PNA Myguide 3100

• 0 Odpowiedzi
  • 2087 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PNA Myguide 3100
« dnia: Maj 17, 2007, 14:46:43 »
Witam na forum- to moja pierwsza wizyta.  
Kupiłem w Plusie nawigację jak w tytule.   
Windows CE Core 5.   0
Chodzi pięknie ale jest jeden minus: mapa Polski to 15Mb i niestety w mniejszych miejscowościach brak ulic, nie mówiąc o numerach domów.   
Zacząłem poszukiwania mapy bo na oficjalnej stronie MYGUIDE nie ma nic poza tym co dostałem w zestawie (Europa wsch z b.   dokładnymi Czechami i Węgrami- do numeru domu na wsi) i wyszukałem że mapy z takim samym rozszerzeniem(.   fbl) są do I-GO.    Zresztą interfejs graficzny I-Go i MYGUIDE jest identyczny, a niektóre pliki na karcie mają w nazwie IGO.   
Ściągnąłem najnowszą z 070321 niestety nie chodzi.  
Rozumiem że tak prosto się nie da- kwestia licencji.  
Choć to ciekawe bo pliki głosów radarów i niektóre mapy (np.    Rosja) od IGO chodzą bez problemu.  
Oryginalnie po uruchomieniu była możliwość wyboru albo "Nawigować" albo "Ustawienia"
teraz mam już dostęp do "wnętrza".   
Trzeba było wziąć pełny kabelek USB a nie ten "firmowy", bo on ma tylko dwa bolce i służy jedynie do ładowania.   
Nawigacja zgłasza się w Viscie automatycznie .   
Widać katalogi:
-Windows
-Flash Disk.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   tu jest katalog MY GUIDE z programem
-Network .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   nie wiem po co?
-Storage Disk .   .   .   .   .   .   .   .   .    karta.  
Podobnie w Xp przez ActiwSync można zarządzać plikami w PNA.  
Dodatkowo po edycji pliku [adons] na karcie i dodaniu ścieżek dla eksplorera i multimediów  pojawiły się dwie nowe "belki" przy starcie urządzenia obok oryginalnych "nawigacja" i "ustawienia' doszły Explorer i Multimedia (jest tam Media Player 9.   0)
Tak więc z PNA zrobił mi się PDA (prawie  ;) ).   
Mam pytanie do bardziej doświadczonych : czy da sie zainstalować dwa niezależne programy do nawigacji na jednym urządzeniu, tzn obok tego który mam zainstalowany fabrycznie (jest to Myguide w ver.   6.   0 a nie chcę się go pozbywać) zainstalować ostatniego IGO (dostęp do nowych map).  
Czy ktoś już tego próbował???
Ewentualnie jak zastąpić Myguide 6.   0 jakimś IGO ale tak żeby można było wrócić do Myguide?

Na węgierskim forum znalazłem coś takiego:
PNA Myguide 3000,3100,3120 -on tesztelt müködő verzió !

Készits Mentést! Ments mindent el !

Töltsd le a flashd_myguide. rar-t,csomizd ki.
Töltsd le az iGO_SE_PNA. rar-t csomizd ki.  (Ez az eredeti változat,nem crackelt. )

-A másodikat másold a főkönyvtárba ( Myguide gépeknél) Flash Disc-Myguide mappába
-Nyomj RESET-et,vagy inditsd újra!
-Majd az elsőt szintén oda , felülírni az elsőt!
-Nyomj RESET-et,vagy indítsd újra!
-Majd töltsd le ezt: addons. txt
-És ezt másold a Storage Card (sd-kártya)mappába , ott felülírod az eredetit.
-Nyomj RESET-et,vagy indítsd újra!

És Voálááá! Minden működik,ha jól csináltad!

Code:
hxxp: rapidshare. com/files/24156412/flashd_myguide. rar
Code:
hxxp: rapidshare. com/files/23295832/iGO_SE_PNA. rar. html
Code:
hxxp: rapidshare. com/files/24082397/addons. txt

Sok sikert!

ale ten język!!!
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 15:13:35 wysłana przez devion »