NEC 790 dziwny problem ?

• 9 Odpowiedzi
  • 928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline egz3

• 21
  • Sprzęt: dobre 20 centymetrów xD a poważnie to spv m3000 , nokia 8910i
NEC 790 dziwny problem ?
« dnia: Styczeń 17, 2008, 17:19:07 »
Witam Wszystkich !

Dzisiaj stałem się szczesliwym posiadaczem NEC`a Mobilepro 790   :E , jak to uroki tego typu sprzetu juz na poczatku pojawił sie problem. Moja karte rozpoznalem jako ORINOCO GOLD czyli teoretycznie dobra przynajmniej tak wywnioskowalem z opini niektorych Userow tego forum. Wszystko pieknie sprzecik widzi karte tylko niemoge zainstalowac sterownikow   :P Mozliwe ze to jakis lamerski blad ktory popelniam ale wyglada to tak :

Wrzucam sterowniki ściagniete z tąd:

http://www.hpcfactor.com/hcl/detail.asp?hcdid=488&pn=1&mstrcat=12&sortby=&hclq=&gowince=

na karte pamieci (oczywiscie rozpakowane) są tam pliki: SETUP.EXE,  sys1 , user1,  itd. po wsadzeniu karty do urzadzenia wchodze na karte klikam na SETUP  :] i w tym momencie jest **** zonk  :|  wyswietla sie taki komunikat :   

"SETUP is not a valid Windows CE application   :O "  Gdzie popelniam blad ? Niewiem, ale prosze o odpowiedz jakiegos milego uzytkownika  :D

Mam jeszcze przy okazji pare pytanek:

1. Czy mozna wgrac innego Windowsa jesl tak to jakiego ?
2. Jakie gry moga na tym smigac ?
3. Jakie programy do internetu polecacie ?
4. Jest wersja Gadu na ten m,odel bo gdzies cos slyszalem ze cos z procesorem jest ze gadu niechodzi   :worried: a to by bylo niedobrze.

Z gory dzieki za Delikatna krytyke :] i odpowiedzi. AHA. przejrzalem wszystkie wontki dotyczace kart wifi i nec 780/790 moge pokazac historie przegladarki  :P

Pozdrawiam eGz3
Napisane: Styczeń 17, 2008, 16:57:25
LoL odwalilem troche  :P  mam uzyc Active sync ? i kabelek lub Irda ? bo Używam irdy, ale to normalne ze od 2 minut sie laduje i nic ? Instalacje pokazalo jakbym w wizardzie instalowal.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: NEC 790 dziwny problem ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2008, 18:06:49 »
Irda jest wolna...

*

Offline egz3

• 21
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2008, 23:42:19 »
wprawdzie wyglupilem sie poprzednim postem, ale mam nastepny tym razem problem :p. mam karte wifi orinoco gold sterowniki zainstalowane karta laczy sie z moja domowa siecia bez problemu wszystko pieknie ladnie do momentu gdy wlaczam Internet Explorer. Niechce pobierac stron.  Ktore z polaczen mam wybrac ? wiem ze nie Irda... co moge zrobic ?

Dzieki za pomoc eGz3

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2008, 00:02:49 »
?? przypadkiem jakoegoś proxy nie ustawiłeś? Sprawdź czy faktycznie jest połączone - czy zostały przyznane adres IP, maska, brama i dns'y

*

Offline egz3

• 21
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2008, 00:09:31 »
sprawdzilem i niby wszystko OK. Kwestia co mam ustawic w Internet explorer / View / Internet Options... / zakładka Connections / i tu jest Infrared Port serial port 115k  serial port  57600 / 38400 / 19200. Niewiem co maam wybrac. :/

*

• 6211
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2008, 00:18:11 »
a nie ma na liście "Network", "lan" albo coś w tym stylu (of kors w trakcie połączenia wifi)  :mysli:

*

Offline egz3

• 21
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2008, 00:40:18 »
nic sie niewyswietla ;/ jak masz jakies pomysly to wal a ja bede klikac.

Dzieki za pomoc eGz3

*

Offline egz3

• 21
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2008, 17:47:54 »
Panowie mam nowe informacje.Wpadłem na pomysl aby skonfigurowac program do sciagania wiadomosci E-mail  microsoft outlock . i co najdziwniejsze program bez problemoww i bledow sciaga poczte oraz wysyla ! w zakladkach COnnections wybralem w tymze programie Network Communication i hula natomiast IE dalej niechce sie poddac :/ Co jednak dziwne w Make New Connection moge wybrac tylko Dial-Up Connection  lub  Direct Connection  zablokowane jest Virtual Private Network. Zaraz sprubuje wgrac na Neca jakas inna przegladarke.

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:07:18 »
Witam!

Wygląda mi na to, że nie ustawiłeś DNS-a/-ów.
Wklep w adres przeglądarki IP jakiejś strony i sprawdź czy się załaduje.

Pozdro!

*

Offline egz3

• 21
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:25:05 »
wpisalem numer dla wp.pl = 212.77.100.101 i niestety wyswietla sie :

URL not found in Offline Mode

The URL tou requested is not avaible offline

212.77.100.101

Internet explorer can attempt conect to the internet and downloading ... bla bla bla

dwa przyciski : Connect      /      Stay Offline

klikam Connect i wyswietla sie :

Connecting to 'Serioal Port @ 115 k ' - w zaleznosci co ustawie w internet options prubowalem, wszystkich czyli:

Infrared Port
serial port @  '115k'
-||-                    '57600'
-||-                     '38400'
-||-                        '19200'

zaden niesmiga :/ co najdziowniejsze jak juz pisalem przez microsoft outlock moge bezproblemu sciagac poczte.

Prosze  o jakoms rade i przy okazji. Jak zrobic Soft Reset  /  Hard reset .

Pozdrawiam i dziekuje wszyskim za uwage i pomoc

eGz3