Witam ponownie!
Zrobiłem wszystko jak w tym wątku i działa. Ale wpadł dziś w moje ręce modem Aircard 860 edge który chodzi pod romem cmonex v2.0 i teraz znów potrzebuję wgrać ten rom ma lepsze przegladarki i wiecej programow tego typu chodzi do netu.
Mam bootloader 2.1 jak go zmienić na 4.10?
Dodam ,że mam udatekit ale po uruchomieniu go robi się szary ekran i koniec. Podobno najpierw trzeba ten bootloader zmienić z 2.1 na inny a potem można użyć tego updatekit.
I z tąd moja prośba czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić? zmienić bootloader 2.1 na 4.10 (updatekit nie działa) nazwa archiwum - updatekit_os2_02_bootl_4_10
Bardzo proszę o pomoc ponieważ potrzebne jest mi to do powadzenia interesu pottzebuje lgowac sie na strony banku, odbierac poczte. Dotychczas nosilem laptopa. Dlatego bardzo proszę o pomoc
Szukalem na google ale odwoluję się do strony hpcmonex.net która nie działa. :-(
T
Wręcz błagam o pomoc.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
scsi
Napisane: Maj 07, 2009, 11:07:35
Ma ktoś może pakiet z hpcmonex.net z jtagiem?
Bo wiem ,że tak można wgrać nowego boota do neca900.
Posiadam resztę programów brakuje mi tylko jtag900final.zip
z tego co wyczytałem po angielsku.
Pozdrawiam
scsi
Napisane: Maj 07, 2009, 22:43:09
Witam!
Poradziłem sobie z problemem.
Napiszę w skrócie dla innych bo widziałem na forum ,że nie tylko ja miałem taki problem.
Więć bootloader <2.1 w systemie hpc2000 oznacza bootloader 4.10

Czyli nie robimy przez update.exe ładowania nowego systemu tylko przez metodę C+F podczas włączania Neca. Więcej na stronie hpcmonex.net

.
Pozdrawiam