Pomocy! ten simpad mnie zabija

• 7 Odpowiedzi
  • 1632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 11, 2004, 13:56:50 »
Probuje od jakiegoś czasu "zmusić" simpada sl4 (obecnie win ce.net), żeby pokazał mi troch więcej o sieciach bezprzewodowych dookoła niż w standardowych aplikacjach z kart wi-fi.

1. Próbowałem zainstalować pocketwariorra i ministumblera. - Ministumbler odpalil, ale nie widzi karty (karta na driverze prismnds.dll - dlink 650 [prism2] sparklan WL309 - prism 2.5, Intel, 3COM - z wszystkim kartami jest tak samo) - karty można konfigurować, połaczenie z siecia jest driver ndisowy jest, ministumbler nie widzi karty.
Pocketwarrior nie chce się zainstalować (najnowsza wersja) bo krzyczy, że sprzęt jest "not suported"  -znalazłem jakieś inne wersje w postaci plików, ale jak odpalam, to wyskakuje komunikat, że czegoś tam brakuje.
To samo było przy programie intersila (netmonitor ), ktory standardowo połączony jest z driverami. Tutaj udało się obejśc problem przez dogranie paru dll ściągniętych ze strony jakiegoś "szalonego japończyka" (babelfish sie o mało nie przegrzał). DLL pomogły również ministumblerowi, który niestety nie widzi karty.

3. W "ostatnim rzucie" sciągnąłem drivery z senao dla kart na prismie for win ce.net - zainstalowały się pięknie ...niestety tak jak się obawiałem nie działają w ogóle z kartami PCI (dedykowane są dla kart CF). Niestety po tej operacj każdorazowe włożenie karty powoduje "wciągnięcie" drivera z pakietu senao - wlannds.dll  - <b> gdzie w systemie ustawić, aby ładował inny driver? </b>

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2004, 16:21:24 »
Wypróbuj WiFiFoFum (http://www.wififofum.org/).

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2004, 19:53:43 »
Nie dziala :(

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 11, 2004, 20:36:41 »
Cytat: krzysztofel
Nie dziala :(
Program nie działa czy z Twoją kartą nie działa?

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 11, 2004, 21:12:02 »
Program nie działa - .."nie mozna znalezc programu lub jjego komponentow...." (to moje tumaczenie z angielskiego)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 11, 2004, 23:50:57 »
Program nie działa - .."nie mozna znalezc programu lub jjego komponentow...." (to moje tumaczenie z angielskiego)
A zainstalowałeś .NET Compact Framework SP2?

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 12, 2004, 15:14:13 »
dzieki -teraz zainstalowalem :)
Czasem trzeba przeczycac co na stronie piszą a nie tylko patrzec ;)
Program sie odpalil niestety okienko jest  chyba w innej rozdzielczosci i nie widac wszystkiego. Przy odpalaniu "radaru" juz w ogole nic nie widac :(
Da się to jakoś ominąć?
Dzięki za ciepliwość :) :)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 12, 2004, 19:33:07 »
Program sie odpalil niestety okienko jest  chyba w innej rozdzielczosci i nie widac wszystkiego. Przy odpalaniu "radaru" juz w ogole nic nie widac :(
Da się to jakoś ominąć?
Niestety na dzień dzisiejszy program wspiera rozdzielczości do 640x480. Pozostaje pisanie maili do autora z prośbą o dostosowanie programu do 800x600.