Outlook w Jornadzie 720 - problem z wysylaniem poczty

• 12 Odpowiedzi
  • 1270 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 23, 2004, 18:46:59 »
witam
mam problem z wysylaniem poczty z Jornady 720 poprzez program Outlook. Konto pocztowe mam na serwerze wp.pl i lacze sie poprzez wbudowany modem.
Z odbieraniem poczty i wysylaniem e-maili do urzytkownikow wp.pl nie ma problemu (adresy xxx@wp.pl). Problem pojawia sie gdy chce wyslac e-mail (nowy list lub odpowiedz na otzymana wiadomosc) na konto umieszczone na innym serwerze pocztowym (np xxx@poczta.onet.pl, xxx@hotmail.com, itp.). Oto komuniat jakim straszy mnie Outlook:

"Error sending message.  A recipient mail address is not valid. Please verify all recipient addresses."

Dodam, ze adresy sa prawidlowe i juz korespondowalem z ich wlascicielami, wiec nie wiem czy problem lezy po stronie Jornady i zlej konfiguracji, czy po stronie mojego konta pocztowego na wp.pl i braku kompatybilnosci z Pocket Outlookiem, a moze jeszcze cos innego?
pozdrawiam
Elliot

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2004, 22:09:55 »
Prawdopodobnie jest to problem Pocket Outlooka z HP Jornada. Kilka miesiecy temu niektore darmowe serwery pocztowe cos pozmienialy w swoich ustawieniach i kieszonkowy Outlook nie moze sie z nimi dogadac.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2004, 23:19:47 »
Dziekuje za tak szybka odpowiedz :)
Coz, szkoda ze stracilem tak funkcjonalne narzedzie jakim byl Pocket Outlook ;(
Zdaje sie, ze jedyna alternatywa na wysylanie i otrzymywanie poczty, poza www oczywiscie, bedzie zmiana serwera pocztowego :/
ehh...

[Dodano: 2004-07-23 23:51:50]
Jeszcze raz przeczytalem posta rozpoczynajacego ten watek i wyglada na to, ze jedno "r" jest nie w tym miejscu w ktorym byc powinno, za co Szanownych Uzytkownikow przepraszam...

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2004, 00:27:22 »
hmmm, dziwne dziwne .... a powiedz mi prosze czy korzystales z ustawien poczty Outlooka jaki jest podany na stronie konfiguracyjnej wp.pl w sumie krok po kroku, czy ustawiles, o ile dobrze pamietam ... uwierzytelnianie poczty

pozdr

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2004, 08:47:03 »
Mozesz sprobowac innym programem odbierac poczte - np. nPop

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2004, 20:39:07 »
Owierzytelnianie poczy jest tez w Pocket Outlook. Nie wiem jak w Handheld PC, ale w Pocket PC jest.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2004, 21:32:39 »
A czy moglbys mi powiedziec w ktorym miejscu masz ta opcje? Moze ja poprostu przeoczylem.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2004, 12:20:11 »
Nie mam takiego PDA pod reka, wiec nie podam ci dokladnej lokalizacji tej opcji. W Pocket PC wszystko jest inaczej. Ale sprawdz ten inny program - nPop.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2004, 19:20:47 »
Juz go zainstalowalem i wszystko dziala znakomicie :) (chyba jednak problemem bylo uwierzytelnianie). Jedynym minusem nPop'a jest brak synchronizacji z programem Contacts, ale mnogosc ustawien i funkcji to rekompensuje ;)
Pozdrawiam
Elliot

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 26, 2004, 15:47:40 »
Z tego co pamiętam, to w HPC-2000 (i w WinCE 3.0) nie było opcji "Uwierzytelnianie" w parametrach konta pocztowego.
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 27, 2004, 00:38:43 »
no dobra, to mam prosbo-pytanie ... a czy jest program ale nie outlook (bo o ile wiem takowej opcji nie ma) ktory trzyma i tresci wiadomosci i zalaczniki na zewnetrznej (w slocie pamieci) karcie pamieci a nie w pamieci (tej przeuwanej suwakiem)

pozdr i dziekuje
monika

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 27, 2004, 09:07:56 »
Jak nPopa zainstalujesz na karcie to on chyba tam tez moze trzymac dane, nie? Ja nie pamietam juz...

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 27, 2004, 10:50:34 »
nPOP przechowuje wiadomosci, zalaczniki i ksiazke adresowa w swoim katalogu, a wiec jesli bedzie mial katalog w ktorym jest zainstalowany na karcie, to tam beda gromadzone dane.
Pozdrawiam
Elliot