszystkie wlasciwie wersje CAB .... wiec moze sprobuj w ten sposob uzyskac wlasciwy CAB ktory bedziesz mogl potem przeniesc via karta CF

Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 26, 2006, 17:33:10 »
dzieki za podpowiedź

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Pomocy Vadem Clio 1050
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 26, 2006, 20:38:14 »
dzieki za podpowiedź

hope ze okaze sie to pomocne ;-))
daj znac jak poszlo