Jornada 680 + SE T630

• 3 Odpowiedzi
  • 998 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jornada 680 + SE T630
« dnia: Maj 27, 2006, 22:14:06 »
Witam!!

Od niedawna jestem posiadaczem Jornady 680 z Win Ce w wersji 2.11, ostatnio próbowałem połączyć Jornadę przez podczerwień z telefonem SE T630, niestety podczas próby połączenia wystepuję problem - T630 w ogóle nie wykrywa próby nawiązania połączenia. Obydwa porty (tzn. i w Jornadzie i w telefonie) są sprawne, Np przesyłanie plików w obydwie strony działa bezproblemowo. W związku z opisaną sytuacją mam pytanie; czy Jornada 680 jest w stanie łączyć się z internetem za pośrednictwem wbudowanego w telefon modemu łącząc się z nim przez port podczerwieni?? Czy może jest do tego potrzebne specjalne oprogramowanie??

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!!

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Jornada 680 + SE T630
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2006, 22:19:36 »
Może, potrzebny jest Genetric IRDa Modem, był gdzieś na HPCFactor, link będzie na mojej stronie www.wince2sift.cba.pl

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
Jornada 680 + SE T630
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2006, 16:58:09 »
Ten modem to prosta modyfikacja Rejestru: W HKLM w podkluczu "external modems" trzeba dodać klucz "Generic IRDA" a nim trzy wartości:
DeviceType = 1 (typ DWORD)
FriendlyName = np. GSM on Irda (typ String)
Port = com3: (typ String)

i to je vsehno... Po soft resecie bedzie działać. Akurat Eryki i wczesniejsze SonyEryki są kimunikacyjnie b. tolerancyjne, pracują bez zająkniecia z większością urządzeń.
Edytor Rejerstru jest np. w Total Commanderze. Nie marudzić, odmaszerować, wykonać! :-)
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

Jornada 680 + SE T630
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2006, 20:28:34 »
Bardzo dziękuje za rady! - teraz wszystko działa bez żadnego problemu. Pozdrawiam!!