NEC mp 780 + Cisco PCMCIA 340 (Wi-Fi)-problem

• 1 Odpowiedzi
  • 757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline myrad

• 18
  • Sprzęt: SPV M500 /HTC TyNt2
« dnia: Grudzień 16, 2005, 14:13:57 »
Komuś udała się ta sztuka?
Nie wiem co robie źle.
Ściągnąłem drivery ze strony cisco pod Windowsa CE 2.11 WinCE211-PCMCIA-LMC-v220.exe  WinCE211-PCMCIA-LMC-v222.exe ("LM" -> nie ma kołpaka tylko ma 2 wyjścia na anteny)
Zainstalowałem na czysty system(po twardym resecie) sterowniki (v220),włożyłem kartę PCMCIA 340 (wi-fi). Uruchomiłem ACU (Aironet Client Utility)...i dostałem:"Cisco Wireless LAN Adapter Not Found".
W ustawieniach ACU ustawiłem SSID , Client Name, wyłaczyłem WEB, ustawiłem AD-HOC ->wyłączyłem "Infrastructure Modem"(akurat w domu działa tak u mnie sieć). Przy wkładaniu kart Cisco 340 do slotu PCMCIA zapala się na chwilkę pomarańczowa dioda następnie gaśnie na jakieś 5 sekund i zapalają się obie diody jedna na pomarańczowo a druga na zielono na 1 sekunde.
Zrobiłem też inaczej. Zaraz po włożeniu karty uruchomiłem ACU (Aironet Client Utility. Obie diody (pomarańczowa i zielona) się zaświeciły na jakieś 10 sekund i po tym czasie jak zgasły uruchomił sie dopiero ten ACU (Aironet Client Utility z informacją, że nie może znaleźć karty:

Dziękuje wszystkim za pomoc;) Napisze co na chwilę pomaga
1) Twardy reset (możliwe , że niepotrzebny ale ja tak zrobiłem)
2) Wgranie sterowników( ja wgrałem v220)
3) Dopiero teraz wkładamy karte PCMCIA do slotu. Powinna migać cały czas zielona dioda. Po ustawieniu w ACU SSID i.t.p powinna cały czas się świecić.
Mała dygresja po soft resecie, wyłączeniu NEC-a z zasilania sieciowego i.t.p. ustawienia szlag trafia i znów karta nie jest widziana i zaczynamy zabawe od nowa. Nie wiem dlaczego traci ustawienia i nie wykrywa znów karty. Ktoś zna rozwiązanie? Może w rejestrze trzeba coś zmienić? Trace już cierpliwość.
-----------------------------------------------------------------
"...technologie wyprzedziły już nasze człowieczeństwo. " A. Einstein

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2005, 10:01:29 »
Hm, ja mam 352 i nie mam takich problemów... Trudno mi coś wymyślić szczerze mówiąc - u mnie po wgraniu sterów i wsadzeniu karty w PCMCIA wszystko działało jak trzeba.